Semne îngrijorătoare: a doua zi consecutivă în care se depășește pragul de 200 de noi cazuri de Covid-19 în România. Primele efecte ale “relaxării”

3
3781

România înregistrează luni, 25 mai, pentru a doua zi consecutiv, 213 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, după 8 zile în care epidemia dăduse înapoi.

Din totalul de 18.283 de persoane confirmate cu Covid-19 de la începutul crizei și până acum, cazuri active mai sunt 5.460, din care în stare gravă 177. Alți 11.630 s-au vindecat, iar 1.193 au decedat.

Temerile epidemiologilor par să se confirme: la o săptămână după ridicarea restricțiilor, numărul de cazuri noi este în creștere

În momentul ridicării stării de urgență, pe 14 mai, erau semne că România se apropie de finalul epidemiei. Timp de alte câteva zile, trendul a continuat să fie încurajator. Totuși, mai mulți medici epidemiologi și-au exprimat temerea că reluarea activității și ridicarea restricțiilor va genera o nouă creștere a numărului de cazuri.

Așa s-a și întâmplat.

Evoluția numărului de cazuri noi confirmate, pe zile:

167 de cazuri în 17 mai,

165 de cazuri în 18 mai,

155 de cazuri în 19 mai,

196 de cazuri în 20 mai,

198 de cazuri în 21 mai,

127 de cazuri în 22 mai,

145 de cazuri în 23 mai,

213 cazuri în 24 mai,

213 cazuri în 25 mai.

Au apărut focare noi. În unele cazuri, virusul a fost adus de angajații reveniți din libere după ridicarea stării de urgență

Nu doar numărul de cazuri noi este indicele care ne arată cum stăm, ci și rata de infectare. La Sars-CoV-2, aceasta a fost stabilită la 2,2 (fiecare persoană bolnavă infectează, în medie, alte 2,2). Dacă rata de infectare coboară sub 1, se poate spune că epidemia bate în retragere. Cu cât această rată devine mai mică, lucrurile merg mai mult spre bine.

Faptul că numărul infectărilor a crescut din nou, iar mai multe fabrici și spitale s-au transformat în focare de infecție în ultimele zile este de natură să îngrijoreze. În unele cazuri, s-a stabilit că infecția a fost adusă de angajații care au fost liberi după ridicarea restricțiilor, iar în altele – pentru că personalul n-a utilizat echipamentul de protecție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

3 COMENTARII

 1. Amiral Albinerin Regon raport către China

  Spitalele din România sunt închise. Boala Covid-19 produsă în laboratorul Wuhan nu există în arealul Carpaților. Eu nu plătesc de la 1 Iunie 2020 salarii medicilor.
  Manipularea Chinei e grosolană.
  China nu putea ajunge în Germania.

  Vine Glaciațiunea la fiecare 11000 ani.
  Gheața e de 50 metri grosime.

 2. Ia mai duceți va dracului cu statistica voastră de căcat… Italia , Spania au relaxat situația,au fost și la ei o creștere ,dar n-au venit boii că voi să bage spaima în oameni.. dacă o luăm așa nu mai terminăm in veci cu căcatul ăsta… dacă Raed rahat dă ordin să cadă cadrele medicale că popicele, atunci o așteaptam pe aia cu coasa… mâine vine Sasul la vivici și iară ne arată degetul….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here