Șefa Comisiei Europene către Zelenski: „Dragă Volodmir, aici începe drumul vostru către Uniunea Europeană. În acest plic…”

0
917
Ursula von der Leyen - Volodimir Zelenski

Comisia Europeană în România a publicat, pe pagina sa de Facebook, o declarație ce poate fi considerată „istorică”: cea făcută de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Kiev, vineri, 8 aprilie 2022.

Preşedinta Comisiei Europene, germana Ursula von der Leyen (63 de ani), i-a promis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski (44 de ani), vineri, la Kiev, că instituţia de la Bruxelles va pregăti raportul privind candidatura Ucrainei la UE „în câteva săptămâni”, după ce liderul de la Kiev va răspunde la întrebările din raportul pe care i l-a înmânat von der Leyen, relatează Reuters.

„Acesta este un pas important către UE”, i-a spus Ursula von der Leyen lui Volodimir Zelenski în timp ce îi înmâna plicul cu documentul, în cadrul unei conferinţe de presă la palatul prezidenţial din Kiev.

”De aici începe drumul vostru spre UE”, a subliniat lidera europeană, asigurându-l pe Zelenski că examinarea de către Comisie va fi „nu – ca întotdeauna – o chestiune de ani, ci de săptămâni”.

Preşedintele ucrainean a dat asigurări că guvernul său va răspunde „cât mai curând posibil” la întrebările puse de Bruxelles.

Comisia a fost mandatată de Consiliu să pregătească un raport privind îndeplinirea criteriilor de aderare de către Ucraina, precum şi de către Republica Moldova și Georgia, cu ocazia summitului liderilor europeni de la Versailles (Franţa), din 10-11 martie.

Printre criteriile care trebuie confirmate în raport înainte de acordarea statutului de ţară candidată se numără respectarea valorilor fundamentale ale UE, existenţa unor instituţii care să garanteze democraţia şi o economie de piaţă.

Fost ministru al Apărării în Germania, Ursula von der Leyen a declarat că este „profund convinsă că Ucraina va câştiga acest război, că va câştiga democraţia şi libertatea”. În plus, „UE va lucra cu Ucraina pentru a reconstrui ţara după război”, a adăugat ea.

Mesajul Ursulei von der Leyen

(conform reprezentanței Comisiei Europene la București)

„Dragă Volodimir, mesajul meu este clar: Ucraina face parte din familia europeană.

Am auzit cererea ta, tare și clar. Iar astăzi ne aflăm aici pentru a oferi un prim răspuns pozitiv.

În acest plic, dragă Volodimir, se află un pas important către aderarea la UE. Acest chestionar stă la baza discuțiilor noastre din lunile următoare.

Aici începe drumul vostru către Uniunea Europeană.

Îți vom sta la dispoziție 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a lucra pe această bază comună.”

„Cei responsabili de atrocități vor fi aduși în fața justiției”

În vizita sa în Ucraina, președinta Comisiei Europene a vizitat și locul masacrului de la Bucea, din regiunea Kiev. După acea experiență grea, Ursula von der Leyen a declarat:

„A fost important să-mi încep vizita la Bucea. Pentru că, în Bucea, umanitatea noastră a fost zdruncinată.

Mesajul meu către poporul ucrainean:

Cei responsabili de atrocități vor fi aduși în fața justiției.

Lupta voastră este și lupta noastră.

Sunt astăzi la Kiev pentru a vă spune că Europa este de partea voastră”.

Ursula și Volodimir. La Bucea

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ambasada Rusiei, comunicat delirant după ce pedofilul Drăghici s-a sinucis la poarta sa: „O explozie de isterie anti-rusă“

* Flota rusă nu mai poate bombarda Odessa fără „s-o ia în freză”: britanicii trimit în Ucraina celebrele rachete antinavale Harpoon

* VIDEO. Carnagiu înfiorător: rușii au bombardat cu rachete gara din Kramatorsk, unde se aflau peste 1.000 de refugiați. Au fost uciși zeci de copii, femei și bătrâni

* Radioul putinist al lui Cozmin Gușă, cocoșat de amenzi: după 50.000 de lei, încă 110.000! Minciuni infernale lansate la microfonul Gold FM

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Prima noapte a Elenei Udrea în arestul Poliției de Frontieră din Petrici (Bulgaria). Fugara a fost prinsă când încerca să treacă în Grecia

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here