luni, aprilie 22, 2024
AcasăNewsSe confirmă dezvăluirile lui Drulă: coaliția PSD-PNL racolează primarii USR. Din 10,...

Se confirmă dezvăluirile lui Drulă: coaliția PSD-PNL racolează primarii USR. Din 10, trei au fost luați deja, asupra altor doi se fac mari presiuni

-

Cu mai puțin de trei luni înaintea alegerilor locale, 3 din cei 10 primari ai USR au fost deja racolați de coaliția PSD-PNL, iar asupra altor doi se fac mari presiuni să părăsească și ei partidul. Se confirmă astfel acuzațiile și semnalele de alarmă trase de Cătălin Drulă începând de astă-toamnă, când președintele USR a reclamat că PSD-PNL folosesc toate pârghiile puterii administrative și judecătorești pentru a-i șantaja, amenința și momi pe primarii opoziției.

Primarii Gabriel Pleșa, de la Alba Iulia, și Bogdan Cristian Novac, din Breaza (județul Prahova), au trecut deja la PNL, iar primărița Camelia Berta, din orașul Victoria (județul Brașov), a fosr racolată de PSD.

Gabriel Pleșa a fost viceprimar PNL la Alba Iulia în ultimul mandat al lui Mircea Hava (2016-2020), dar în urmă cu patru ani a trecut la USR, candidând și câștigând sub steagul acestui partid, în condițiile în care Hava a plecat europarlamentar. Acum, Pleșa revine la PNL.

Lucian Stanciu-Viziteu, primarul Bacăului, și Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, au anunțat că actuala coaliție de guvernare încearcă să-i racoleze.

- Advertisement -

Ceilalți primari ai USR sunt: Nicușor Dan (București), Clotilde Armand (Sectorul 1), Radu Mihaiu (Sectorul 2), Dominic Fritz (Timișoara) și Allen Coliban (Brașov).

Ciudata prietenie Mihai Gâdea – Elena Lasconi

Nu mai departe de săptămâna trecută, Elena Lasconi a fost chemată într-o emisiune la Antena 3 – lucru absolut neobișnuit pentru postul controlat de oligarhul Dan Voiculescu, al cărui principal inamic politic e USR. Prezența fostei jurnaliste de la Pro TV în platonul Antenei 3, la emisiunea „Sinteza Zilei” a principalului propagandist al postului, Mihai Gâdea, este absolut sugestivă. Elena Lasconi a fost prezentată drept „doamna cu șanse reale la prezidențiale”, iar în timpul emisiunii s-au prezentat „înregistrări-bombă” în care primărița critica, într-o ședință, alianța USR cu PMP și Forța Dreptei.

Crearea polului Alianța Dreapta Unită reprezintă principala frică electorală a coaliției PSD-PNL, iar liderii partidelor de opoziție au fost amenințați și avertizați să nu facă așa ceva.

- Advertisement -

În înregistrarea „secretă” – și pe care Elena Lasconi n-a părut deloc surprinsă s-o vadă –, primărița din Câmpulung acuza că nu s-a cerut în Biroul Politic aprobare pentru alianță și solicita ca toată conducerea partidului să demisioneze dacă la alegerile europarlamentare se iau sub 20 de procente.

Mihai Gâdea a început să țină o teorie despre felul în care ar trebui să se procedeze în USR, comparând cu practica din SUA, și a întrebat-o pe Elena Lasconi dacă se va înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Discuția din platoul Antenei 3 a frizat ridicolul din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că membra USR a părut în largul ei acolo unde se fac de peste un deceniu linșaje mediatice.

În al doilea rând, pentru că Mihai Gâdea, un propagandist copiat după modelul Volodimir Soloviov – principalul instrument media al lui Vladimir Putin la Rossia 1, televiziunea de stat în Rusia –, invoca sistemul din SUA.

Asta, deși i-ar fi fost mult mai la îndemână să compare cu ce se întâmplă în PUSL – partidul-fantomă al lui Dan Voiculescu – ori cu PNL ori PSD, formațiuni care funcționează, după cum sunt descrise de politologi, ca niște clanuri de interese, în strânsă legătură cu serviciile secrete și diverse carteluri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Se alege praful de „Polul Suveranist”! Alianța AUR se destramă înainte de alegeri. Trei partide „frățești” se consideră înșelate de George Simion, la șoșocari e „război civil”

* Rușii au plătit sute de indivizi din Basarabia să participe alături de AUR la protestul anti-UE de la București! 200 au fost blocați de poliția din Republica Moldova, dar alții au ajuns și au provocat violențe la Romexpo

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Dacă tot au comasat alegerile de ce să nu comaseze și partidele, ar fi o economie în plus la buget ! Nu-i așa tovarăși ? Faceți un singur partid, România Unită ! 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -