Schimb de “prizonieri” între PNL și PSD. Toți liberalii din Giurgiu au trecut la PSD. Primarul social-democrat din Pantelimon va candida pentru PNL

3
2007

Schimburile de membri și candidați între PNL și PSD continuă, în întreaga țară, în ritm accelerat. Toată echipa PNL din Giurgiu a trecut la PSD, iar liderul liberalilor din oraș, Marian Măroiu, va candida la primărie din partea social-democraților.

Acest lucru se petrece la doar câteva ore după ce Marian Ivan, primarul PSD al localității Pantelimon, de lângă București, a anunțat că a trecut la PNL, din partea căruia va candida pentru al patrulea mandat.

Alegerile locale din România sunt programate pe 27 septembrie.

Niculae Bădălău: „Bine ai revenit în echipa PSD Giurgiu, Marian Măroiu! Mă bucur că vor veni alături de noi şi toţi colegii săi din organizaţia municipală a PNL Giurgiu“

Vestea că PSD și PNL s-au reunificat la Giurgiu a fost dată chiar de baronul social-democrat Niculae Bădălău, pe contul de Facebook al PSD Giurgiu:

„Bine ai revenit în echipa PSD Giurgiu, Marian Măroiu, candidatul nostru pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu!
Mă bucur că vor veni alături de noi şi toţi colegii săi din organizaţia municipală a PNL Giurgiu.
Municipiul nostru are nevoie de un primar giurgiuvean, gospodar şi care să se preocupe de dezvoltarea oraşului. Ştiu că, împreună cu Marian Mina, candidatul PSD Giurgiu pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, vom continua modernizarea întregului judeţ.
Avem nevoie de oameni tineri, serioşi, capabili şi îi susţin pe cei doi, în bătălia electorală care urmează să înceapă! Mult succes!
Suntem #Echipa câştigătoare pentru #Giurgiu!“.

Giurgiu – printre cele mai înapoiate județe. Aici este și cu cel mai dezastruos învățământ

Sub conducerea PSD, neîntrerupt, din 1990 încoace, județul Giurgiu a devenit unul dintre cele mai înapoiate și sărace din România, în ciuda faptului că are o așezare strategică unică – este port la Dunăre, iar pe podul Giurgiu – Ruse se desfășoară cea mai mare parte a traficului cu Bulgaria. PIB-ul județului Giurgiu a fost, anul treecut, de 2,076 miliarde euro – al 8-lea cel mai mic din țară și a reprezentat 0,9% din PIB-ul României.

Cu 51,26% promovabilitate la Bacalaureat, județul Giurgiu a fost, și în acest an, de departe cel mai slab județ din țară – un adevărat dezastru în educație.

Marian Ivan, primarul PSD din Pantelimon: “Viaţa, uneori înseamnă schimbare pentru a putea merge înainte, pentru a putea progresa. Am luat decizia să mă alătur echipei PNL“

Pe de altă parte, Marian Ivan, primarul PSD al orașului Pantelimon, a anunțat, tot pe Facebook, că va candida pentru un nou mandat din partea PNL!

În anunțul făcut pe Facebook, PSD-istul devenit liberal scrie: „Dragi concetăţeni, aşa cum mă cunoaşteţi ca primar, știți că singurul lucru care mă ghidează în activitatea şi în opţiunile mele este dezvoltarea oraşului nostru, iar pentru acest lucru voi face tot ceea ce cred că este necesar, orice schimbare pe care o voi considera utilă pentru binele tuturor locuitorilor orașului nostru. Viaţa, uneori înseamnă schimbare pentru a putea merge înainte, pentru a putea progresa. Acum este timpul schimbării pentru că există o opţiune mult mai bună pentru Pantelimon. M-am gândit mult în ultimele luni la drumul pe care îl voi avea de urmat, pentru a putea duce proiectele la capăt pentru Pantelimon, pentru a putea să îmi aduc la îndeplinire obiectivele ca primar, pentru a putea accesa finanţările indispensabile dezvoltării oraşului și am hotărât să fac o schimbare.

Am luat decizia să mă alătur echipei PNL, singura care, în acest moment, îmi poate oferi stabilitatea, forţa şi siguranţa că fiecare proiect pe care l-am început va fi terminat.
Probabil, unii dintre dumneavoastră veţi judeca această decizie, însă am rugămintea să încercaţi să nu judecaţi deciziile omului Marian Ivan, ci pe ale primarului Marian Ivan. Privind din aceasta perspectivă, am convingerea că veţi înţelege mai bine de ce, uneori, pentru a progresa este nevoie să schimbi drumul pe care mergi.

În încheiere, vă cer tuturor celor care aveţi încredere în mine să îmi fiţi alături în noul meu proiect politic, să daţi încrederea voastră noii mele echipe PNL şi să mergem mai departe cu forțe proaspete, pentru ceea ce ne dorim cu toţii: să facem din Pantelimon, casa pe care ne-o dorim cu toții. Dumnezeu să ne ajute!“.

Proaspătul liberal din Pantelimon a folosit ilegal baza de date a Primăriei în 2014, pentru a-i bombarda pe locuitori cu SMS-uri în care le cerea să-l voteze președinte pe Ponta “pentru viitorul vostru și al copiilor voștri”

Primarul Marian Ivan este finul familiei Firea-Pandele, de unde a “împrumutat” nu doar stilul de a conduce localitatea, dar și personal. A numit în funcții diverse persoane de încredere de-ale lui Pandele, aduse de la Voluntari.

Marian Ivan (stânga) a fost cununat, în 2015, de cuplul Florentin Pandele – Gabriela Firea, de la care a împrumutat și oameni, și metode. FOTO: Facebook Gabriela Firea

Primarul este un traseist de clasă, întotdeauna orientându-se către partidul care era la putere în momentul respectiv. A câștigat funcția în 2008, când a fost ales pe listele PDL. În 2012 a fost ales din partea PNL, iar în 2016 – din cea a PSD.

Localitatea n-are parcuri și terenuri de joacă pentru copii, drumurile sunt catastrofale – unele gropi așteaptă alegerile ca să fie astupate, iar foarte multe străzi nu sunt asfaltate –, iar canalizarea refulează la fiecare ploaie. În ajunul fiecărui rând de alegeri, pe primar îl apucă hărnicia: apar muncitori, utilaje și șantiere. Elanul se stinge după vot și reapare peste 4 ani.

În 2014, la alegerile pe care Klaus Iohannis le-a câștigat împotriva lui Victor Ponta, primarul Marian Ivan i-a bombardat pe locuitorii din Pantelimon cu mesaje pe telefoanele mobile. Folosind ilegal baza de date a Primăriei, edilul a trimis în masă, în mod repetat, mesaje prin care îi îndemna pe oameni să îl voteze pe Ponta “pentru viitorul vostru și al copiilor voștri”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Mai bine pe fata decat ca la Constanta unde USR a batut palma cu PSD.
    Acel oras parca este blestemat.
    O sa fie condus de Fagadau viceprimarul lui Mazare, Stelian Ion avocatul lui Mazare si Corina Martin cumnata fostului prefect Martin (jigodiile cu Polaris- numai contracte cu primariile PSD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here