Salt cutremurător: România a depășit 4.000 de cazuri noi în 24 de ore. Numărul s-a dublat în doar două săptămâni

0
610

România a făcut miercuri, 14 octombrie, un nou salt cutremurător în pandemia de coronavirus, depășind pentru prima oară pragul de 4.000 de cazuri pe zi. Miercuri s-au raportat 4.016 noi infectări, ceea ce înseamnă că, în doar două săptămâni, numărul de cazuri aproape s-a dublat! Pe 1 octombrie, experții se arătau îngrijorați că în ziua respectivă se raportaseră 2.086 de cazuri.

În ultimele 24 de ore, 66 de oameni au decedat din cauza Covid-19, iar la secțiile de terapie intensivă sunt internați un număr record de pacienți – 686.

Așa cum arată o analiză a Ziaristii.com, principala problemă este că, în România, rata deceselor de Covid este mult mai ridicată decât în alte țări. Dacă în Franța au murit, în primele 13 zile din octombrie, 0,49% din cei aproape 200.000 de oameni îmbolnăviți, în România au murit 2,16% din cei aproape 33.000. Asta înseamnă că în Franța decedează de Covid, în acest moment, un om din 200 de bolnavi, iar în România – mai mult de unul la 50.

Beatrice Mahler, manager la Spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din București, explică în parte această statistică prin declarația că, la noi, 60% din pacienții ajunși la ATI cu Covid decedează. În Occident, această rată a coborât sub 40%.

Până acum, România a confirmat 164.477 de infectări și 5.601 de decese. Rata fatalității e de 3,4%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Prea Mitocanul Ignatie, episcopul Hușilor: „Virusul e pitit după colţul bisericilor, așteptând să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi” / „Nu o veți putea carantina pe Sfânta Parascheva!”

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here