„Nu putem mătura din oră-n oră. Dăm amenzi chiar și pentru un chiștoc aruncat pe jos, până se înțelege!“ Furia lui Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2

1
843

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat pe contul său de Facebook că angajații Poliției Locale au primit ordin să-i amendeze pe toți cei prinși că fac mizerie pe străzi. Edilul a explicat că nu are posibilitatea să măture după toți cei care-și aruncă gunoaiele în stradă și că vor fi amendați inclusiv fumătorii care dau chiștoacele pe jos.

Noul primar de la Sectorul 2 a dus o campanie intensivă de igienizare a parcurilor și lacurilor din zona Colentina-Plumbuita, de unde s-au scos, a anunțat el, zeci de tone de deșeuri. În paralel, a ordonat să se elimine calburile abandonate pe stâlpi și panotajul stradal ilegal, la un loc cu chioșcurile amplasate fără autorizație pe trotuare.

În ciuda eforturilor, el a constatat însă că oamenii continuă să-și arunce gunoaiele pe străzi, motiv pentru care a decis să se treacă la amendarea celor prinși asupra faptului.

Cu 10 zile înaintea acestui anunț, Radu Mihaiu explica: „Un sector curat implică eforturile administrației, dar și cooperarea cetățenilor. Formula «ce este al meu contează, ce este al tuturor nu-mi pasă» nu funcționează. Cu toții vrem să trăim într-un sector mai curat și mai civilizat. Spațiul public este un bun al tuturor, nu este depozit de gunoi. Soluții există. Pentru gunoiul după construcții sau reamenajări de locuințe, puteți contacta furnizorul de salubritate și închiria containere contracost. Cei ce depozitează gunoaie și resturi după construcții sunt amendați și plătesc și costul curățeniei“.

Avertismentul postat de primarul Radu Mihaiu

„Cât timp nu ne deranjăm să mergem patru metri până la un coș, cât timp ne scoatem gunoiul din casă la cel mai apropiat coș stradal sau cât timp aruncăm pe lângă când e plin, vom trăi în MIZERIE.

Nu știu voi, dar eu nu vreau și nici nu accept asta. Continuăm să îi sancționăm pe toți cei care batjocoresc astfel Sectorul 2. Dăm amenzi chiar și pentru un chiștoc aruncat pe jos. Dăm amenzi până vom înțelege că pentru spațiul public suntem toți responsabili.

Nu putem avea câte un angajat pentru fiecare om. Nu putem mătura din oră-n oră. E nevoie și de un minim de efort din partea fiecăruia pentru a păstra curățenia“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here