S-a făcut primul vaccin împotriva Alzheimer! Produsul tocmai a trecut ultima fază a studiilor clinice pe om, iar rezultatele sunt remarcabile

0
470

Primul vaccin împotriva Alzheimer a trecut cu succes și ultima fază a studiilor clinice pe om, a anunțat compania de biotehnologie Axon Neuroscience, citată de Science Alert. Descoperirea este realmente epocală, o adevărată revoluție și cotitură în medicină în tratarea unei maladii care poate fi considerată a Secolului XXI.

Vaccinul experimental, numit AADvac1, a fost bine tolerat de pacienți și a produs un răspuns bun al sistemului imunitar, relatează Science Alert. Testele au fost pe 193 de pacienți diagnosticați cu o formă medie de Alzheimer. 117 au primit medicamentul AADvac1, iar ceilalți 76 – un placebo.

Studiul a durat nu mai puțin de 24 de luni, timp în care pacienții au primit 11 doze din acest vaccin bazat pe peptide. Cei vaccinați au prezentat nivel ridicat de anticorpi IgG. Rezultatele îi îndreptățesc pe cercetători să afirme că vaccinul AADvac1 va fi eficient împotriva acumulărilor de proteine tau în creier. Aceste proteine sunt considerate printre principalele semne ale Alzheimer.

Persoanele vaccinate au acumulat mai lent proteine în creier, ducând la o neurodegenerare mai lentă prin comparație cu pacienții care au primit placebo.

Petr Novak, autorul studiului și cercetător la Axon Neuroscience, a concluzionat: “Din câte știu eu, aceasta este prima oară când o imunoterapie țintită asupra proteinelor tau a arătat dovezi clare ale impactului asupra procesului neurodegenerativ și un semn clar al efectului clinic în pacienții cu profilul bolii Alzheimer confirmat“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* Tudorel Toader a tras toate sforile ca să-și bage fiul lector la Universitatea „Cuza” din Iași, pe care o conduce. I-a inventat chiar și o carte!

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here