Părăsiți de Renault, rușii au relansat producția Lada, dar au oprit-o după o zi, din lipsă de piese! Mașina nu are airbag-uri, ESP, ABS, sistem de navigație și merge cu motor Euro 2, foarte poluant

0
15850
Noua Lada rusească făcută fără piese de import are tehnologia anilor 2000: fără ABS, ESP, airbaguri, centuri de siguranță pretensionate și sistem GPS, dar cu motor poluant

Producția noii mașini Lada, reluată miercuri în uralele întregii mass-media rusești, s-a oprit după 24 de ore din cauza lipsei de piese. Modelul Lada Granta, produs de fabrica AvtoVaz după plecarea Renault, va costa 10.500-11.000 de dolari și se numește, în noua sa configurare, Classic 2022, anunță compania producătoare citată de portalul rusesc 74.ru.

Noua Lada va fi echipată cu un motor de 90 de cai putere cu nivel de poluare Euro 2 – care exista pe mașinile din Europa în anul 2000. Până în luna martie, la uzinele AvtoVaz se produceau mașini Renault Logan și Sandero cu motoare Euro 5.

De asemenea, Lada Classic 2022 nu va avea ABS, ESP, airbag-uri, centuri de siguranță pretensionate și GPS (nici măcar cel rusesc Satnav nu este instalat pe mașină).

“După o lungă perioadă în care au lipsit compomentele, AvtoVaz a reluat miercuri, 8 iunie, producția modelului Lada Granta. Acest lucru a fost anunțat de News AvtoGrad, care a oferit și până acum informații despre producător“, notează portalul Then24.com.

Site-ul rusesc 74.ru încearcă să salveze aparențele: „Modelul se dovedește a fi nu chiar atât de prost precum au prezis unele voci din media. În raport cu versiunea Classic obișnuită, i s-au adăugat oglinzi electrice și încălzite; în plus, există servodirecție electrică, geamuri electrice, lumini de zi, un computer de bord, închidere centralizată și pregătire pentru sistem audio. Dar în configurație nu există nici ABS, nici airbaguri, care până de curând erau obligatorii pentru toate mașinile fabricate în Rusia“.

Noua Lada este simbolul „renașterii” industriei rusești, așa cum a promis Putin. Nu mai e nevoie de echipamentele și tehnologia decadentului Occident, totul se poate face în Rusia, a proclamat președintele de la Kremlin. Reprezentanții fabricii n-au uitat să adauge, la lansarea noii mașini, că „modelul a fost dezvoltat cu un ochi la localizarea maximă în Rusia și respingerea componentelor rare de import“.

Dar dincolo de discursul oficial al autorităților rusești și al presei controlate de Kremlin găsim chicotelile și ironiile. Pe Twitter, utilizatorii se distrează copios și numesc noua mașină „preistorică”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă. Foștii comuniști s-au convertit în social-democrați” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here