Rușii au omorât cel puțin 17 civili, printre care 4 copii, bombardând Odessa cu rachete. Au fost atacate un bloc și o bază de agrement

1
315
SURA FOTO: Serviciul de Stat pentru situații de Urgență al Ucrainei

Cel puțin 17 oameni au fost uciși după ce două rachete rusești au lovit un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de agrement în orașul-port Odessa, vineri dimineață, au declarat oficialii ucraineni, citați de „The Guardian”.

Purtătorul de cuvânt al armatei din Odessa, Serghei Bratciuk, a transmis printr-un mesaj pe Telegram, că o „rachetă inamică” a lovit orașul-port. „Din păcate, există victime”, a adăugat el.

Ulterior, Bratciuk a precizat că atacul cu rachete a fost lansat din direcția Mării Negre. „O rachetă a lovit o clădire rezidențială de 9 etaje, cealaltă un centru de agrement din regiunea Belgorod-Nistru”, a spus el.

Forțele armate ale Ucrainei au emis o alertă, îndemnând locuitorii să se adăpostească după ce trei explozii și alarme de raid aerian au fost auzite chiar înainte de ora locală 1.00.

Serviciul de Stat pentru situații de Urgență al Ucrainei (SES) a transmis că vineri, la ora 6 dimineața, 14 persoane (inclusiv 3 copii) au fost ucise și 30 au fost rănite în atacul asupra blocului de locuințe.

Alte 3 persoane (inclusiv un copil) au fost ucise și una rănită într-un atac separat asupra centrului de agrement, a comunicat SES.

Salvatorii continuă să caute printre ruine, anunță Serviciul de Stat pentru situații de Urgență.

Atacul vine după ce forțele ucrainene au recâștigat Insula Șerpilor, o insulă strategică a Mării Negre în largul coastei de sud, lângă orașul Odessa. Rusia a descris retragerea de pe Insula Șerpilor ca pe un „gest de bunăvoință”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victorie uriașă pentru Ucraina: Rusia a abandonat Insula Șerpilor! Rămășițele garnizoanei invadatorilor au fost evacuate noaptea, cu două bărci de mare viteză

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* Codruța Kovesi insistă pe lângă Comisia Europeană să condiționeze fondurile UE de statul de drept în România. A intrat în alertă după masacrarea legii avertizorilor de integritate

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here