Rusia a suferit “pierderi devastatoare în rândurile ofițerilor de rang mediu și inferior”, în războiul din Ucraina. „Lipsa comandanților de pluton și de companie va duce la o și mai mare slăbire a disciplinei”

0
639
Peste 600 de ofițeri ruși au fost uciși în Ucraina în primele 3 luni de la începerea invaziei. Dispariția comandanților tineri de plutoane, companii și batalioane va duce la scăderea disciplinei și a capacității combative

Lipsa de subofițeri și încărcarea șefilor de brigadă și de batalion cu responsabilități peste limita lor de competență a dus la „pierderi devastatoare în rândul ofițerilor ruși de rang mediu și inferior” de la începutul războiului din Ucraina și până acum, relevă un comunicat al Ministerului Apărării din Marea Britanie unde e analizat conflictul.

Dispariția ofițerilor de rang inferior și mediu din noua generație va amplifica lipsa de disciplină și problema moralului scăzut în rândurile trupelor, iar comasarea resturilor unor batalioane în noi unități va avea ca rezultat o și mai redusă capacitate combativă a rușilor, mai menționează conducerea Armatei britanice.

De la începutul războiului până pe 24 mai – adică în primele 3 luni -, rușii au pierdut minimum 624 de ofițeri, din care 156 de la gradul de maior în sus și 452 de la gradul de căpitan în jos. Alți 14 ofițeri sunt trecuți la „alte grade”. Cifrele de mai sus reprezintă doar ofițerii al căror deces a putut fi confirmat oficial, fie prin articole din presa rusă, fie din postări pe rețelele de socializare puse de familiile lor, fie din alte surse.

Se menționează însă că numărul victimelor este, cu siguranță, mult mai mare.

Pierderile minime de ofițeri ruși în primele 3 luni de război

Analiza Ministerului Apărării din Marea Britanie

„Rusia se pare că a suferit pierderi devastatoare în rândul ofițerilor săi de rang mediu și inferior în acest conflict. Comandanții de brigadă și de batalion pare că sunt împinși în poziții avansate, în fața pericolului, deoarece sunt încărcați cu un nivel intransigent de responsabilitate pentru performanța unităților lor.

În mod similar, ofițerii subalterni au fost nevoiți să conducă acțiunile tactice de cel mai mic nivel, deoarece armata nu dispune de un cadru de subofițeri cu pregătire și responsabilitate de top care îndeplinesc acest rol în forțele occidentale.

Pierderea unei mari părți din tânăra generație de ofițeri profesioniști va exacerba probabil problemele actuale ale armatei ruse în ceea ce privește modernizarea sistemului său de comandă și control.

Pe termen foarte scurt, grupurile tactice de batalioane (BTG) care sunt reconstituite în Ucraina din supraviețuitorii mai multor unități vor fi, foarte probabil, mai puțin eficiente din cauza lipsei de lideri tineri.

Având în vedere multiplele rapoarte credibile despre revolte apărute în rândurile forțelor rusești din Ucraina, lipsa comandanților de pluton și de companie experimentați și respectați va duce, probabil, la o scădere suplimentară a moralului și la o disciplină din ce în ce mai slabă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* România a contribuit la operațiunea specială prin care a fost salvat un american capturat de ruși în Ucraina

* Putin și ai lui, acuzați că și-au înecat intenționat marinarii de pe crucișătorul Moscova! „Au fost abandonați în bucătărie. Ofițerii au scăpat primii, ca șobolanii”

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* VIDEO. Șocant: Rusia folosește devastatoarele TOS-1, cu bombe termobarice. Ucraina cere Americii 200 de astfel de arme și garantează că-i aruncă pe ruși afară din țară

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Cum a fost posibilă a doua excludere din magistratură pentru Cristi Danileț în epoca Iohannis-PSD. „Asistăm la o anesteziere a Justiției pentru o epocă de concordie politică”

* Guvernul PSD-PNL, marele câștigător al inflației: a încasat, în doar 4 luni, cu 23 de miliarde de lei mai mult de pe urma exploziei prețurilor

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

* Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here