„Rusia și-ar dori un președinte slab și dezorientat în țara noastră, de aceea o susține pe Dăncilă. E un pariu disperat și pierzător”

4
1277
Ovidiu Raețchi

Newsweek România a realizat un dosar de presă despre trolii ruși și implicarea acestora în alegerile din România. Dintre multele păreri interesante, o reproducem pe cea a lui Ovidiu Raețchi, deputat PNL, care face o observație relevantă despre Viorica Dăncilă.

Ovidiu Raețchi (deputat PNL)

„Rusia a fost tot timpul prezentă în țara noastră din perspectiva manipulării informației în interesul său – și după 1989.

Senzația mea e că influența sa a scăzut mult din momentul în care Emil Constantinescu a decis ca România să sprijine campania NATO împotriva lui Miloșevici. Atunci am văzut probabil cântecul de lebădă al propagandei ruse pe stil vechi.

Ulterior, a fost tot mai greu pentru Moscova să aibă un cuvânt de spus sub raport mediatic într-o țară masiv pro-NATO, pro-UE și foarte prudentă în raport cu vecinul de la Răsărit.

Bănuiesc că Putin a înțeles că nu poate obține rezultate spectaculoase în România, oricât ar investi: suntem prea compatibili cu Occidentul și prea incompatibili cu Kremlinul.

Din acest motiv, senzația mea e că rușii nici nu și-au dirijat spre țara noastră cei mai buni oameni de propagandă. Pare o echipă încropită, la drept vorbind, care a reușit de multe ori să irite și mai rău opinia publică – poate vă mai amintiți donația arogantă pentru «Cumințenia Pământului» și modul în care cei de la Ambasada Rusiei insistă să ne învețe istoria României în versiunea lor, care e de altfel identică cu cea stalinistă.

Rusia a sprijinit deschis, încă din iarnă, prin «Sputnik», un candidat pentru președinția României: Viorica Dăncilă.

Toată lumea râdea de Dăncilă pe atunci, era perioada când nu știa în ce oraș se află – și «Sputnik» anunța că ar fi un prezidențiabil minunat.

Probabil că asta înseamnă că Moscova și-ar dori un președinte slab și dezorientat în țara noastră. Probabil că există și anumiți colaboratori ai lui Dăncilă care le sunt pe plac oamenilor lui Putin.

Dar să fim serioși: Dăncilă e un pariu absurd, disperat și pierzător. Care aproape garantează o finală între doi pro-ocidentali precum Iohannis și Barna.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Demnitarul-pedofil a chemat-o la duș pe prietena de 11 ani a fiicei sale vitrege. Monstrul s-a plimbat dezbrăcat în fața ei, în camera de hotel

Poliția l-a încurajat pe monstrul Drăghici să-și violeze fiica. Și Protecția Copilului s-a comportat criminal

Bestia Drăghici își șantaja fetița de 10 ani, ca s-o violeze: „Dacă nu te ating, mă îmbolnăvesc și mor. Vrei să moară tati?!”

Dragnea, Tăriceanu și Tudorel au nenorocit un băiețel de 9 ani: răpit și abuzat! Un violator eliberat de ei a recidivat

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Nicolicea, „electrocutat” de bunicul Luizei la Antena 3: „El cu Iordache și alți hoți! Uitați unde am ajuns din cauza lor și a legilor pe care le-au dat în Parlament! Să le fie rușine!”

Cum a surprins-o Dincă pe Alexandra: „Se dezlegase de la pat și umbla legată la picioare, cu telefonul în mână”. Mărturia monstrului din Caracal e un amestec de adevăruri și minciuni

Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Pățania unui român din diaspora. A supraviețuit gazării din 10 august, dar era să fie asasinat de patru babe de pe uliță!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here