Rusia: „Vom pune capăt războiului când Ucraina se predă”

0
6439
Putin a transmis lumii, prin purtătorul său de cuvânt, că va opri războiul doar în momentul când Ucraina va capitula

Rusia i-a aruncat marți într-o postură ridicolă pe șefii de state occidentali care îl îndeamnă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să „accepte dialogul” cu Kremlinul. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a comunicat că armata rusă va înceta atacurile doar într-o singură situație: atunci când Ucraina se va preda!

Afirmațiile, preluate de BBC, arată încă o dată că piedicile în calea păcii nu vin de la Kiev, așa cum pretinde propaganda rusă prin imensa sa rețea de troli și boți cu care acționează pe rețelele de socializare, ci de la cel care a dat ordinul să înceapă toate atrocitățile, Vladimir Putin.

Peskov a îndemnat Guvernul Ucrainei să ceară trupelor sale să depună armele. Conform AFP, oficialul de la Kremlin a afirmat: „Partea ucraineană poate opri totul înainte de sfârșitul zilei de astăzi. Este necesar un ordin ca unitățile naționaliste să depună armele“.

Un răspuns indirect, dar ferm a venit în aceeași zi de la cancelarul german Olaf Scholz, care în ultimele săptămâni și-a schimbat poziția împăciuitoare față de Kremlin. La sfârșitul reuniunii G7, unde s-au hotărât noi măsuri care vor lovi foarte dur Rusia, șeful Guvernului german a condamnat atacul lansat de invadatori luni asupra mallului din Kremenciug, soldat cu 18 morți și zeci de răniți, spunând că „a demonstrat din nou că Putin își continuă războiul său brutal și agresiunea împotriva populației” din Ucraina. Referindu-se la sancțiunile impuse de Occident, Scholz a adăugat: “Există o singură cale de a ieși din acest război: Putin să accepte că planurile sale în Ucraina nu vor reuși”.

Momentan, Rusia se bucură de succes în zona Donbass, unde a reușit să ocupe Severodonețk și încearcă să facă același lucru cu Lisiceansk. Însă analizele experților militari arată că aceste mici câștiguri teritoriale sunt realizate cu un asemenea consum de muniție de artilerie pe care nicio țară a lumii n-ar fi capabilă să-l susțină o perioadă lungă de timp. Rușii sunt deja în criză de infanteriști, pentru că pierderilor umane de pe front li se adaugă tendința celor de acasă de a evita înrolarea în ciuda intensei propagande pro-război făcute de autorități.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* „Putin nu va reuși. Va fi o catastrofă pentru Rusia. Ucraina va reveni la granițele ei din 1991, își va recupera toate teritoriile”

* VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Misterul împușcării colonelului FSB care purta valiza nucleară a lui Putin. Vadim Zimin se afla în arest la domiciliu

* VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

* Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

* Netejoru, șeful Inspecției Judiciare cu care PSD a terorizat magistrații reformiști, se pensionează cu 6.500 de euro/lună, mai mult decât salariul pe care l-a avut

* Nepoata directorui SRI din regimul Iliescu, salariu de 11.000 de euro pe lună la stat. Ioana Timofte a făcut o facultate particulară și a fost pusă șefă la ISCIR București

* Populismul grețos al lui Dan Negru. Are salariu de 25.000 de euro, dar a pus motorină de 1,4 lei, instigând la blocarea benzinăriilor

* Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

* Extraterestrul David Popovici, dublu campion mondial la seniori, deși are doar 17 ani și 9 luni! Din 1973, nimeni n-a mai reușit „dubla” 100 + 200 de metri liber

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here