vineri, aprilie 12, 2024
AcasăUtilCe trebuie să faci înainte de un tratament ortodontic?

Ce trebuie să faci înainte de un tratament ortodontic?

-

Prezența unei danturi drepte și îngrijite reprezintă un scop pentru fiecare dintre noi. Pentru o obține, există câteva aspecte de care să ții cont. În primul rând, ar trebui să-ți faci un obicei de a te duce la un consult într-un cabinet stomatologic de două ori pe an, iar asta în cazul în care nu ai probleme grave, care necesită alte proceduri sau tratamente. Dar dacă ai alte probleme, ce faci?  Răspunsul e același: te duci la un cabinet stomatologic!

Nu lăsa problemele legate de dantură să se agraveze! Chiar și un lucru minor, cum ar fi faptul că dinții stau înghesuiți, poate cauza apariția mai rapidă a cariilor. Totodată, dinții înghesuiți sau strâmbi sunt predispuși la parodontoză, iar pentru că masticația nu este realizată corespunzător, poate fi afectat, cu timpul, chiar și tubul digestiv.

Ce probleme trebuie să rezolv înainte de montarea unui aparat dentar?

Pentru a ajunge la momentul montării unui aparat dentar, va trebui să rezolvi alte probleme, cum ar fi: tratarea cariilor existente, extragerea molarilor de minte, dacă e cazul, refacerea unor plombe și unele tratamente de canal. De reținut este faptul că, pentru a realiza un implant dentar, este nevoie de spațiu, iar un tratament ortodontic va ajuta alinierea implantului la dantură.

Există semne care arată faptul că am nevoie de un aparat dentar?

Da, există semne care îți pot spune faptul că ai nevoie de un aparat dentar. Unele dintre aceste semne sunt: dinții înghesuiți sau care au o poziție anormală, dinții fără contact sau care au un contact anormal, unele dificultăți la mușcat sau la mestecat, o mișcare ciudată a maxilarelor, prezența unor sunete ciudate la mișcarea maxilarelor, precum și mușcăturile de la nivelul obrazului.

- Advertisement -

Cât timp trebuie să port aparatul dentar?

Nu este un termen prestabilit, întrucât durata tratamentului depinde de la pacient la pacient. O durată estimată, în mare, ar fi undeva între 12 și 24 de luni. Marja este atât de mare pentru că există variabile care nu pot fi calculate exact, cum ar fi: gravitatea malformației dentare, răspunsul organismului la aparat, dar și altele. În orice caz, colaborarea cu medicul stomatolog este crucială, iar controalele lunare sunt obligatorii.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -