Rusia își canibalizează flota aerienă: se iau piese de la unele aeronave pentru a le repara pe altele. Piloților li se cere să frâneze mai rar, pentru a reduce uzura echipamentelor!

0
842
O parte din aparatele Aeroflot sunt demontate ca să se asigure piese pentru celelalte. În Rusia, sancțiunile internaționale încep să se resimtă periculos

Blocada economică impusă de Occident Rusiei după invadarea Ucrainei duce la canibalizarea flotei aeriene a acestei țări. În lipsa pieselor de schimb aduse din străinătate, companiile aeriene cer Guvernului să permită refolosirea pieselor de la o aeronavă la alta, relevă agenția guvernamentală de presă TASS. Refolosirea pieselor uzate este ultima soluție pe care o mai au la îndemână rușii ca să-și mențină în stare de funcționare o parte a flotei aeriene. Riscurile sunt însă majore pentru călătorii care urcă în astfel de aeronave reparate cu componente luate de la alte aparate de zbor.

Despre subiect a scris în premieră Reuters, care a semnalat că rușii au început să-și demonteze o parte dintre avioane pentru a le menține în stare de funcționare pe altele. Cel puțin un Suhoi Superjet 100 și un Airbus 350 au fost scoase din uz pentru ca piesele din ele să fie direcționate către alte avioane.

Mai mult decât atât, The Telegraph scrie că piloții ruși au fost sfătuiți să nu frâneze prea mult pentru a reduce uzura! Directiva vine pe fondul lipsei de piese pentru repararea avioanelor din cauza sancțiunilor occidentale.

Vladimir Tasun, președintele Asociației Operatorilor de Transport Aerian (AEVT), i-a trimis o scrisoare deschisă lui Igor Cialik, ministrul adjunct al Transporturilor, avertizându-l că în caz contrar Rusia nu va mai putea ridica de la sol, în foarte scurt timp, niciun avion comercial. Este a treia oară când companiile aeriene rusești cer acest lucru, după un mesaj similar trimis în iunie Ministerului Transporturilor și după dezbaterea problemei la o conferință organizată în iulie la Agenția Federală de Transport Aerian.

În scrisoarea trimisă ministrului adjunct, Tasun afirmă că “acest lucru (interdicția de a refolosi piesele uzate de la unele avioane pentru a le repara pe altele) este contrar practicii globale și nu face posibilă gestionarea flexibilă a sănătății flotei de avioane”.

Propunerea este ca atunci când două aeronave se defectează simultan să fie „rearanjate” piesele, astfel încât cel puțin unul din avioane să-și poată relua zborurile.

Criza pieselor de schimb din Rusia e atât de mare, încât AEVT propune ca astfel de „rearanjări” să fie posibile nu doar între avioanele aceleiași companii, dar și între diferiții operatori aerieni.

Situația din Rusia se aseamănă în acest moment cu cea din Iran după Revoluția Islamică a Ayatollahului Khomeini. Occidentul a impus sancțiuni, iar țara s-a văzut curând paralizată de problema pieselor de schimb pentru o gamă uriașă de aparate, echipamente și vehicule. Ani în șir, în Iran s-au demontat piese de pe unele dispozitive pentru a fi reparate altele.

Criza a afectat industria petrolieră, flota de avioane, parcul de autovehicule, dar chiar și tancurile Chieftain (de producție britanică) și M60 (de producție americană) în timpul războiului cu Irakul (1980-1988).

Situația începe să se repete în Rusia, unde apar tot mai multe informații că în special microcipurile sunt scoase pe de diferite aparate pentru a fi montate pe altele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* Partizanii ucraineni din Crimeea le-au livrat rușilor plăcinte cu otravă pentru șobolani. 8 invadatori au murit pe loc, iar 18 sunt la terapie intensivă

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Simona Halep e în finală la Toronto și revine în Top 10 mondial după un an!

* VIDEO. La nici 18 ani, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie! Record mondial la 100 de metri liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here