VIDEO. Ucrainenii au pulverizat cartierul general al mercenarilor Wagner după ce un reporter rus a publicat o fotografie în care se vedea adresa!

1
4772
Sus: fotografie publicată pe 8 august de corespondentul rus cu mercenari Wagner în fața cartierului lor general. În colțul din stânga-sus se vede adresa imobilului. Jos: fotografie din 14 august, cu clădirea distrusă din care sunt evacuate victimele

Armata ucraineană a bombardat și distrus complet cartierul general al mercenarilor Wagner, din localitatea Popasna, după ce acum câteva zile reporterul rus Serghei Sereda a publicat mai multe fotografii de acolo, între care și una unde se vedea adresa! Informația a făcut deja turul rețelelor de socializare, laolaltă cu videoclipuri în care se vede cum sunt încărcate în furgonete cadavrele mercenarilor, precum și fotografii cu clădirea complet distrusă. Corespondentul Serghei Sereda și-a șters între timp fotografiile postate acum câteva zile, dar acestea fuseseră deja preluate și acum sunt disponibile pe internet.

Gruparea Wagner este în acest moment una din principalele forțe combatante pe care Rusia le mai poate desfășura la sol. Socotită și armata privată a lui Putin, această forță militară a fost creată în 2014, imediat după prima invazie a Ucrainei, și de atunci a tot crescut în dimensiuni, fiind trimisă să opereze în Ucraina, Siria, Libia, Republica Centrafricană, Mali, Mozambic și alte zone unde Rusia voia să-și extindă influența fără să fie implicată oficial.

După epuizarea resurselor umane în războiul început în februarie de către forțele regulate rusești, mercenarii Wagner au fost folosiți din ce în ce mai mult în operațiunile care implică infanteria. Distrugerea cartierului general al grupării este o pierdere majoră. Pentru că atacul a avut loc duminică, nu se știe încă exact care dintre conducătorii mercenarilor au fost eliminați și nici câte victime sunt. În acest moment există zvonuri că inclusiv oligarhul Evgheni Prigojin, patronul grupării, ar fi fost ucis, dar informațiile sunt prea recente pentru a fi confirmate.

Dezastrul a plecat, la fel ca și în alte situații, de la o prostie făcută de un corespondent de război rus. Serghei Sereda a publicat pe contul său de Telegram, pe 8 august, fotografii de la vizita făcută la cartierul general al grupării Wagner. Încântat, el relata: „Ajuns la Popasna, m-am oprit la sediul central al PMC Wagner. M-au întâmpinat ca în familie și mi-au spus mai multe povești amuzante”. Într-una din fotografii apare însuși „bucătarul lui Putin”, oligarhul Evgheni Prigojin, cel despre care se știe că deține gruparea Wagner, deși el însuși neagă acest lucru.

Încă de la bun început, fotografiile corespondentului de război au născut animozitate. Mai mulți comentatori pro-ruși s-au înfuriat deoarece în una din poze se vede pe clădirea unde era sediul cartierului general Wagner un panou cu adresa celui mai apropiat adăpost antiatomic – strada Mironivska, nr. 12. Radio Svoboda a analizat fotografiile caselor din zonă și a ajuns la concluzia că fotografia este într-adevăr dintr-o casă situată la această adresă.

Duminică seara, la o săptămână după imprudența lui Sereda, canalele rusești de Telegram au anunțat că Ucraina a bombardat și distrus sediul grupării Wagner din Popasna, regiunea Lugansk.

Potrivit Radio Liberty, canalele de Telegram ale Wagner au confirmat atacul. Clădirea a fost distrusă și pierderile par masive, după primele informații.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here