Rusia declară stare de urgență în Crimeea: noi explozii în peninsulă. O unitate de elită ucraineană ar fi stat în spatele atacurilor

6
7033
Noi explozii la o bază aeriană din regiunea Simferopol i-au determinat pe ruși să declare stare de urgență în Crimeea

Noi explozii au zguduit marți Crimeea, după deflagrațiile care au avut loc marți dimineață, iar administrația instalată de ruși a decretat stare de urgență în peninsula ocupată de la Ucraina în 2014. Un înalt oficial ucrainean a declarat, sub rezerva anonimatului, că aceste atacuri au fost lansate de o unitate de elită a serviciilor speciale care acționează în spatele frontului.

După depozitul de armament și instalațiile electrice din Djankoi, marți s-au auzit explozii puternice și în centrul Crimeei, la o bază militară aeriană din Gvardeiskoie – regiunea Simferopol. Serghei Aksionov, comandantul Crimeei numit de ruși, a anunțat că „suntem în regim de situație de urgență”, scrie BBC.

New York Times scrie că un comando al trupelor speciale ucrainene ar fi autorul loviturilor, potrivit unui oficial al Guvernului de la Kiev. Indirect, și rușii sunt de aceeași părere, Ministerul Apărării de la Moscova a invocat „acte de sabotaj”.

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a comentat ironic pe Twitter: „Crimeea unei țări normale este despre Marea Neagră, munți, recreere și turism, dar Crimeea ocupată de ruși este despre explozii în depozite și risc mare de moarte pentru invadatori și hoți. Demilitarizarea în acțiune”.

În acest moment, din motive lesne de înțeles, declarațiile ambelor tabere trebuie luate însă cu mare rezervă. Atât rușii, cât și ucrainenii pot avea motivele lor să nu spună adevărul. Rușii nu sunt dispuși să accepte că obiectivele lor sunt atât de slab păzite antiaerian încât pot fi distruse de rachete cu rază lungă de acțiune. Kremlinul a negat la momentul respectiv inclusiv scufundarea navei-amiral Moscova de către rachetele ucrainene, preferând să afirme că s-a produs un accident la magazia cu muniții. Aceeași explicație, a nerespectării normelor de siguranța și prevenirea incendiilor, a fost dată săptămâna trecută, când o mare bază aeriană din Crimeea a fost complet distrusă, în dezastru estimându-se că s-au pierdut circa 30 de avioane de luptă rusești.

În același timp, ar fi nefiresc ca ucrainenii să-și demaște propriii luptători infiltrați în spatele liniilor rusești, recunoscând că aceștia acționează în Crimeea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* Partizanii ucraineni din Crimeea le-au livrat rușilor plăcinte cu otravă pentru șobolani. 8 invadatori au murit pe loc, iar 18 sunt la terapie intensivă

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Simona Halep e în finală la Toronto și revine în Top 10 mondial după un an!

* VIDEO. La nici 18 ani, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie! Record mondial la 100 de metri liber

6 COMENTARII

  1. Cand Ucraina se va curata de toti tradatorii inflitrati de Rusia o sa isi recapete teritoriilor. Trebuie aplicata legea pentru toti tradatorii, la amploarea genocidului si distrugerilor ar trebui condamnati la moarte si dati exemplu ca pe viitor sa nu se mai joace cu destinele oamenilor pentru privilegii personale vremelnice. Se va pune presiune Crimeea iar punctul culminant va fi focul de artificii cand se va arunca podul de legatura in aer. O lovitura de palmares insa cu impact puternic emotional. Atunci vor fugi ca sobolanii. Eliberarea sudului va deschide noi directii catre Crimeea si Dombas si nu voi fi mirat daca aliatii vor face livrari de armanent direct in teritoriile eliberate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here