Rusia apără Iranul la ONU, după ce statul fundamentalist l-a omorât pe comandantul român al navei Mercer Street, în Marea Arabiei

3
1102
Nava Mercer Street, după atacul iranian

Regatul Unit va discuta despre Atacul mortal asupra petrolierului Mercer Street, din largul coastelor Omanului, va fi subiect de discuție, vineri, în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU, susţin surse diplomatice. Inițiativa este a Marii Britanii, însă nu există aşteptări ca organismul format din 15 membri să întreprindă vreo acţiune, relatează Reuters.

Marea Britanie a comunicat, marţi, Consiliului de Securitate că „foarte probabil” Iranul a utilizat una sau mai multe drone pentru a comite atacul asupra petrolierului Mercer Street de săptămâna trecută, în care au murit doi membri ai echipajului – un român (căpitanul navei) şi un britanic.

Principala „frână” vine de la Rusia, dar e de așteptat ca și China să ia partea Iranului.

Dmitri Polianski, adjunctul ambasadorului rus la ONU, le-a declarat miercuri jurnaliştilor: „Sunt multe informaţii contradictorii. O analiză «foarte probabilă», pe care o respingem complet. Trebuie să stabilim faptele… nu trebuie să ne grăbim să tragem concluzii sau să acţionăm fără să avem dovada privind ceea ce s-a întâmplat”.

Regimul teocratic de la Teheran a negat orice implicare a Iranului în atacul de joia, 29 iulie, asupra Mercer Street, vas aflat în proprietatea unei companii japoneze, dar operat de firma Zodiac Maritime, care are un proprietar israelian.

SUA şi Marea Britanie au anunţat duminică, 1 august, că vor lucra împreună cu aliaţii lor pentru a răspunde acestui atac.

Marţi, Uniunea Europeană şi NATO au condamnat atacul comis asupra petrolierului Mercer Street în Marea Arabiei.

Statele Unite, Israelul şi Marea Britanie au atribuit acest atac Iranului, dar Comisia Europeană a cerut „evitarea oricărei acţiuni dăunătoare pentru pacea şi stabilitatea în regiune”, a transmis France Presse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Sfaturile interlope ale lui Mirel Curea (EVZ) pentru eliminarea lui Mălin Bot: „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”. Dan Andronic și Robert Turcescu se hlizesc

* Sinistrul Curea despre Dan Barna: „E băbălău! E bou! E fraier! E labagiu! L-a prins aia în baie”. Infractorul Andronic îi ține isonul

* A fost arestat un om al lui Dan Voiculescu, fost deputat al lui Tăriceanu! Își șantaja fostul asociat să-i cedeze un iaz

* RUSOFILIE ȘI PROSTIE. Oana Lovin a fost chemată de patronul restaurantului La Copac să-l hărțuiască pe Dan Barna! „Horațiu mi-a spus: «Ți-am zis să-l aștepți să iasă afară, să nu faci asta înăuntru!»”

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* VIDEO. Mircea Geoană își conduce mașina după ce a tras zdravăn la măsea. Secretarul general adjunct al NATO este cercetat de Poliție

* Tata era lider sindical al polițiștilor, fiica presta dansuri orientale și fura curent! Beizadeaua a fost parașutată în Poliție și la Transelectrica

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Salvarea atletei vânate de Lukașenko a venit de la bunica ei! „M-a sunat când mă conduceau la aeroport. Mi-a spus că în Belarus nu sunt în siguranță”

* Lionel Messi pleacă de la FC Barcelona, după 21 de ani!

3 COMENTARII

  1. RUSIA-PUTINISTĂ… „PRIETENA-ROMÂNIEI” (SIC!), după cum ne educă/INTOXICĂ cei de la A.U.R., „ȘOȘOCARII” și ceilalți AGENȚI-ai-RUSKOILOR!!!!!

  2. Pentru pacea si sta bilitatea in zona sunt sacrificate vieti omenesti fie ca e vorba de Iran China sau Rusia. Chiar de aceea isi permit toti dictatorii sa treaca peste orice linie rosie trasata de democratia in sine, intrucat occidentul este impaciuitor. Nu s-a mai inteles ca brutele doar de frica stiu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.