Rușii amenință grosolan Republica Moldova, dar spun că Occidentul o destabilizează! Obraznica Zaharova continuă să împroște minciuni

0
805
Maria Zaharova - Serghei Lavrov

Noi amenințări la adresa republicii Moldova au fost formulate joi de Federația Rusă prin vocea agresivă a Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

Rusia „consemnează declaraţiile anti-ruseşti” ale oficialităţilor din Republica Moldova şi „nu le va lăsa fără reacţie”, a declarat Maria Zaharova (46 de ani) într-o conferinţă de presă la Moscova, citată de agenţia de stat rusă TASS și preluată deAgerpres.

Zaharova se implică grosolan în treburile interne ale unei țări independente, pe care o tratează însă ca pe o gubernie rusească.

Agresiva „portavoce” a mincinosului ministru de Externe al Rusiei, Serghi Lavrov, a declarat joi: „Urmărim cu îngrijorare cum evoluează situaţia din Republica Moldova, care ne este apropiată din punct de vedere istoric, şi unde continuă acţiuni de protest la care participă mii de locuitori nemulţumiţi de politica conducerii ţării”.

Potrivit Mariei Zaharova, protestele de la Chișinău, organizate de partidul pro-rus al infractorului fugar Ilan Șor, sunt însoţite de o escaladare a retoricii anti-ruseşti – „la limita rusofobiei” – din partea oficialităţilor ţării.

„S-a ajuns până în punctul în care unii parlamentari ai partidului de guvernământ «Acţiune şi Solidaritate» (PAS) lansează apeluri în Parlament pentru a recunoaşte Rusia – aşa cum spun ei – drept «regim terorist». Noi, desigur, înregistrăm aceste declaraţii anti-ruseşti şi, evident, ele nu vor rămâne fără răspuns”, a amenințat Zaharova.

Potrivit acesteia, nu Rusia reprezintă „o ameninţare” la adresa neutralităţii Republicii Moldova, ci Occidentul.

„Aş vrea să repet – aşa cum arată experienţa, nu Rusia este o ameninţare la adresa neutralităţii Republicii Moldova, ci asistenţa militară şi tehnico-militară (occidentală), al cărei scop real este de a asigura interesele Occidentului însuşi, şi nu securitatea Moldovei”, a declarat „purtătoarea de minciuni” a Externelor de la Moscova.

„Scopul este evident: pregătirea populaţiei pentru majorarea cheltuielilor pentru apărare, justificarea dezvoltării colaborării cu NATO și cu UE sub pretextul de a-şi apăra neutralitatea”, a continuat să mintă Zaharova, citată de portalul Deschide.md.

O dovadă suplimentară în acest sens, susţine ea, sunt „manevrele militarilor americani în vecinătatea imediată a Republicii Moldova”, adică în România, țară NATO.

În acest context, Deschide.md evocă declaraţiile din vară ale mai multor oficiali ruşi, printre care şi generali în armata rusă, care au vorbit despre declanşarea celei de-a doua faze a „operaţiunii militare speciale” din Ucraina, vizând între altele crearea unui coridor terestru până în regiunea transnistreană (din estul Republicii Moldova).

Totodată, jurnaliştii de la Deschide.md menţionează că statutul de neutralitate al Republicii Moldova, evocat de Maria Zaharova, nu interzice colaborarea tehnico-militară cu alte state sau organizaţii.

De asemenea, Rusia continuă să-şi menţină trupele în Transnistria, deşi Chişinăul a solicitat în repetate rânduri retragerea Grupului Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR), care staţionează separat de forţele ruse de menţinere a păcii în regiunea transnistreană.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta îl laudă pe Iohannis pentru salvarea infractorilor: „A reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de «marțea neagră», nici Dragnea cu OUG 13”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

* SUA și UE vor impune plafonul de 63 de dolari pentru barilul de petrol rusesc. Toată lumea e încântată, mai puțin Moscova: prețurile carburanților ar urma să scadă masiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here