Europa va atinge imunitatea de grup în iulie-august, când 70% din populație va fi vaccinată cu cel puțin o doză. România e acum la 16%

3
494

Europa va atinge imunitatea de grup în iulie, cel târziu august acest an, a anunțat Ugur Sahin, inventatorul de la BioNTech al vaccinului Pfizer împotriva Covid, potrivit Deutsche Welle. Cercetătorul spune că, în două-trei luni, țările europene vor reuși să-și vaccineze minimum 70% din populație.

Sahin a confirmat ceea ce medicii infecționiști și imunologii avertizaseră că se va întâmpla – într-un interval de 9-12 luni de la administrarea primei doze de vaccin va fi nevoie de o a treia doză, deoarece răspunsul imun al organismului scade treptat, conform studiilor. Vaccinarea împotriva Covid e de așteptat să devină sezonieră, exact ca la gripă: rapelul trebuie făcut o dată la 12-18 luni.

În Europa, primul loc la imunizarea populației e ocupat de Marea Britanie, cu 50% dintre oameni vaccinați cu măcar o doză (ceea ce îi face deja, în principiu, imuni).

Pe locul doi este Ungaria, cu 39%. Pe trei a urcat Germania, cu 24,5%, și care vaccinează masiv, în ritmul a aproape 1% din populație pe zi! Franța a ajuns la 21,5% din populație.

România a ajuns abia la circa 16% din populație și vaccinează deocamdată într-un ritm lent, de puțin peste 50.000 de noi persoane pe zi (puțin peste 80.000 cu tot cu cei veniți la rapel). Dacă viteza vaccinării nu va fi mărită substanțial, țara noastră riscă să se întindă cu campania de vaccinare până după luna septembrie, adică mult după ce în restul Europei se va fi terminat operațiunea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* Cîțu și Barna intervin la Primăria Capitalei. Îi cheamă la mediere pe Nicușor Dan + reprezentanții PNL și USR-PLUS. „Trebuie să avem un buget rapid”

* Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

* Alexe și Chirica, încolțiți de DNA și DIICOT: puși sub acuzare pentru corupție, cu restricții judiciare

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

3 COMENTARII

 1. Cităm, din articol:

  ” (…) În Europa, primul loc la imunizarea populației e ocupat de Marea Britanie, cu 50% dintre oameni vaccinați cu măcar o doză (ceea ce îi face deja, în principiu, imuni).
  Pe locul doi este Ungaria, cu 39%. Pe trei a urcat Germania, cu 24,5%, și care vaccinează masiv, în ritmul a aproape 1% din populație pe zi! Franța a ajuns la 21,5% din populație.

  România a ajuns abia la circa 16% din populație și vaccinează deocamdată într-un ritm lent, de puțin peste 50.000 de noi persoane pe zi (puțin peste 80.000 cu tot cu cei veniți la rapel). Dacă viteza vaccinării nu va fi mărită substanțial, țara noastră riscă să se întindă cu campania de vaccinare până după luna septembrie, adică mult după ce în restul Europei se va fi terminat operațiunea. ”

  Păiii…, parcă (TOOOOOT!) insista premierul Cîțu că suntem pe locul… PATRU (4!) în Europa, în materie de vaccinare, și că ministrul-Sănătății DEMIS, Vlad Voiculescu… DEZINFORMEAZĂ când avertizează că este departe de a fi așa!!!

  Iată că, la fel ca în cazul MANIPULĂRII-GROSOLANE a numărului morților-Covid, NU Vlad Voiculescu dezinforma, ciii… PRIM-MINISTRUL ÎNSUȘI!!!

  Când vor veni șiii… SCUZELE-de-RIGOARE, de la șeful-guvernului, dacă nu și fașă de fostul ministru Voiculescu (cum ar fi… NORMAL, CIVILIZAT!), MĂCAR în fața… OPINIEI-PUBLICE-ROMÂNEȘTI?????!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here