România, retrogradată din nou în zona de risc maxim, la două săptămâni după ce fusese avansată la “state aproape ieșite din epidemie”

2
12228

La doar două săptămâni după ce fusese avansată în zona a doua de risc, a statelor care sunt “aproape ieșite“ din epidemia de coronavirus, România a fost retrogradată la loc, în grupul țărilor care “trebuie să ia măsuri”.

Este o veste realmente alarmantă, după ce numărul cazurilor noi raportate duminică pentru ultimele 24 de ore a fost de 320 – cel mai mare înregistrat după 9 mai încoace.

După ce numărul de cazuri noi zilnice s-a mărit de două ori și jumătate în doar o săptămână, România a fost retrogradată din nou în zona de risc maxim

Site-ul endcoronavirus.org, unde contribuie cercetători de talie internațională și care monitorizează evoluția pandemiei în lume, împarte statele lumii în trei categorii, în funcție de situația de moment. În prima grupă intră cele care au câștigat lupta cu virusul și sunt sigure, în cea de-a doua – cele aproape de victorie, iar în cea de-a treia – cele care sunt încă în epidemie și mai trebuie să ia măsuri serioase pentru a o depăși.

România a fost multă vreme, alături de alte zeci de țări, în cea de-a treia categorie. Pe măsură ce situația s-a ameliorat, odată cu avansarea în anotimpul cald și cu scăderea constantă a numărului de cazuri, în urmă cu două săptămâni am fost avansați în zona a doua, cea a țărilor care sunt aproape de a declara încheiată epidemia.

Dar, după ridicarea restricțiilor, relaxarea oamenilor și lobby-ul agresiv al PSD și Pro România pentru sfidarea măsurilor de precauție, numărul cazurilor a început să crească din nou.
Pe 8 iunie au fost doar 125 de noi bolnavi diagnosticați.
Apoi:
9 iunie: 145,

10 iunie: 196,

11 iunie: 237,

12 iunie: 222,

13 iunie: 275,

14 iunie: 320.

Acest ultim bilanț nu mai fusese consemnat în România decât pe 9 mai, când încă eram în plină epidemie. Am fost dați înapoi, deci, cu 5 săptămâni.

Guvernul și medicii epidemiologi vor prelungirea stării de alertă. PSD și Pro România acuză o conspirație și spun că nu e necesar

Guvernul, susținut de medicii epidemiologi – inclusiv doctorul Virgil Musta, epidemiologul de la Timișoara care a reușit să vindece cei mai mulți pacienți bolnavi de coronavirus –, a anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Specialiștii, alarmați de înrăutățirea situației, discută chiar de reinstituirea unor măsuri suplimentare, după ridicările de restricții din ultimele săptămâni.

PSD și Pro România, care de la bun început au susținut teoria conspirației potrivit căreia virusul fie nu există, fie nu prezintă niciun pericol, au anunțat însă că nu vor vota în parlament prelungirea stării de alertă.
Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a acuzat guvernul că ar manipula cifrele pentru a teroriza românii. Unealtă a PSD, Renate Weber, Avocatul Poporului, a avertizat spitalele care tratează pacienții bolnavi de Covid-19 că le monitorizează pentru tortură.

Tot Renate Weber i-a cerut președintelui Iohannis, în martie, să instituie starea de urgență (care a expirat pe 14 mai), apoi a contestat-o la Curtea Constituțională. Condusă tot de oamenii PSD, în frunte cu fostul deputat social-democrat Valer Dorneanu, CCR a declarat neconstituțională starea de urgență invocând prevederile ilegale ale unei legi emise chiar de Dorneanu în 2004!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

2 COMENTARII

  1. Noi nu mai scăpăm de aceste nenorociri,covid ul și ciuma roșie…!!!astea merg mână în mână,când dispare una dispare și cealaltă… există un tratament eficace ,… pentru ciuma roșie ..varul !!!..

  2. PSD, Ponta si Tariceanu sunt cazuri de tradare de tara, care trebuiesc investigate de SRI si Procuratura fara intarziere.
    PSDProPonta si ALDE, aceasta agentura ruseasca trebuie pusa in afara spatiului public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here