România – mai multe medalii de aur la Olimpiada de Chimie decât la cea sportivă

1
1319

Elevii români au obținut 3 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie, organizată online de Japonia, la care, în premieră, nu a avut loc și proba practică. La concurs au participat elevi din 79 de țări. Bilanțul este mai bun decât cel obținut de România, până acum, la Olimpiada sportivă de la Tokyo – o medalie de aur și 3 de argint.

Universitatea din București a găzduit echipa care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Chimie pe 28 iulie.

Elevii români medaliați la Olimpiada Internațională de Chimie 2021

  • Aur:Mircea-Raul Bodrogean – Liceul Internațional de Informatică București. A terminat clasa a XII-a anul acesta. Bodrogean a câștigat medalia de aur și în urmă cu doi ani, la Olimpiada de la Paris. De asemenea, a fost primul în acest an și la Olimpiada Mendeleev din Rusia, un concurs de mare dificultate, la care au participat elevi din 28 de țări.
  • Aur: Tudor Lile – Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad. A terminat clasa a XII-a. În 2019 a obținut medalia de argint la Olimpiada de Chimie de la Paris.
  • Aur: Alexandru Cătălin Dianu – Liceul Internațional de Informatică, București – a terminat clasa a XI-a.
  • Argint: Ștefan Dimitriu – Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov – a terminat clasa a XII-a.

Profesorul Marius Andruh, coordonatorul echipei de cadre didactice care a pregătit lotul României,  declarat pentru Hotnews: „Deosebirea față de alți ani a fost că a lipsit proba practică, care este importantă pentru o disciplină precum chimia. Apoi a dispărut socializarea și tot ceea ce înseamnă acest eveniment, care este similar cu Olimpiada sportivă. Dincolo de asta, subiectele au fost la fel de grele și interesante și bucuria noastră a fost că cei patru copii au fost destul de omogeni. Bodrogean a ieșit mai distanțat. Am avut nevoie, ca și la celelalte etape, de suport financiar și logistic. A fost implicata și Academia Română printr-un program nou dedicat tinerilor supradotați”.

La precedenta ediție, Olimpiada Internațională de Chimie de la Paris, din 2019, elevii din România au obținut o medalie de aur (același Raul Bodrogean) și trei medalii de argint.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO/VIDEO. Patronul restaurantului La Copac a fost complice la hărțuirea lui Dan Barna de către Oana Lovin! Horațiu Șerb a vegheat totul de la masa vecină. Fost consilier județean PRM, membru fondator al PRU, simpatizant AUR

* VIDEO. Oana Lovin, vuvuzeaua rusofilă, l-a hărțuit pe Dan Barna la restaurant. „Mănâncă ciorbă domnu’ Barna! Și alții n-au ce mânca acasă…”

* VIDEO. Mălin Bot, agresat la restaurantul anarhiștilor rusofili, la două zile după ce o pățise și Dan Barna. Ziaristului Bot i s-a interzis ceea ce videochatistei Oana Lovin i s-a permis: să filmeze

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Delirul putinist al lui Dan Puric: „Genocid! Guvern criminal! Ne-am lăsat corupți de toate infecțiile și proxeneții Europei!”

* VIDEO. Ce știe Cîțu despre Teodorovici? Premierul către tulceni: „Felicitări, aţi salvat România de un spion rus! Aţi scos din Parlament un om care făcea foarte, foarte mult rău”

* AUR mai pierde un parlamentar. „Oastea lui Simion” a ajuns la „minus 3” în 8 luni. Surse: Anamaria Gavrilă va trece la PSD

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Atleta răpită de KGB-iștii lui Lukașenko, pentru a fi repatriată forțat, s-a refugiat în Ambasada Poloniei de la Tokyo. Japonia îi acordă protecție

1 COMENTARIU

  1. Este (FOARTE-)BINE că încă mai obținem multe medalii la Olimpiadele-Școlare, dar… e (FOARTE-)RĂU că mai reușim să cucerim așa de puține la Olimpiadele-Sportive!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here