Un nou caz de abuz scandalos al poliției române, mușamalizat în justiție, iese la iveală după ce judecătorii CEDO au condamnat statul român într-un dosar de violență a organelor de ordine tocmai față de familia care-i le chemase în ajutor! Libertatea.ro scrie, citând APADOR-CH, că incidentul incredibil s-a petrecut în 2016. Polițiștii de la Secția 15 din București, chemați să-i apere pe membrii unei familii, i-au bătut tocmai pe cei pe care ar fi trebuit să-i protejeze, i-au încătușat și i-au dus la sediu, unde i-au torturat. Pe o femeie au bătut-o până i-au rupt brațul!
Victimele au reclamat abuzul și și-au căutat dreptatea mai întâi în instanțele din România, dar sistemul le-a blocat orice speranță de justiție. Ancheta a fost făcută tocmai de colegii polițiștilor agresori, iar judecătorii au clasat pe bandă rulantă plângerile.
La Curtea Europeană a Drepturilor Omului, o anchetă imparțială a descoperit abuzurile și complicitatea sistemului mafiot din poliția și justiția română, unde victimele n-au nicio șansă.
Oamenii au chemat Poliția la 112, dar cei 9 agenți ajunși la fața locului i-au bătut, încătușat și dus la secție tocmai pe cei care le solicitaseră ajutorul!
Întâmplarea a avut loc pe 31 iulie 2016. O familie a sunat la 112, cerând protecția poliției în fața agresiunii pe care un bărbat o comisese împotriva fostei soții.
La fața locului au venit mai multe echipaje de poliție. Cei 9 polițiști sosiți au tăbărât însă pe membrii familiei care ceruse protecție! Agenții “au folosit o forță disproporționată pentru a imobiliza, încătușa și duce la secție toți membrii familiei”, pretextând nevoia de a-i identifica pe cei în cauză, deși aceștia arătaseră deja buletinele.
Una din victime a relatat: „Am chemat poliția și am fost întrebat cine sunt, le-am spus că sunt fratele lui R. și mi-au cerut buletinul de identitate. Mi-am scos portofelul și când am vrut să-mi scot buletinul am fost împins în capota mașinii, cu mâinile încătușate la spate, fără să mi se spună de ce. Am fost băgat cu forța în mașina de poliție și dus la Secția 15 de poliție… înainte de asta am stat încă 10 minute și am asistat cum mama și surorile mele au fost amenințate cu o armă de către polițiștii care m-au încătușat“.
Una din victime a fost bătută de polițiști până i-a fost ruptă mâna. Doi dintre membrii familiei au ajuns la spital, unul a trebuit operat
La secție, polițiștii i-au bătut pe cei care-i chemaseră în ajutor atât de rău, încât două dintre victime au ajuns la spital! Uneia dintre ele i-au rupt mâna, persoana respectivă necesitând intervenții chirurgicale și 101 zile îngrijire medicală, conform documentelor medicale! Alte două persoane au fost bătute de polițiști, dar n-au avut nevoie de internare, fiind suficiente câteva zile de îngrijiri medicale.
Toți cei patru oameni au depus plângere penală împotriva polițiștilor, dar ancheta a fost dată pe mâna Serviciului Control Intern din Poliția București – colegii bătăușilor. Cazul a fost clasat după ce polițiștii acuzați au adus doi martori ale căror declarații au fost copy-paste cu cele ale învinuiților.
Nici în justiție lucrurile n-au mers mai bine. În 8 martie 2017, Parchetul a clasat plângerea, în rezoluție scriindu-se că intervenția polițiștilor a fost perfect legală și justificată. Reclamanții au mers atunci în instanță, dar și judecătorul s-a situat tot de partea agresorilor în uniformă. Au fost luate de bune declarațiile – dovedite ulterior ca mincinoase – făcute de polițiști, care au pretins că familia care i-a chemat în ajutor a fost agresivă verbal și fizic, iar membrii acesteia au refuzat să-și decline identitatea.
CEDO a descoperit că ancheta a fost aranjată, că rănile au fost foarte grave și că nu pot fi produse prin utilizarea tehnicilor de imobilizare
CEDO a constatat însă cu totul altceva. A fost încălcat Articolul 3 din Convenția Drepturilor Omului, privind interzicerea torturii și a tratamentelor inumane: „CEDO consideră că era de datoria statului român să ancheteze minuțios modul în care s-au petrecut faptele, întrucât rănile produse de polițiști reclamanților au fost foarte grave și nu par la prima vedere compatibile cu utilizarea tehnicilor de imobilizare”. Judecătorii europeni au constatat că ancheta a fost aranjată. O investigație corectă este aceea în care cei care anchetează faptele trebuie să fie independenți ierarhic și instituțional de părțile implicate, or în speță ancheta a fost condusă de colegi ai polițiștilor acuzați.
CEDO a condamnat statul român, în acest caz, la despăgubiri de 10.000 de euro victimei căreia i-a fost ruptă mâna și despăgubiri de câte 3.000 de euro pentru ceilalți trei membri ai familiei agresate de polițiști.
Săptămâna trecută, echipajul chemat la Buzău în ajutor, după ce un client fusese înșelat cu prețuri înșelătoare la raft și bătut de paznicii magazinului, l-a înșfăcat pe martor, l-a încătușat, dus la secție, amendat și a încercat să șteargă filmarea
Astfel de cazuri sunt însă la ordinea zilei în Poliția Română. Nu mai departe de săptămâna trecută a ieșit la iveală un abuz comis de polițiștii din Buzău. Un bărbat a fost înșelat la preț într-un magazin Lidl. S-a plâns responsabilului de magazinul respectiv, care în replică a pus paznicii să-l imobilizeze pe păgubaș. Cei doi oameni de ordine l-au trântit pe om la pământ și l-au călcat cu genunchii pe cap și pe gât. Victima a apucat să sune la 112, să cheme poliția, dar echipajul sosit la fața locului i-a atacat tot pe clienți! Polițistul și jandarmul veniți n-au fost interesați nici de faptul că un client fusese înșelat la preț, nici că paznicii l-au agresat pe acesta, în schimb l-au legitimat, încătușat, dus la secție și amendat pe un alt client care filmase agresiunea! Omul a relatat ulterior că polițiștii și paznicii Lidl au încercat să șteargă înregistrarea de pe telefon, fără să reușească însă.
Abia după ce filmul agresiunii a fost postat pe Facebook s-a activat și Poliția Buzău, care a dat un comunicat, spunând că a declanșat o anchetă internă.
Rămâne în coadă de pește, în justiție, teribilul caz din septembrie 2020, când 9 polițiști au încătușat și bătut degeaba doi bărbați luați de pe stradă. Șeful de sindicat a urinat pe unul dintre cei doi. Ambele victime au decedat câteva luni mai târziu, în condiții misterioase, după ce primiseră amenințări
Cu mult mai grav este însă cazul, soldat cu decesul victimelor, petrecut în septembrie 2020, când doi bărbați au fost încătușați, bătuți și supuși la tratamente degradante de polițiștii de la Secția 16 din București! Cei doi trecători au îndrăznit să le spună bătăușilor în uniformă că îi amendează pe alții pentru că nu poartă mască, deși ei înșiși nu fac acest lucru.
Polițiștii i-au încătușat, bătut și aruncat în dubă. Pe unul l-au aruncat pe o stradă întunecată, pe altul l-au dus pe un câmp, la marginea Capitalei, unde l-au bătut din nou, iar cel mai mare în grad dintre „oamenii legii” a urinat pe el în timp ce urla: „Uite ce poate să-ți facă Poliția Română!”. Victima a fost abandonată apoi pe câmp.
Cele două victime au făcut plângeri penale, dar cazul a fost mai întâi mușamalizat de polițiști. Unul dintre reclamanți a murit în condiții neelucidate, familia refuzând să furnizeze orice informație. Cel de-al doilea a decedat în martie 2021, după luni de teroare, în care s-a plâns că e urmărit, iar preotul său duhovnic a dezvăluit că victima fusese amenințată telefonic de pe numere ascunse. Omului i s-a făcut rău, nu se știe din ce motive, a mers la un prieten unde a murit în scurt timp. Raportul medico-legal nu e gata nici în ziua de azi. La locul decesului a fost trimis tocmai un echipaj de la Secția 16, ai cărei polițiști comiseseră agresiunea!
Instanța de judecată i-a pus în libertate rapid pe toți polițiștii agresori, iar procesul trenează.
Șeful bandei de 9 polițiști care i-a bătut și terorizat pe cei doi cetățeni, aceștia doi decedând ulterior în condiții misterioase, este chiar Viorel Șeicaru, mare lider de sindicat în Poliție. Șeicaru, unul dintre cei mai vocali când vine vorba de proteste, cereri de măriri de salarii, sporuri și altele asemenea, este cel care a urinat pe victimă, pe câmp, și a bătut-o cu bastonul în timp ce aceasta era încătușată la pământ. Ulterior, s-a aflat că Șeicaru a mai torturat și agresat și alți oameni.
judecatorii AU PRIMIT CE MERITAU: O CRESTERE DE 40-50% A VENITURILOR. PENTRU INCEPUTUL ANULUI 2022.
predoiu VA INDREPTA PRIN LEGE INEGALITATILE DIN SISTEM ASA CA VOR PRIMI INCA PE ATAT PANA LA SFARSITUL ANULUI 2022
În România nu există o lege de reabilitare a victimelor torturii care să-i integreze în societate și pentru a le asigura l-a victime un trai decent și demnitate . Nicio asociație nu luptă pentru reabilitarea victimelor torturii .
Și victimele torturii au dreptul de a fi respectate , nu tot hărțuite și persecutate trebuie să fie de teroriști torționari legitimați de stat .