Rezultate aproape finale, fără voturile din diaspora: Iohannis 36,6%, Dăncilă 23,7%, Barna 13,9%. S-au numărat 99,99% din secțiile de votare de pe teritoriul României

13
4647
Iohannis - Dăncilă - Barna

Luni, ora 7.00. Autoritatea Electorală Permanentă a centralizat voturile înregistrate în 18.744 de secţii de votare, reprezentând 99,99% din totalul celor 18.748 de secții organizate pe teritoriul României.

Potrivit rezultatelor provizorii, foarte apropiate de cele finale, situația celor 14 candidați e următoarea:

 1. Klaus Iohannis ……………… 36,6%
 2. Viorica Dăncilă ……………… 23,7
 3. Dan Barna …………………….. 13,9
 4. Mircea Diaconu ………………. 9,2
 5. Theodor Paleologu ………….. 5,6
 6. Kelemen Hunor ………………. 4,1
 7. Ramona Ioana Bruynseels … 2,7
 8. Alexandru Cumpănașu …….. 1,4
 9. Viorel Cataramă ……………… 0,5
 10. Bogdan Stanoevici ………….. 0,4
 11. John Ion Banu ……………….. 0,3
 12. Sebastian Popescu ………….. 0,3
 13. Ninel Peia ……………………… 0,3
 14. Cătălin Ivan …………………… 0,3

Acesta este rezultatul numărării voturilor din 18.744 de secţii de votare, reprezentând 99,99% din totalul celor 18.748 organizate pe teritoriul României.

În total, în România au fost exprimate 8.683.688 de voturi, reprezentând 47,66% din numărul alegătorilor înscriși în listele permanente.

În scorul candidaților nu au fost incluse deocamdată cele 675.348 de voturi exprimate la cele 838 de secții din diaspora.

Dăncilă n-a luat nici 3% în diaspora

În diaspora, după procesarea rezultatelor din 705 secții de votare din totalul de 838 (84%), rezultatul este următorul:

 1. Klaus Iohannis ……….. 53,82%
 2. Dan Barna …………….. 26,42
 3. Theodor Paleologu ….. 6,33
 4. Mircea Diaconu ………. 3,66
 5. Viorica Dăncilă ……….. 2,87

La cele 838 de secții de votare din diaspora au fost consemnate 675.348 de voturi, record absolut în istoria alegerilor organizate de România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

13 COMENTARII

 1. În primul tur am votat Mircea Diaconu. Cel mai frumos județ e Argeșul lui și al meu.

  În turul 2 votez Klaus Iohannis.
  Klaus Iohannis în noul mandat să scăpăm de MCV pentru a ridica vizele de SUA.
  Eu mă ocup de noua industrie a României din sec. 22. Voi scrie numai germanilor.
  Cetățenii să își facă firme Start Nation.
  Piața muncii europeană să fie liberă.
  Armata Română să fie dotată material.
  Manu nu vrea bani cu cei de la magazin și mai zice cu filosoful Țuțea din 1989: am făcut 15 ani de pușcărie pentru un popor de idioți.

  Director Mossad în European Union

 2. Foarte relevant. USL traieste. Poporul diasporean dupa ce ca stiam ca este las, cel mai usor e sa fugi in lume, a demonstrat ca este la fel de prost ca cel din tara. Toti o apa si un pamant. Romania, frumoasa tara, pacat ca a fost locuita! Eu pe 24 noiembrie votez viorica. Daca poporul meu, jumatate prost care a votat cu entuziasm cu doi mediocri dovediti si nesimtiti precum klaus si veve, si jumatate nesimtit care a stat acasa si nu si-a miscat partea dorsala la vot mi-a pus in fata posibilitatea sa aleg doar intre doi analfabeti functionali, macar alegand femeia analfabeta functional pun Romania pe harta progresismului si feminismului. Veve este presedinta pe care o merita poporul si ala care a votat si cel care a stat acasa.

  • VV este presedinta bugetarilor, analfabetilor, interlopilor, coruptilor, asistatilor social, tiganilor… Diaspora nu poate fi mituita de PSD, au votat corect. Pacat ca poporul roman are in componenta multe gunoaie trepanate care voteaza hotia, prostia si golania. Sa compari o toanta analfabeta cu Iohannis – inseamna ca nu ai trecut de gimnaziu si nu ti-a placut scoala.

 3. Daca PSD ar fi votat de pensionari și de bugetari ar fi luat 6 milioane de voturi și câștigă lejer locul 1…..că dovada că useristii și johanistii sunt niste mincinoși incapabili.

 4. Johanistii e votat de poporeni primitivi…..mai primitivi decât cei care votează PSD…..Sa votezi că oile in diaspora e dovada clara de involuție după 1990….școală multa dar foarte proasta.

 5. Dan Bârnă este un sergent al lui Johann…….Bârnă și Johann sunt aceeași mizerie….Aceștia vor sa fure banii pensionarilor prin virarea lor în contracte cu dedicație….așa cum atrăgea Bârnă zeci de milioane de euro…fonduri UE….

 6. Johanismul este penal caci are multe dosare penale…..Din care cel mai cunoscut este acela cu furtul calificat de case cu acte false…..macar ANAFU sa i confiște cei 320.000 euro din chirii pe casele măsluite.

  • Mai scoate capul din latrina. Habar nu ai despre speta acelui dosar dar reproduci papagaliceste aberatiile auzite pe la Antena3. Cele 6 case a lui Werner nu valoreaza nici cat gardul palatului lui Dragnea, ala care are iesire la 3 strazi. Orice mizerie pe care o arunca in directia lui KWI cei ca tine se transforma intr-o lauda la adresa lui. Dar nu prea realizezi asta – se vede ce loaza certata cu scoala esti.

 7. Nu s-a inteles miza jocului. Nu ati reusit sa privit dincolo de virful nasului, asa ca Romania a pierdut pentru urmatorii macar 5 ani, daca nu mai mult.
  Deja PNL inlocuieste pe „ai lor” cu „ai lui”. C-asa e-n tenis!
  Inca o data ati facut pe el de vot. Evident, stiu ca in Ro nu mai sunt cei 18 milioane si din liste, dar sigur mai sunt vreo 14-15. Deci o prezenta spre 12 milioane era de dorit.
  Nimeni n-a explicat nimanui in Romania, ca daca le e rau si daca le pleaca copiii este pentru ca…
  Vad ca toti analizeaza votul, dar nimeni nu pune pe trei coloane: ultimul sondaj, exit poll si rezultatele.
  Daca le-ati pune ati decide ca pe viitor nu mai preluati si dati ca stire nici un sondaj, nici un exit-poll. Sondajul de la urne nu trebuie sa aiba o eroare mai mare de 0.5%. Si asta e mare.
  Acum, la turul II, ca in 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here