Replică superbă a premierului de la Chișinău la delirul conspiraționist al popilor pro-ruși de la Mitropolia Moldovei: “Să ne rugăm pentru luciditatea angajaților Bisericii!”

1
1139

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut miercuri o reacție condescendent-ironică după ce pe masă i-a ajuns “adresarea” semnată de conducerea Bisericii Ortodoxe Moldovene – un delir conspiraționist în toată puterea cuvântului. Chicu a scris pe Facebook că se roagă pentru sănătatea psihică a prelaților semnatari.

Popii pro-ruși cocoțați în fruntea Mitropoliei de la Chișinău au trimis către autorități un document oficial halucinant, de Ev Mediu, în care cereau ca oamenii să nu fie vaccinați împotriva Covid-19 și să nu fie “microcipați”.

Premierul Ion Chicu:Să ne rugăm pentru luciditatea și sănătatea angajaților Bisericii. Într-o societate elevată, asemenea «avertismente» nu ar avea cum să apară. Doamne, iartă-mă!“

După ce Sinodul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova a așternut într-un act oficial toate temele de propagandă ale Rusiei pe tema conspirațiilor mondiale – Bill Gates, “microciparea”, “teleghidarea” prin tehnologia 5G etc –, premierul Ion Chicu a răspuns așa cum trebuia: ironic.

Șeful Guvernului de la Chișinău a scris pe Facebook că se roagă pentru ca Dumnezeu să le dea minte înalților ierarhi de la Mitropolie și să-i ajute să treacă peste ispite – poate o aluzie fină la faptul că aceștia sunt controlați de Moscova.

”Doamne, iartă-mă și păzește-mă de păcate! Și dă-mi minte și putere să reacționez înțelept și calm la așa ceva! Să fim milostivi și înțelegători. Se poate întâmpla cu fiecare dintre noi, ca rațiunea să ne fie întunecată de puterea instinctelor, ispitelor și rătăcelelor. Să ne rugăm cu toții pentru luciditatea și sănătatea oamenilor. Inclusiv a cetățenilor birocrați și angajați ai Bisericii. Această criză ne reamintește cât de important este să restabilim sistemul de educație/învățământ în țară. Într-o societate elevată, asemenea «avertismente» nu ar avea cum să apară. N-ar avea rostul. Doamne, iartă-mă”.

Șeful statului, Igor Dodon – controlat și el de Moscova –, nu a comentat solicitarea Mitropoliei Republicii Moldova, deși a primit, de asemenea, documentul.

Ion Sturza, fost oficial al guvernului de la Chișinău: „A lupta împotriva unui vaccin anti-coronavirus nu este o eroare teologică, este o crimă“

Ion Sturza, fost șef al Cabinetului de Miniștri al Republicii, spune – potrivit RFI.ro, că actul emis de BOM nu este doar o eroare și o dovadă de obscurantism, ci și o crimă împotriva umanității.

„A lupta împotriva unui vaccin anti-coronavirus nu este o eroare teologică, este o crimă care poate să ducă la moartea a milioane de oameni. Nu este o chestiune privată a cuiva, nici a Bisericii. Este dovedit științific fără echivoc că doar o imunizare colectivă poate să ne salveze. Nu putem aștepta instalarea unei imunizări naturale, soldată cu zeci de milioane de decese, cum se întâmpla în Evul Mediu. Avem nevoie de imunizare în masă cât mai urgentă, însoțită de măsuri igienice și sanitare riguroase. (…) Și mai este un aspect foarte periculos. Mentalitatea celor care încă mai cred că pământul este plat și că soarele se învârte în jurul lui. De parcă nu ar fi fost patru secole de iluminism și progres științific! Și nu ar fi o mare problemă dacă acest narativ nu ar fi utilizat astăzi ca armă ideologică a Federației Ruse în lupta cu lumea occidentală. Dacă nu se va găsi o mediere între cerințele de modernizare a țării și libertatea religioasă așa cum o înțelege clerul bisericesc, Biserica Ortodoxa riscă să se întoarcă în peșteră nu doar la figurat, dar și la propriu. Noi, cei care ne-am născut și ne simțim creștini, nu ne dorim așa ceva”.

Sturza a venit și cu o propunere distractivă pentru popii de la Chișinău ploconiți Moscovei: ”Am o propunere pentru Mitropolie. Deziceți-vă de sistemul de operare Windows, pe care îl aveți instalat pe calculatoare și de pe care ați redactat «adresarea». Oricum e piratat. Bill Gates nu o să se supere”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații publice închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

1 COMENTARIU

  1. Stati si nu va grabiti cu reactiile euforice la adresa rusofonilor ce conduc Republica Rusofona Moldova!Cititi ce frumos vorbeste aceasta sluga jalnica putinista despre Romania si europarlamentarii liberali care cer fapte concrete anticoruptie pentru ajutoarele date!E pe pagina sa de facebook-oare cum se scrie in limba moldoveneasca?🧐😳😬

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here