E OFICIAL! Primul român infestat cu coronavirus. Aflat pe un vas de croazieră american, el e tratat într-un spital din Japonia

2
617

Un român se numără printre cei 175 de cetățeni infestați cu coronavirus, aflați pe nava de croazieră Diamond Princess (aparținând unei companii americane), în apele teritoriale japoneze. Anunțul a fost făcut joi de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii, precizează MAE.

Pe vapor se aflau 17 români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri). Dintre aceștia, 16 se află încă la bordul vasului de croazieră, nefiind infestați cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei, că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, în zona orașului Yokohama, a fost depistat pozitiv cu noul virus.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, precizează MAE.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți 16 cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

Alți 17 români, de pe Westerdam, au ajuns în Cambodgia

În zonă există și o a doua navă de croazieră cu o situație dificilă, Westerdam, la bordul căreia se află – coincidență – tot 17 cetățeni români, respectiv 8 membri ai echipajului și 9 pasageri. Nava a tras în portul Sihanoukville din Cambodgia, după ce a fost refuzată de mai multe țări asiatice.

Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare. Până în prezent nu au fost confirmate cazuri de infecție cu coronavirus.

Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și cu reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români, mai precizează MAE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Birocratie.
    Planeta asta nu moare din cauza incalzirii globale sau a razboaielor.
    Birocratia fratilor.
    Cata minte poti sa ai sa tii trei mii de oameni in locul unde a fost depistat macar un caz cvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here