„Rechinul” a fost „vândut” de bodyguardul său craiovean, și el infractor periculos, dar care ar fi devenit colaborator al FBI

0
3571
Florian Tudor, "Rechinul"

Poveștile din jurul lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, sunt demne de un mare film hollywoodian cu mafioți. Temutul interlop craiovean a creat o vastă rețea infracțională în Mexic, cu care reușea să fure peste 200 de milioane de dolari pe an, prin clonarea cardurilor. Prăbușirea sa are legătură cu un apropiat, român in Craiova, care înjunghiase un bărbat în gât.

Informațiile au fost puse cap la cap și publicate de OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), un consorțiu format din centre de investigație, presă și jurnaliști ce realizează anchete în America Centrală, Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală.

Constantin Sorinel Marcu trebuia să părăsească rapid România după ce a înjunghiat un bărbat în gât, în urma unei dispute de la o piscină publică. Un prieten al acestuia din Craiova i-a sugerat să ia legătura cu Florian Tudor, zis „Rechinul”.

Oferta era greu de refuzat: prietenul lui Marcu îi sugerase să plece în Mexic, pe Riviera Mayașă, un paradis tropical unde putea să stea ascuns și să câștige bani lucrând pentru o cunoștință de-a sa.

„I-a promis o viață bună acolo”, spune Maria, mama lui Sorinel Marcu.

Noul angajator al acestuia era Florian Tudor, un interlop care conducea o rețea infracțională organizată din Mexic ce clona carduri bancare prin instalarea unor bancomate false în întregul Mexic.

Interlopul Tudor se mutase din Craiova în Mexic în urmă cu câțiva ani. În marea țară latino-americană, el a devenit cunoscut cu supranumele „Rechinul”.

După ce a fost angajat ca bodyguard al „Rechinului”, Marcu a ajuns în cercul de putere al unei rețele infracționale transnaționale despre care se estimează că obținea venituri ilicite ce ajungeau până la 240 de milioane de dolari pe an.

Pentru o perioadă, Marcu a trăit în Mexic, lucrând îndeaproape cu angajatorul său. Lucrurile mergeau bine pentru olteanul fugar. Atât de bine, încât Sorinel Marcu s-a oferit chiar să ucidă pentru Florian Tudor. Însă prietenia a început să se strice după un an.

„O să vi-l trimitem acasă în sicriu”

Unul dintre membrii rețelei a relatat că „Rechinul” a devenit gelos pe succesul lui Marcu în rândul femeilor. De asemenea, cei doi infractori olteni au început să se certe din cauza banilor.

Marcu a început să saboteze operațiunea rețelei de clonare a cardurilor, lipind pe bancomatele false din Cancun bucăți mici de hârtie pe care scria: „Nu vă introduceți cardul, că o să vă treziți fără bani!”.

Părinții lui Sorinel Marcu cred că acesta a devenit informator al FBI și că le-a povestit agenților americani modul în care rețeaua infracțională, originară din Craiova, opera în Mexic.

„Rechinul” a trimis doi bărbați la locuința părinților lui Sorinel Marcu, la periferia Craiovei. Unul dintre „mesageri” era S. V., cunoscut ca fiind recuperatorul rețelei.

„O să vi-l trimitem acasă în sicriu”, le-a transmis acesta părinților lui Marcu, amenințându-le fiul.

„O să-l omorâm și pe el, și pe voi!”, le-a mai spus acesta, potrivit investigației OCCR.

Dar „Rechinul” a fost arestat în Mexic, iar acum e pe punctul de a fi extrădat în România. Rețeaua sa a fost destrămată. Un rol important în această operațiune l-a avut Sorinel Marcu, fostul bodyguard al temutului interlop.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

Cine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot. Afacerile care i-ar fi putut aduce moartea

* Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Dan Puric, delir conspiraționist: „S-a dat ordin să se stingă pandemia… la cei care ascultă de ordine pe unitate”

* Tatăl celor 3 fete omorâte cu tomoxan vrea să se spânzure. El a adus otrava de la stână, unde muncește cu ziua

* Revoluție la Primăria Capitalei! Nicușor Dan anunță că se trece de la condica de prezență „pe caiet” la cardul de acces. Miza: stoparea chiulului

George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here