Fiți părinții pe care ați dorit să-i aveți!

1
417

Ce înseamnă a-ți iubi copilul? A-l hrăni? A-i da un culcuș? Dar asta primește și văcuța din grajd. Fân, apă și un pat de paie, unde frigul nu pătrunde.

Nu vă întrebați copilul dacă-i e foame. O să vă spună singur. Nu-l întrebați dacă-i e sete. Va găsi o cană cu apă. În schimb, întrebați-l dacă e fericit! Rareori copiii le povestesc părinților nefericirea, tristețea de a fi pe lume. Părinții nu întreabă, copiii nu spun. Străinii perfecți, simulând familia perfectă. Faceți asta cât mai devreme! Mai târziu e prea târziu. Zidul e acolo. Ratarea, definitivă.

Copiii ajunși adulți nu-și amintesc cu ce au fost hrăniți, îmbrăcați, plimbați. În schimb, știu ce au simțit. Cât de iubiți au fost. Asta le rămâne adânc în ființă. Cât de părinți le-au fost părinții.

Nu despre îndoparea unui animal, ci educarea unui om e vorba. Clădiți-vă copiii pe dinăuntru! Nu-i condamnați la alienare! E plin de proști cu țoale și mașini scumpe. De oameni ducem lipsă. Până la urmă, frumosul va salva lumea.

Pentru copiii voștri, fiți părinții pe care ați dorit să-i aveți!

Paul Palencsar, jurnalist și teolog

1 COMENTARIU

  1. Sigur ca este asa, dar cine n-a fost, la randul lui, educat de parintii lui, nu are cum sa fie ingrijorat de cladirea sufletului copilului lui…e o stafeta pe care nu au cum s-o dea mai departe. Si acesti oameni poate ca nici nu ajung sa citeasca randurile acestui articol.Nenorocirea e ca nici scoala nu mai e de calitate. Un invatator cu suflet poate suplini ceea ce parintii nu le dau copiilor…Totusi, nu strica sa raspandim aceste ganduri bine intentionate…samanta buna, undeva tot va rodi….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here