Război civil în ALDE. Până și Leocadia îl amenință pe Tăriceanu! Crescut în simbioză cu PSD, partidul-căpușă e în disoluție

2
1487
Tăriceanu și Leocadia, pe vremea când nu se trădau-excludea-înjurau

Execuțiile dictate sâmbătă de C. A. C. P. Tăriceanu, în „ședința informală” transformată în Birou Politic Executiv, au incendiat partidul-balama născut din dorința de parvenire a „liberalilor roșii”.

Vineri, Tăriceanu și grupul său fidel au exclus din partid patru „trădători”:
  • Teodor Meleșcanu – pentru că a acceptat să fie pus de PSD președinte al Senatului (în locul demisionarului Tăriceanu);
  • Grațiela Leocadia Gavrilescu – pentru că a acceptat să revină în funcția de ministru al Mediului, deși ALDE s-a retras de la guvernare;
  • Ion Cupă – pentru că a acceptat să fie pus de PSD ministru al Energiei;
  • Alexandru Băișanu – a acceptat să fie pus de PSD ministru pentru Relația cu Parlamentul.
Tăriceanu și-a convocat apropiații într-o ședință informală la Parlament și a cerut excluderea celor patru. „Ședința informală” s-a transformat în ședința Biroului Politic Executiv ALDE, iar cei patru au fost excluși.
La întâlnire, care a durat peste patru ore, au fost prezenți în mare parte fidelii lui Tăriceanu, dar și lideri din teritoriu. Pentru execuții au votat: Daniel Chițoiu, Norica Nicolai, Steluța Cătăniciu, Daniel Zamfir, Toma Petcu, Liliana Ghervasuc-Mincă, Anton Anton și Constantin Avram.
Conducerea ALDE „a luat act” de pierderea calității de membru ALDE de către cei patru, prin încălcarea Art. 14 (2), litera c din Statutul ALDE: „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală”.
Printre beneficiarii ședinței de execuție s-au numărat Toma Petcu (numit șeful ALDE Prahova, în locul Grațielei Gavrilescu) și Norica Nicolai (devenită șefa ALDE Femei, în locul aceleiași Grațiela Gavrilescu).
Cei patru excluși au reacționat violent la adresa lui Tăriceanu și a fidelilor acestuia.

Teodor Meleșcanu: „Apucături de dictator din Banana Land”

„ALDE se află la o răscruce de drumuri. Trebuie să alegem: continuăm proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care am ajuns în Parlament în 2016 și cu care ne-am aliat pentru a face bine României, sau ne îndreptăm către o fundătură, eventual dispărând de pe scena politică?

Este o întrebare la care numai membrii ALDE pot răspunde, nu un singur om, chiar dacă azi el este președintele ALDE (sau doi-trei care îl izolează).

Dragă Calin, eu cred în dialog, în rațiune și în logică, pentru binele națiunii. Nu cred în sancțiuni, excluderi și apucături de dictator din Banana Land.

Aceasta nu este o luptă între mine și tine, este o alegere bună sau o alegere greșită. Nu eu sunt problema ta, dar pot fi parte din soluție și sunt oricând deschis la dialog, cooperare și colaborare. Competiția ne face mai performanți, iar colaborarea mai BUNI.

De-a lungul istoriei, au fost prea mulți cei care și-au făcut un țel din a dezbina neamul nostru. Știu că tu nu faci parte dintre aceștia.

Să distrugi este foarte ușor, să construiești este foarte greu, cere multă inteligență, muncă și patriotism.”

Grațiela Leocadia Gavrilescu: „Mi-a mușcat mâna cu care am semnat!”

„Dacă cineva mi-ar fi spus, acum 5 ani, când i-am transmis prerogativele de președinte al ALDE lui Călin Popescu Tăriceanu, că mâna cu care am scris și am semnat toate documentele de înființare a acestui partid îmi va fi mușcată, fără nicio remușcare, de acesta, cu siguranță, nu aș fi crezut!

Dar unii oameni, odată urcați pe scaunul puterii și amețiți de lingușelile consilierilor de conjunctură, uită cine le-a fost alături la greu. Și uită cum au ajuns sus și încep să creadă că li se cuvine orice, oricând, oricum, veșnic, din partea tuturor.

Lui și marilor bărbați politici, care astăzi au decis, pe furiș, fără curajul de a mă privi în ochi, să mă radieze din ALDE, le pregătesc și eu o surpriză, în instanță.

Deciziile luate, în mare grabă, în Delegația Permanentă din 26 august sunt lovite de nulitate, pentru ca întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar.

Deci:
1. Protocolul cu PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.
2. Retragerea de la guvernare devine caducă.
3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu – la fel.
4. Și, ghinion!, inclusiv alianța cu Pro Romania are aceeași soartă!

De altfel, toate documentele ALDE, care au emanat ulterior acestei Delegații, sunt lovite de nulitate, cu atât mai mult cele de astăzi, adoptate, așa cum s-a anunțat public, într-o ÎNTĂLNIRE INFORMALĂ!

Destructurarea partidului este obiectivul președintelui ALDE?

Nu așa se conduce!

În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al celei mai puternice filiale din țară (Prahova – n. red.), solicit reintrarea în legalitate a activității și demisia tuturor celor care au organizat și dispus aceste măsuri, care nu au avut alt efect decât destructurarea partidului!”

Alexandru Băișanu: „Îi fac plângere penală lui Tăriceanu!”

„Domnii au făcut acum un artificiu care nu are nicio legătură cu statutul partidului din care fac parte. Nu există noțiunea de radiere. Am vorbit cu avocatul, voi înainta în instanță documentația privitor la ceea ce s-a întâmplat și voi dovedi că, conform statutului, s-au făcut încălcări flagrante. Voi face și o plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu și a celor care și-au permis să se gândească că acest partid este înmatriculat pe persoană fizică.

Eu vorbesc în nume propriu, dar și în numele altor colegi din organizația Suceava, care s-au simțit trădați de președintele formațiunii. Nu poți tu, ca președinte al unui partid care e partid de lider, să ascunzi liderul, să-l radiezi din lupta politică! Ar fi fost normal ca Tăriceanu să spună: «Domnle, m-au prins cu ceva, m-au îngenuncheat, m-au ținut oricum cu votul la lanț cei din PSD, cu acel vot din Senat la necazul ăla». Efectiv, ALDE a fost ținut la pământ datorită problemelor penale pe care le-a avut. Nu știu dacă șantajat numai de PSD, șantajat de toată lumea. Nu cred că Tăriceanu e senil, nu cred asta. Nu cred că Tăriceanu nu are experiență politică, nu cred că a făcut ceea ce a făcut fără propria conștiință și rațiune. Este clar că la momentul ăsta Călin Popescu Tăriceanu nu își mai aparține.

Călin Popescu Tăriceanu s-a spălat, s-a dușat o lună de zile, s-a pregătit ca să meargă la o nuntă și a ajuns la o înmormântare. I s-a transmis greșit locul. Omul a trădat, fiind obligat să trădeze, a fost pus la pământ.”

Ion Cupă: „E un dictat! Ar vi invidioși și liderii Partidului Comunist”

„Excluderea și radierea mea din rândul membrilor ALDE sunt decizii luate profund nestatutar. Transformarea unei ședințe informale în Birou Politic Executiv al partidului și excluderea unor oameni care au fondat și consolidat partidul reprezintă un demers total antidemocratic și antiliberal.

ALDE și liderul său devin, și prin această decizie, din apărătorii drepturilor și libertăților cetățenești, inamicii acestor valori și principii liberale.

A nu da posibilitatea celor vizați pentru excludere să-și apere în instanțele partidului punctul lor de vedere este un dictat pentru care ar fi invidioși și liderii de tristă amintire ai Partidului Comunist.

Din punctul meu de vedere, sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE Dolj și vicepreședinte național al partidului. Îmi voi păstra calitatea de membru și funcțiile pe care le dețin în partid, prin hotărârea instanței judecătorești.

Deciziile luate, în mare grabă, în Delegația Permanentă din 26 august sunt lovite de nulitate, pentru că întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar. Prin urmare:
1. Protocolul PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.
2. Retragerea de la guvernare nu este, astfel, operațională.
3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu devine una lipsită de suport legal.
4. Alianța cu Pro Romania este lovită de nulitate.

De altfel, toate documentele ALDE, care au fost generate ulterior acestei Delegații Permanente din 26 august, sunt lovite de nulitate, cu atât mai mult cele de astăzi, adoptate, așa cum s-a anunțat public, într-o ÎNTĂLNIRE INFORMALĂ!

Statutele partidelor în România trebuie să fie de facto obligatorii pentru toți liderii partidelor, nu texte interpretabile după bunul plac și în funcție de interesul personal al acestora.

În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al ALDE Dolj si vicepreședinte național al partidului, solicit reintrarea în legalitate a activității partidului, în baza Statutului aprobat de justiție, și demisia tuturor acelora care, în disprețul legii fundamentale a partidului, au organizat și dispus aceste măsuri, care nu urmăresc altceva decât destructurarea partidului și predarea lui în mâinile unora care nu au nici cea mai mică legatură cu liberalismul.”

Vă mulțumim că, printr-o donație AICI, susțineți ZIARISTII.COM.

CITIȚI ȘI:

* Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

Sinistra Secție Specială va fi desființată! Comisia Europeană: „Înfiinţarea Secţiei contravine legislaţiei europene”

VIDEO. Priviți aceste imagini! „Unchiul” Cumpănașu are privire de nebun și răcnește gutural. Gura lui lucrează ca o pompă de desfundat WC-uri

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

2 COMENTARII

  1. Striga harb la oala sparta!!!!!! ALDE este doar o grupare balama la PSD, astia nu sunt nici liberali si nici nu vor sa inteleaga ca au luat 4% la parlamentare tocmai pentru ca au stat langa psd-istii care au masacrat tot ce avea legatura cu democratia in tara!!! Acu’ taci in inghite tradicene!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.