Rareș Bogdan mai face o minune în 30 de zile: „Perspectiva PNL este de a lua 33-36% la alegerile din 2024”

4
1733
Rareș Bogdan la Congresul PNL din 2021

Rareș Bogdan, unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL, a declarat vineri, la Consiliul Național al PNL, de la Poiana Brașov, că – potrivit rezultatelor a „cinci sondaje”, dar și „unor proiecții” -, PNL ar putea obține între 33% și 36% din voturi, la algerile din 2024!

„Perspectiva pentru PNL, pentru 2024, dacă facem ce trebuie pentru România, dacă vom fi uniți și vom acționa strategic, este de a putea lua între 33% și 36%. la alegeri. Aveam această perspectivă extrem de clară. Să mergem cu toții spre acest deziderat!”, a umflat vorbele Rareș Bogdan.

El a făcut declarațiile la ședința în care liberalii și-au ales secretarul general (Lucian Bode), un prim-vicepreședinte (Dan Motreanu) și un vicepreședinte (Virgil Guran).

Cele trei funcții au rămas vacante în cascadă, după demisia lui Dan Vîlceanu („omul lui Florin Cîțu”) din funcția de secretar general al PNL. Golul a fost umplut de Bode, care a lăsat însă vacantă o funcție de prim-vicepreședinte al partidului. Soluția a fost promovarea lui Motreanu, care astfel a lăsat vacantă o funcție de președinte. Așa i s-a făcut loc și lui Virgil Guran, care la Congresul din 25 septembrie 2021 a făcut parte din echipa lui Ludovic Orban și, prin urmare, nu s-a putut alege vicepreședinte.

Au trecut de 36 de ori câte 30 de zile, dar pensiile speciale rămân neatinse

„Există această perspectivă extrem de clară”, a spus Rareş Bogdan, euforic, la Poiana Braşov. El nu a precizat însă la care alegeri din 2024 se referă: la cele europralamentare, locale, prezidențiale sau parlamentare (ordinea în care se vor desfășura)?

Scorul de 36%, ventilat de Rareș Bogdan pentru a-i însufleți pe liberali, n-a fost obținut niciodată de un vreun alt partid cu excepția PSD, la alegerile parlamentare.

Cel mai bun rezultat, pe „dreapta”, l-a avut PDL: 33,57% în 2008 la Senat (32,40% la Camera Deputaților).

La alegerile din 2020, PNL a strâns 25,58% la Senat și 25,18% la Camera Deputaților. De atunci s-au derulat o serie de evenimente care au șubrezit PNL, devenit partidul-marionetă al președintelui Klaus Iohannis. Mai întâi a fost hăituit și îndepărtat președintele Ludovic Orban, apoi a fost schimbat și noul președinte, Florin Cîțu, pentru a-i face loc generalului Nicolae Ciucă.

Orban a plecat din PNL și și-a făcut o nouă formațiune politică, Forța Dreptei, rupând din electoratul vechiului partid liberal.

În toate cele trei președinții de partid (Orban, Cîțu, Ciucă), Rareș Bogdan a fost – și este – prim-vicepreședinte. Din această poziție, el le promite liberalilor un scor de 33-36%, cu aceeași ușurință cu care în aprilie-mai 2019 își făcea intrarea în politică promițând eliminarea tuturor pensiilor speciale „în cel mult 30 de zile” de la ajungerea PNL la guvernare. Au trecut de 36 de ori câte 30 de zile, dar pensiile speciale continuă să fie neatinse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plin „regim Iohannis”, Mafia din Justiție l-a exclus a doua oară din magistratură pe judecătorul Danileț. Pretextul mincinos al CSM: „A făcut parte dintr-o formațiune politică”, deși el fusese într-un ONG!

* Guvernul PSD-PNL, marele câștigător al inflației: a încasat, în doar 4 luni, cu 23 de miliarde de lei mai mult de pe urma exploziei prețurilor

* Dezvăluiri Ludovic Orban: „Iohannis a intervenit personal la mine să-i pun pe listele de candidați pe Ciucă și Predoiu. Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache“

* Bani mai mulți pentru angajații primăriilor. PSD și PNL vor să-și fidelizeze administrația locală

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* România a contribuit la operațiunea specială prin care a fost salvat un american capturat de ruși în Ucraina

* Putin a fost hulit chiar la el acasă. La concertul trupei Kis-Kis, în Sankt Petersburg, sute de tineri au scandat „P…ă războiului!”

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* VIDEO. Șocant: Rusia folosește devastatoarele TOS-1, cu bombe termobarice. Ucraina cere Americii 200 de astfel de arme și garantează că-i aruncă pe ruși afară din țară

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Masacrul din Texas: o fetiță de 11 ani a supraviețuit mânjindu-se cu sângele colegei ucise, ca să pară moartă

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.