marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsRareş Bogdan: "Breaking news - PSD cere rezoluție contra României. E de...

Rareş Bogdan: „Breaking news – PSD cere rezoluție contra României. E de noaptea minţii!”

-

Europarlamentarul Rareş Bogdan a publicat pe pagina sa de Facebook o informaţie despre intenţia PSD şi a Pro România de a supune Parlamentului European dezbaterea unei Rezoluţii împotriva României pentru presupuse „abateri de la funcționarea statului de drept”.

Este vorba despre mai vechea plângere a PSD, adresată autorităţilor comunitare de la Bruxelles, despre decizia Guvernului PNL de a organiza alegeri locale în două tururi de scrutin. Pentru aşa ceva, Cabinetul Orban îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru un proiect de lege privind modificarea votului pentru alegerea primarilor, care acum este într-un singur tur.

„PSD împinge România lângă Ungaria și Polonia în relația cu Uniunea Europeană!! Iată un gest incalificabil al Grupului Socialiștilor europeni, cu largul concurs al Delegației României, formată din eurodeputați PSD și Pro România. Grupul S&D (socialişti europeni – n.r.) vrea să obțină majoritate în cadrul Conferinței Președinților din Parlamentul European (această structură reprezintă coloana vertebrală politică a P.E.) pentru a discuta situația României în plen! Care este motivul? PSD susține că în România au loc abateri de la funcționarea statului de drept și este afectat procesul electoral în urma inițiativei normale, firești a PNL de a introduce votul în două tururi la alegerile locale”, scris Rareş Bogdan pe Facebook. Redăm în continuare fragmente din postarea prim-vicepreşedintelui PNL.

- Advertisement -

Pasaje din postarea lui Rareş Bogdan

  • Situația poate deveni extrem de periculoasă pentru România, dacă socialiștii reușesc să convingă grupurile GUE, socialiștii nordici, și Grupul Verzilor. Grupul PPE și Renew, alături de ECR, conservatorii, se vor opune indiscutabil acestei acțiuni anormale. Vă dați seama că socialiștii vor să pună semnul egal între acțiunile anti-justitie, anti stat-de drept începute de cei conduși de Dragnea după alegerile din 2016 și măsura alegerilor în două tururi, care va consolida democrația?? Tocmai ei? PSD? De noaptea minții…
  • „Săptămâna viitoare vor încerca să obțină majoritate în Conferința Președinților, apoi vor propune o rezoluție în plenul de la Strasbourg, adică în a doua săptămână din februarie. Nu știu pe ce se bazează, având în vedere că în România se urmărește consolidarea democrației și a statului de drept, și situația de acum nu seamănă deloc cu ce s-a întâmplat în Ungaria și Polonia!”
  • „Alegerile în două tururi sunt cerute de cetățenii care vor primari care să aibă sprijinul unor majorități reprezentative! De unde ideea PSD că au loc abateri de la statul de drept? Spre știința șefilor S&D din Parlamentul European: politicienii români care au periclitat statul de drept și democrația sunt colegii domniilor lor din PSD
  • „Membrii PPE din România sunt cei care au încercat – și au reușit – să le salveze. Dorința PNL de a organiza alegeri locale în două tururi de scrutin este în linia opiniilor extrem de calificate ale Comisiei de la Veneția. Experții Comisiei nu recomandă modificarea legislației electorale cu mai puțin de un an până la un scrutin, dar pun un bemol semnificativ: doar dacă se urmărește sporirea drepturilor electorale, o mai mare reprezentativitate, o consolidare a acestui atribut fundamental al democrației: alegerile.
    PNL dorește ca aleșii locali să aibă o legitimitate sporită, acest atribut fiind un ingredient esențial al consolidării statului de drept”
  • „Recomand conducerii Grupului S&D din P.E. să nu se lase manipulată de interpretarea tendențioasă pe care PSD o dă recomandărilor Comisiei de la Veneția.
    PSD este același partid nereformat pe care figurile cele mai puternice ale social-democrației europene l-au criticat pentru atacurile nepermise la adresa statului de drept. Chiar ne facem că nu pricepem???”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „E o ruină, un dezastru!” Furtuna „Gloria” a distrus paradisul din delta Ebrului. Imagini apocaliptice cu ton roşu pe promenadă

* Alertă mondială: coronavirusul din China poate provoca o pandemie! A ajuns şi în România? Șerpii vii vânduţi la piaţă – posibilă sursă a focarului din oraşul Wuhan

* Anunţul lui Rareş Bogdan privind candidatura la Primăria Capitalei. „Klaus Iohannis va asculta argumentele mele”

* Votul în două tururi: câți primari pierd PSD și UDMR, câți câștigă PNL și USR-PLUS. „Ciuma Roșie” va fi decimată!

* Un profesor universitar din SUA îl desfiinţează pe primarul cu discurs nazist din Târgu Mureş: „Propune o soluție dezgustătoare și criminală prin consecințele ei”

* Ce n-a știut ministrul Vela la întâlnirea cu penalul Cumpănașu: „Unchiul” s-a lăfăit într-un Touareg al Jandarmeriei, cumpărat de Carmen Dan și pus la dispoziție de Fifor!

* Răsplata pentru slujirea lui Dragnea. Viorica Dăncilă a rămas șomeră și cu ștampila de „proastă”

* Măcel între PSD-iști. Olguța Vasilescu îl acuză pe Ponta că a dat-o pe mâna DNA

* Două gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore în birou și fruntașa USR dedulcită la șpăgi „pe model PSD-ist

* Rareș Bogdan, atac la Dan Barna: „Sfatul meu e să lase aroganțele!” Cei doi s-au contrat pe tema alegerilor locale

* Carmen Dan i-a dat cadou lui Dragnea, abuziv, un BMW de 100.000 de euro, din banii românilor

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -