Raport oficial SUA: 3 cercetători din laboratorul militar de la Wuhan au fost spitalizați cu simptome Covid cu două luni înaintea înregistrării oficiale a primelor cazuri

2
3615
Institutul de Virologie din Wuhan, de unde se presupune că a scăpat virusul care face ravagii în lume

Trei cercetători din laboratorul militar de virologie de la Wuhan, aparținând Guvernului chinez, au fost spitalizați cu simptome Covid în noiembrie 2019, cu două luni înainte de apariția oficială aprimelor cazuri de infectare cu noul virus, arată un raport oficial al serviciilor de informații americane.

Documentul a fost distribuit oficialilor din Guvern în ultimele zile ale fostei administrații Trump, dar a rămas cu circuit închis și abia acum, la circa 6 luni distanță, a ajuns public prin intermediul Wall Street Journal.

Simptomele celor trei persoane din laborator au fost îndeajuns de grave încât să fie nevoie de internarea lor în spital, scrie în raportul citat de publicația americană.

Nu e primul document în care servicii de informații ale unor țări prezintă dovezi despre existența Covid în China înainte de apariția oficială a pandemiei, conformată de Guvernul comunist

Documentul poartă antetul Departamentului de Stat al SUA. Suspiciuni există încă de anul trecut, când un alt raport al agenților din mai multe servicii de informații occidentale, care au cooperat pentru a corela indiciile, menționa că Guvernul comunist și-a instruit cercetătorii într-un parteneriat presupus civil cu australienii, apoi i-a luat și a înființat laboratorul de la Wuhan.

Problema, scria anul trecut raportul asumat de serviciile de informații din comunitatea țărilor anglo-saxone, este că autoritățile chineze sunt foarte departe de a înțelege și aplica normele de protecție din astfel de laboratoare existente în Occident.

Cu alte cuvinte, s-a furat tehnica studierii și experimentării pe virusuri și alți agenți patogeni periculoși, dar fără a se însuși și protocoalele și nivelurile de securitate necesare.

De aici suspiciunea că Sars-CoV-2 este un virus scăpat din laboratorul din Wuhan al armatei chineze. În lume, părerile sunt împărțite. În martie, un virolog olandez pe nume Marion Koopman a menționat, pentru NBC News, că angajații chinezi ai laboratorului s-ar fi putut îmbolnăvi, pur și simplu, de o gripă banală.

Pe de altă parte, un reputat antropolog francez, Frederic Keck, a afirmat pentru RFI acum câteva luni că tot mai puțini sunt specialiștii din întreaga lume care mai acceptă ideea că virusul a sărit pur și simplu de la liliac la om, prin intermediul pangolinului.

Ezitările și bâlbele Chinei sunt dublate de refuzul de a coopera cu cercetătorii OMS în anchetarea originilor pandemiei

China a refuzat inițial, în decembrie 2019, să recunoască epidemia și l-a anchetat pe medicul care și-a avertizat prietenii că a apărut un virus necunoscut care face ravagii. Apariția Sars-CoV-2 a fost confirmată oficial de autorități la o lună după izbucnirea primului focar, dar s-a dat vina pe o piață de animale sălbatice existentă la 2-3 kilometri de laboratorul de la Wuhan.

Ulterior, China și-a revizuit discursul, mai întâi acuzând SUA că ar fi adus virusul ascuns în bagajele sportivilor veniți să participe la Jocurile Olimpice militare de la Wuhan (noiembrie 2019), apoi spunând că pandemia a izbucnit în altă parte, iar în China a fost adusă de călători.

Cert este că, în anul scurs de la izbucnirea epidemiei de Covid, China a refuzat sistematic accesul experților OMS la fața locului, pentru a investiga apariția virusului. Când, în sfârșit, aceștia au fost acceptați, acum câteva luni, autoritățile chineze i-au obstrucționat, dându-le viză pentru o perioadă foarte limitată, din care două săptămâni le-au petrecut în carantină, după venirea în țară.

Revenită din China, echipa de experți OMS a afirmat că teoria unei scăpări a virusului din laborator este “extrem de improbabilă”, însă a adăugat că nu a avut acces la toate iformațiile pentru a formula o concluzie clară.

În replică la dezvăluirile Wall Street Journal, chinezii s-au declarat ofensați. Yuan Zhiming, directorul Laboratorului Național de Biosecuritate din Wuhan, a afirmat că raportul “este o minciună totală”.

Zhiming a pretins: “Aceste afirmaţii n-au nicio bază. Laboratorul nu a știut de această situaţie (cercetători îmbolnăviţi în toamna lui 2019 – n.red.). Nu ştiu de unde a apărut o atare informaţie”.

Dar raportul Departamentului de Stat e clar, prezintă numărul de cercetători îmbolnăviți, perioada în care au fost infectați, evoluția bolii și chiar când s-au dus la spital.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

2 COMENTARII

  1. Ahaaa…, hai că-ncep… SĂ APARĂ DOVEZILE (la ceea ceee… S-A ȘTIUT ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUT, dar O.M.S. a NEGAT (în mod CRIMINAL!): China-Comunistă a… INVENTAT-și-FABRICAT noul-coronavirus (caaa… ARMĂ!!!), apoi l-aaa… scăpat-din-laboratoare șiii… A ASCUNS ACEST LUCRU, MINȚIND UN ÎNTREG GLOB… PÂNĂ CE A FOST PREA TÂRZIU CA SĂ MAI POATĂ FI IZOLAT(-și-STINS) FOCARUL-ORIGINAR!!!

    COMUNIȘTII AU FOST ȘI RĂMÂN… BESTII-CRIMINALE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here