Putin vrea să pună talpa și pe Belarus! Proteste împotriva Rusiei la Minsk

4
1175
Vladimir Putin, Rusia
Vladimir Putin a luat la țintă Belarus. Vrea o nouă cucerire. Oamenii au ieșit în stradă - Foto Facebook/Vladimir Putin, pagina oficială
Circa 1.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Minsk, capitala Belarus, împotriva unui proiect controversat de integrare mai accentuată cu Rusia, pe fondul speculaţiilor în jurul unei unificări a celor două ţări, conform AFP şi Efe, citat de Agerpres.

Această manifestaţie neautorizată avea loc în timp ce preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko se afla sâmbătă la Soci, în sudul Rusiei, pentru a discuta despre acest proiect cu Vladimir Putin.

În cea mai mare parte destul de tineri, manifestanţii s-au reunit pe un bulevard din centrul capitalei Minsk, îndreptându-se ulterior spre sediul guvernului în coloane care purtau pancarte pe care se putea citi „Nu este o integrare – este o ocupaţie!” şi „Preşedintele ne vinde ţara!”.

Mulţi manifestanţi agitau drapele ale Uniunii Europene şi vechiul drapel belarus în culorile alb-roşu-alb, devenit în prezent simbol al opoziţiei. Poliţia a intervenit rapid pentru a încadra manifestaţia, dar nu a recurs la nicio arestare.

„Este interzis să te atingi de ţară fără autorizaţia poporului. Dacă nu erau aceste protocoale secrete, nu am fi avut niciun motiv să ne reunim”, a declarat Vladimir Nekliaev, unul din liderii opoziţiei belaruse.

Speculaţii circulă de câteva luni asupra unor presupuse presiuni ale Rusiei care urmăreşte să formeze cu Belarus o singură ţară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colonelul Sindile, unul dintre găzarii-șefi din 10 august, a fost ascuns pe funcție de general la o unitate de jandarmi de lângă București

* Situație cumplită moștenită de Guvernul Orban: frații „Frutti Fresh” au pus sechestru pe Romatsa și Nuclearelectrica! Suma de plată e cât o tranșă FMI: 395 de milioane de euro, dintre care 78,6% dobânzi și penalități

* „PROASTĂ, DAR CINSTITĂ”. Dăncilă a sifonat de la PSD, în campanie, milioane de euro! L-a folosit ca intermediar pe fostul ei consilier de la guvern

* Șantaj murdar al UDMR: Dacă Guvernul PNL face alegeri locale în două tururi, votăm moțiunea de cenzură a PSD!

* Teleormanul se întoarce în Palatul Victoria! Primul penal din Guvernul Orban

* Nesimțirea PSD n-are limite! Bogătanul parvenit Liviu Alexa ia la mișto „sărăcia” lui Orban și îi trimite alimente

* Creșterea pensiilor cu 40%? Terminați cu prostiile! Există o soluție rezonabilă. Iat-o!

* Godină îl ridiculizează pe „pupin-băloso-curistul” Ciutacu, care l-a ironizat pe Berbeceanu, dar a lingușit-o pe Dăncilă

4 COMENTARII

  1. Toate țările care vorbesc aceeași limbă și împart același ideal ar trebui să fie o singură monedă. Ca în cazul Moldovei.
    Nu știu de ce Belarus nu vrea să adere la UE sau la NATO. Viitorul ar suna bine.

    BND Germania

  2. sa-i multumeasca parlitului de la elise…!!!…poate ajunge la atlantic!!!…sa-i satura pe francezi de comunism….singura solutie ???…7,62!!!!!!…acum sa fie sanatosi francezi ,ca n-o sa mai debarce in normandia americanii …apropo …am auzit ca e la mare cautare dictionarele de limba rusa prin paris….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.