vineri, mai 24, 2024
AcasăLumeaBrexit, ultimul tango! Boris Johnson câștigă dezbaterea și e favorit în alegerile...

Brexit, ultimul tango! Boris Johnson câștigă dezbaterea și e favorit în alegerile din 12 decembrie

-

Premierul britanic Boris Johnson şi rivalul său laburist Jeremy Corbyn s-au confruntat vineri seara, în cursul unui duel fără surprize, fiecare reafirmându-şi argumentele asupra Brexit cu şase zile înainte de alegerile legislative, informează France Presse, citat de Agerpres.

Timp de peste o oră, fiecare a părut să-şi joace cartea fără să-şi asume riscuri. Liderul conservator, al cărui partid beneficiază de 10 puncte avans, potrivit sondajelor, a pledat din nou pentru acordul de ieşire din Uniunea Europeană pe care l-a negociat cu Bruxelles-ul.

Contând pe o majoritate netă care i-a lipsit până acum, Boris Johnson speră să obţină adoptarea acordului său cu privire la Brexit „înainte de Crăciun” şi să-şi aplice programul de „investiţii masive”. El promite că Brexitul, amânat deja de trei ori, va intra în vigoare într-adevăr la 31 ianuarie.

Într-o ţară foarte divizată cu privire la Brexit, Jeremy Corbyn şi-a susţinut propunerea de a organiza în următoarele şase luni un referendum pentru ca britanicii să aleagă între un nou acord de ieşire din UE şi menţinerea Regatului Unit în Uniunea Europeană. Dar în cursul acestui nou referendum, Jeremy Corbyn ar rămâne neutru, ceea ce i-a atras permanent ironii din partea lui Boris Johnson.

„Cum puteţi obţine un acord al Bruxelles-ului pentru Brexit dacă nu credeţi în el? Este un mister pe care nu reuşesc să-l înţeleg”, a remarcat el.

- Advertisement -

Ducând o campanie foarte de stânga, Jeremy Corbyn, lider laburist în vârstă de 70 de ani, l-a atacat pe Boris Johnson, afirmând că ar trebui „şapte ani” pentru a negocia cu SUA acordul de liber schimb pe care îl promite liderul conservator, cu preţul suprimărilor de locuri de muncă „pe scară mare”. El promite naţionalizări şi investiţii în serviciile publice pentru a întoarce pagina unui deceniu de austeritate sub conservatori.

La capătul acestei dezbateri, care s-a ţinut în faţa a o sută de persoane reprezentative a corpului electoral britanic, un sondaj Yougov l-a dat pe Boris Johnson învingător, cu 52%, faţă de 48%, cu cât a fost creditat Jeremy Corbyn. Dar acesta din urmă le-a apărut mai demn de încredere celor intervievaţi.

Conform sondajelor de opinie, Partdiul Conservator conduce cu 10 procente în fața laburiștilor, cu 42% la 32%. Dacă obține peste 43% din voturile britanicilor, Boris Johnson va avea o majoritae în parlament.
- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Germany BND and NSA mesaage:

    Germany and Italy and France are for United Kingdom London out from Europe.
    Reason: 300.000.000.000.000 dollars in Switzerland. Germany is my people. India cannot kill again germans because I am living in Europa. Thanks Obama for all. No escuses for your democracy. Idiot.

    General maior BND Germany

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -