marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPutin și-a trimis fregata cu rachete nucleare spre SUA. "Nimeni nu va...

Putin și-a trimis fregata cu rachete nucleare spre SUA. „Nimeni nu va vedea lansarea rachetei sau zborul acesteia. Vor vedea doar când racheta lovește ținta”

-

Dictatorul Vladimir Putin și-ar fi trimis deja în direcția SUA o fregată cu arme nucleare. Este vorba despre „Amiralul Gorșkov”, la bordul căreia s-ar afla rachete hipersonice „unice” Zirkon, care ating viteza de 10.732 km/oră, dar și rachete Kalibr, utilizate pe scară largă în războiul din Ucraina.

Informația a apărut pe site-ul tabloidului „The Sun”. „Nava se îndreaptă spre SUA și va fi în curând în raza de atac”, menționează publicația britanică.

Fregata „Amiral Gorșkov” ar fi fost monitorizată cu mare atenție până acum de NATO. Jurnaliștii britanici aduc în discuție un raport neconfirmat al unui canal rusesc de Telegram. Acolo se arată că nava de război a fost „descoperită pe radar în apele neutre ale Oceanului Atlantic, la o distanță efectivă de salvă de coasta SUA”. Rachetele nucleare Mach 9 ar avea o rază de acțiune de 1.000 de kilometri.

„The Sun”: „La începutul acestei luni, Marina Regală a interceptat nava Gorșkov în timp ce naviga prin Canalul Mânecii. Cel mai recent, nava rusă a fost urmărită de marina portugheză în Atlantic și era de așteptat să navigheze în jurul Africii. Dar monitorizarea radar sugerează că Gorșkov a făcut o diversiune neașteptată. Un raport spunea că s-a separat de nava sa cisternă de escortă Kama în Golful Biscaya și s-a îndreptat spre vest. Kama și-a continuat traseul spre sud, trecând pe lângă Insulele Azore. Fregata de rachete a fost urmărită până la 1.280 de kilometri vest de insula portugheză Flores din Azore, a sugerat ItaMilRadar. La această distanță, nu ar fi încă în raza de acțiune a SUA pentru Zirkonii săi mortali. Fregata transportă și rachete Kalibr, un tip folosit în războiul Rusiei din Ucraina”.

- Advertisement -

Eficiența rachetelor Kremlinului a fost lăudată atât de Putin, cât și de căpitanul fregatei, Igor Krohmal. Vasul a plecat de la baza navală arctică Severmorsk pe 4 ianuarie. „The Sun” amintește că Zirkon a lovit anul trecut o țintă situată la 1.000 de kilometri depărtare în Marea Albă.

Vladimir Putin: „Zirkon nu are echivalent în nicio țară din lume. Sunt sigur că o armă atât de puternică ne va permite să protejăm în mod fiabil Rusia de potențiale amenințări externe și să contribuim la asigurarea intereselor naționale ale țării noastre”.

- Advertisement -

Igor Krohmal: „Nimeni nu va vedea lansarea rachetei sau zborul acesteia. Vor vedea doar când racheta lovește ținta. O țintă de suprafață, o țintă de coastă. Nu cred că va exista ceva care să contracareze acest lucru în următorii câțiva ani”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

- Advertisement -

9 COMENTARII

  1. Dacă cineva din lumea civilizată a Mileniului III se mai îndoia de faptul că F.Rusă este în întregime doar… o grupare Wagner, are acum cea mai elocventă dovadă! Dacă nici acum liderii occidentali nu se trezesc, nu sunt nici pe departe lideri adevărați ci simple marionete, incapabile să înțeleagă dimeniunea pericolului, responsabilitățile pe care le au și perspectivele sumbrea ale umanității, cu o F.Rusă tratată cu indulgență!

  2. Asa au facut rusii si cu turcii. Au tot pus rabdarea turcilor la incercare pina acestia au doborit sukhoi ul ultra performant cu un F14 de 40 de ani. De atunci tin distanta de 20 km de granita turca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -