miercuri, mai 29, 2024
AcasăLumeaAmericaDonald Trump scindează nu doar America, ci și Partidul Republican! Cei mai...

Donald Trump scindează nu doar America, ci și Partidul Republican! Cei mai fanatici „trumpiști” din Camera Reprezentanților au refuzat de 9 ori să-l voteze pe republicanul McCarthy. Va urma al 10-lea tur de scrutin, recordul ultimilor 164 de ani

-

Fanatismul celor mai înfocați „trumpiști” din Congresul SUA face ca Partidul Republican să nu poată numi un președinte al Camerei Reprezentanților nici după 9 runde de vot, chiar dacă dețin majoritatea (au 222 de voturi, iar pentru alegerea președintelui e nevoie de 218). Favoritul republicanilor, Kevin McCarthy, e blocat la 200 de voturi, restul opțiunilor republicane mergând către trumpiștii fanatici Byron Donalds și Kevin Hern.

Membrii Camerei Reprezentanților din cadrul Congresul SUA n-au reușit nici după 9 tururi de scrutin să-și aleagă președintele. Joi s-au desfășurat 3 noi tururi de scrutin, după cele 6 de marți și miercuri. Fără niciun rezultat!

Republicanii dețin 222 de mandate în Camera Reprezentanților și pot să impună noul președinte al instituției, cu o condiție: să nu-și împartă voturile între mai mulți pretendenți. Pentru alegerea președintelui Camerei e nevoie de o majoritate de 218 voturi.

Democrații președintelui SUA, Joe Biden, nu pot menține șefia Camerei Reprezentanților, având doar 212 voturi.

- Advertisement -

Favoritul republicanilor, Kevin McCarthy (57 de ani), a avut joi, în cele trei tururi de scrutin, 201, 201 și 200 de voturi. El nu a reușit să-și convingă niciun coleg republican, de la un tur la altul, să-și schimbe votul, renunțând la a-i mai susține pe Byron Donalds și Kevin Hern. Dimpotrivă, la cea de-a 9-a încercare, McCarthy a mai pierdut un vot, scăzând de la 201 la 200.

Trei fanatici „trumpiști”: Byron Donalds, Kevin Hern, Matt Gaetz

Cei 22 de republicani care refuză să-l voteze pe Kevin McCarthy sunt considerați „trunpiști” fanatici, unii le spun chiar neofasciști. Ei vor să-și impună cu orice preț, la șefia Camerei Reprezentanților, un om de aceeași factură, mergând pe două nominalizări: Byron Donalds (44 de ani) și Kevin Hern (61 de ani). Cei doi au totuși puține voturi (17, respectiv 3 la cel de-al 9-lea tur de scrutin), dar au pretenția ca tocmai Kevin McCarthy, cu cele 200 de voturi ale sale, să se retragă după cele 9 tentative electorale eșuate.

Însuși fostul președinte al SUA, Donald Trump (76 de ani), le-a cerut celor 22 de republicani rebeli să-l voteze pe McCarthy, dar fără succes: susținătorii săi nu l-au ascultat, iar blocajul s-a perpetuat.

- Advertisement -

Tânăra republicană Lauren Boebert (36 de ani) a spus că nici sprijinul lui Trump pentru McCarthy, nici apelul către republicani al fostului președinte n-o vor convinge să-și schimbe votul. „Cred că lucrurile ar trebui să stea exact invers. Președintele ar trebui să-i spună lui McCarthy: «Nu aveți voturile necesare și trebuie să vă retrageți!»”, a declarat ea.

Nici McCarthy nu e un model de echilibru și rațiune

Nici McCarthy nu este vreun model de echilibru politic, dar e considerat de fanaticii republicani „insuficient de trumpist”. Și totuși, McCarthy s-a numărat printre membrii Congresului care au refuzat în ianuarie 2021 să certifice victoria lui Joe Biden. De asemenea, el a repetat insistent minciuna lui Trump conform căreia alegerile prezidențiale din 2020 „au fost fraudate”.

Până la turul 8 de scrutin, printre voturile anti-McCarthy s-a numărat și unul pentru Donald Trump, deși fostul președinte nu e membru al Camerei Reprezentanților. Acesta nu ar fi însă un impediment, întrucât Constituția SUA prevede că președintele Camerei poate fi oricine, atâta vreme cât obține sprijinul majorității din acest for al democrației americane. Și totuși, în mod tradițional, șeful Camerei este membru ales al acesteia, nu vine din exterior.

Votul pentru Donald Trump a fost dat de Matt Gaetz (40 de ani), unul dintre cei mai controversați congresmeni republicani. În runda a 9-a, Gaetz a renunțat: n-a mai votat pe nimeni.

Blocaj unic în ultimii 164 de ani. Nu s-a mai întâmplat din 1859, anul unirii Moldovei cu Țara Românească!

Ultima dată când Camera Reprezentanților nu a reuşit să aleagă un preşedinte din primul tur de scrutin a fost în 1923, deci în urmă cu exact 100 de ani. Atunci a fost nevoie de 9 tururi de scrutin pentru a putea fi rezolvată problema.

Tot 9 tururi de scrutin au avut loc și acum, dar fără rezultat! Va fi nevoie de cel puțin 10 runde de vot, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu cea mai lungă competiție pentru președinția Camerei din ultimii 164 de ani, adică din 1859 (anul unirii Moldovei cu Țara Românească, marcând nașterea statului numit România)!

Fără un speaker al Camerei Reprezentanților, forul legislativ este complet blocat. Nu poate avea loc nicio procedură, nici măcar cea de învestire în funcție a celor 435 de membri ai Camerei (toate mandatele au fost reînnoite la alegerile din 8 noiembrie 2022, la fel ca și 35 din cele 100 ale Senatului). Cei 435 de congresmeni din Camera Reprezentanților nu pot depune jurământul înainte de alegerea președintelui acestui for.

Fosta șefă a Camerei, democrata Nancy Pelosi (82 de ani), a profitat de scandal pentru a acuza Partidul Republican de „incapacitate frivolă, lipsită de respect și nedemnă de instituția legislativă” în demersul de a-i găsi un succesor.

Rezultatul rundei a 9-a de votare

 • Hakeem Jeffries (Democrat) – 212 voturi
 • Kevin McCarthy (Republican) – 200 de voturi
 • Byron Donalds (Republican) – 17 voturi
 • Kevin Hern (Republican) – 3 voturi
 • o abținere

Rezultatul rundei a 8-a de votare

 • Hakeem Jeffries (Democrat) – 212 voturi
 • Kevin McCarthy (Republican) – 201 voturi
 • Byron Donalds (Republican) – 17 voturi
 • Kevin Hern (Republican) – 2 voturi
 • Donald Trump – 1 vot
 • o abținere

Rezultatul rundei a 7-a de votare

 • Hakeem Jeffries (Democrat) – 212 voturi
 • Kevin McCarthy (Republican) – 201 voturi
 • Byron Donalds (Republican) – 19 voturi
 • Donald Trump – 1 vot
 • o abținere

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Familia tradițională” AUR: deputatul Dumitru Focșa și-a snopit în bătaie soția de față cu copilul minor. Femeia a sunat la 112, iar polițiștii sosiți la fața locului au evaluat cazul ca fiind de „risc iminent”

* Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

* Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

VIDEO. A murit Mitică Popescu, actorul trecut prin lagărele comuniste. La RTV s-a anunțat „moartea” lui Mitică Dragomir!

* Gigi Becali, trimis din nou în judecată. A încălcat termenii eliberării condiționate: a votat la Referendumul pentru Familie, deși avea interdicție!

* „Planul lui Putin de a îngheța Europa fără gaz rusesc a eșuat”. Mărturia politologului care îi scria discursurile satrapului de la Kremlin

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

Fotografia începutului de an: „Doi țărani, foști fotbaliști”. Balint: „Era păcat să-l am pe Hagi la mine, la țară, și să nu-l îmbrac în ie populară”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. In final fostul politican democrat K.McC., actualmente republican (dupa cum se poate afla pe wikipedia), si-a adjudecat voturile (214) si a devenit speakerul celui de-al 118-lea congres al SUA. Celelalte 6 voturi au mers la curajosul congressman de Ohio, Jim Jordan. Nu a fost nicidecum o lupta intre anti-trumpisti si „fanaticii” trumpisti. Pur si simplu este deja de notorietate oportunismul lui McCarthy si atitudinea de non-combat pe care a avut-o in legislatia precedenta si care a contribuit intr-o oarecare masura (oricum intr-o mai mica masura decat cea a fostului sef republican de la senat, catastrofalul Mitch McConnell, care a si pierdut majoritatea, lucrurile acolo fiind acum sub controlul vice-presedintelui de decor Kwanza, numita Kamala Harris, aparatoare vajnica a criminalilor de culoare care au comis acte de violenta asupra politiei) la slabele rezultate inregistrate de republicani la alegerile din Noiembrie. Pentru o corecta informare a cititorilor romani, Donald Trump, l-a sustinut deschis pe alunecosul Kevin McCarthy la pozitia de speaker iar multi alegatori republicani, au fost nemultumiti de aceasta sustinere. Biden poate sa doarma linistit iar extremistii de stanga care ii fac agenda la Casa Alba isi pot vedea linistiti de treaba (frontiera de sud schweitzer, inflatie la discretie, transpunerile in viata ale teoriei critice a rasei, bani aruncati pe fereastra in Africa la tarile care voteaza la ONU pentru Rusia, si evident mult mai multi decat primeste Ucraina in ajutor militar, etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -