După 5 chiuluri, PSD participă la ședința conducerii Parlamentului pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură. PNL-Cîțu cere ca votul să fie pe 1 octombrie, după Congresul partidului

2
386
Plenul Parlamentului se reunește joi, de la ora 16.00, pentru a fi citită moțiunea de cenzură

Pasul înainte făcut miercuri de președinții celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban (Camera Deputaților) și Anca Dragu (Senat), a deblocat moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. După 5 chiuluri consecutive, reprezentanții PSD vor participa azi la ședința Birourilor Permanente ale Parlamentului, pentru a se stabili calendarul moțiunii, scrie G4Media.ro.

Prin boicotarea ședințelor, PSD-iștii și reprezentanții PNL au evitat întrunirea cvorumului (numărul minim necesar de membri prezenți), astfel că, de joia trecută până acum, nu s-a putut stabili calendarul moțiunii, așa cum prevedea legea.

Deputatul liberal Florin Roman a propus ca votul moțiunii să aibă loc pe 1 octombrie

Șefii celor două Camere au trimis marți Guvernului înștiințarea oficială că s-a depus moțiunea de cenzură, moment din care a început să curgă timpul prevăzut de lege până la organizarea votului. Premierul Cîțu a acceptat ideea miercuri seară, declarând într-un interviu, la Digi 24, că dacă moțiunea va fi citită joi în Parlament, nu mai are ce face.

Ședința Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților e fixată pentru joi, ora 10.00.

Nemaiputând să blocheze declanșarea procedurii, PNL a venit, prin deputatul Florin Roman, cu propunerea ca moțiunea să fie votată peste trei săptămâni, pe 1 octombrie, adică la 5 zile după Congresul de alegeri din partid.

Miza luptei: Florin Cîțu trebuie să intre în Congresul de alegeri al PNL ca premier al României, nu ca premier demis

Esența întregii frământări din aceste zile o reprezintă încercarea taberei Cîțu de a-l menține pe acesta premier până pe 25 septembrie, când au loc alegerile pentru șefia PNL. Dacă Florin Cîțu va intra în sala Congresului național PNL din postura de prim-ministru, victoria în alegerile din partid e ca și asigurată. În schimb, dacă va fi demis până atunci, lucrurile se vor complica și rezultatul votului devine incert.

Deputatul Florin Roman a transmis, din partea taberei Cîțu, propunerea ca votul la moțiunea de cenzură să aibă loc pe 1 octombrie, iar social-democrații studiază cererea. E foarte greu de crezut că PSD va accepta acest lucru fără să ceară la schimb ceva din partea premierului Florin Cîțu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Premierul Cîțu a dat afară toți secretarii de stat ai USR-PLUS. „Eu nu știu ce interese ar reprezenta în ministere. Ale AUR? Ale PSD?”

* Orban nu se sperie de amenințările lui Cîțu: moțiunea de cenzură va fi citită în Parlament joi, de la ora 16.00

* 5 erori majore care au dus la criza politică. Autorii lor: Iohannis, Cîțu, Stelian Ion, PNL, USR-PLUS. Analiza unui fost președinte al PNL

* PSD, PNL-Cîțu și UDMR au blocat și a patra oară moțiunea de cenzură! Cei 17 senatori și deputați care au lipsit de la ședința Birourilor Permanente Reunite

* Dan Barna: „Sunt dezamăgit. Întâlnirea cu Klaus Iohannis a fost mai degrabă formală, benignă… N-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii”

* Revoltă în PNL: 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

* Drulă dă cu levierul în Cîțu: „Plec din cauza unui premier iresponsabil, care nu înțelege că e terminat politic“. I s-a adresat ca baronului sindical Rădoi: “Florine, s-a terminat!“

* Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

* VIDEO. Șoșoacă și fanii ei au atacat un centru de vaccinare. 12 pacienți netransportabili – nevoiți să se imunizeze în localitățile vecine

2 COMENTARII

  1. NOUL-U.S.L. (!!!) aaa… „SUNAT-GOARNA”: VIN TOȚI-„ÎN-PĂR”, ca săăă… AMÂNE (!!!) VOTUL-în-PLEN până DUPĂ pronunțarea C.C.R., adică până DUPĂĂĂ… CONGRESUL P.N.L.!!!

    Doamneee…, ceee… STRĂVEZIU (!) este tot acest ORDINAR-BLAT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here