Golănia parlamentară continuă: PSD, PNL-Cîțu și UDMR au blocat și a patra oară moțiunea de cenzură! Cei 17 senatori și deputați care au lipsit de la ședința Birourilor Permanente Reunite

6
3993
Sorin Grindeanu (PSD) - Alina Gorghiu (PNL)

Nici cea de-a patra încercare a președintelui Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), și a președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban (PNL), de a stabili calendarul moțiunii de cenzură inițiate de USR-PLUS și AUR nu a avut succes. Ședința Birourilor Permanente Reunite (BPR) ale celor două Camere parlamentare nu a avut cvorum nici de această dată, fiind boicotată total de PSD, UDMR și PNL-aripa Cîțu.

La ora 11.00, când era programată începerea ședinței BPR, în sală se aflau doar 9 parlamentari din 26 (cvorumul era de 14): 5 de la USR-PLUS, 2 de la AUR, 1 de la PNL (Orban) și 1 de la Minorități. Printre cei prezenți s-au numărat președinții celor două Camere, Anca Dragu și Ludovic Orban.

Ședința a fost boicotată de toți cei 8 PSD-iști din BPR, de 7 din cei 8 PNL-iști (excepție Orban) și de ambii UDMR-iști. Printre absenți: Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu, Gabriela Firea, Alexandru Rafila, Robert Cazanciuc, Marius Budăi, Alina Gorghiu și Florin Roman.

„Tabăra Cîțu” din PNL trage de timp pentru ca Florin Cîțu să nu fie demis prin moțiune de cenzură, din funcția de prim-ministru, înainte de 25 septembrie, când se va desfășura Congresul PNL, în cadrul căruia candidează la peședinția partidului.

Cei 9 parlamentari prezenți la ședința BPR

 • 4 senatori: Anca Dragu (USR-PLUS), Dan Ivan (USR-PLUS), Sergiu Vlad (USR-PLUS), Sorin Lavric (AUR).
 • 5 deputați: Ludovic Orban (PNL), Cristina Prună (USR-PLUS), Andrei Lupu (USR-PLUS), Antonio Andrușceac (AUR), Ovidiu Ganț (Minorități).

Cei 17 parlamentari absenți de la ședința BPR

 • 9 senatori: Vasile Dâncu (PSD), Gabriela Firea (PSD), Robert Cazanciuc (PSD), Radu Oprea (PSD), Alina Gorghiu (PNL), Nicolae Neagu (PNL), Eugen Pârvulescu (PNL), Eugen Ţapu-Nazare (PNL), Attila Laszlo (UDMR).
 • 8 deputați: Sorin Grindeanu (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Daniel Suciu (PSD), Marius Budăi (PSD), Florin Roman (PNL), Cristian Buican (PNL), George Tuță (PNL), Seres Denes (UDMR).

Ludovic Orban a anunțat că va încerca și o a cincea convocare a Birourilor Permanente Reunite, apoi va informa Guvernu, trimițându-i moțiunea de cenzură. Ambele acțiuni vor avea loc astăzi.

Calendarul boicotului moțiunii de cenzură

 •  Vineri, 3 septembrie, ora 23.00 – ședința nu se poate ține, din lipsa cvorumului (prezenți 11 din 26, era nevoie de 14).
 • Sâmbătă, 4 septembrie, ora 11.00 – ședința nu se poate ține, din lipsa cvorumului (prezenți 12 din 26, era nevoie de 14).
 • Luni, 6 septembrie, ora 12.00 – reprezentanții PSD părăsesc ședința, aruncând în aer cvorumul înainte a se stabili calendarul moțiunii.
 • Marți, 7 septembrie, ora 11.00 – PSD, UDMR și PNL-Cîțu boicotează coordonat ședința BPR (prezenți 9 din 26, era nevoie de 14).

Componența Birourilor Permanente Reunite (26): PSD – 8, PNL – 8, USR-PLUS – 5, AUR – 2, UDMR – 2, Minorități – 1

Senat (13): PSD – 4, PNL – 4, USR-PLUS 3, AUR 1, UDMR – 1

Președinte: Anca Dragu (USR-PLUS)

Vicepreședinți: Vasile Dâncu (PSD), Gabriela Firea (PSD), Alina Gorghiu (PNL), Nicolae Neagu (PNL)

Secretari: Robert Cazanciuc (PSD), Eugen Pârvulescu (PNL), Dan Ivan (USR-PLUS), Sorin Lavric (AUR)

Chestori: Radu Oprea (PSD), Eugen Ţapu-Nazare (PNL), Sergiu Vlad (USR-PLUS), Attila Laszlo (UDMR)

Camera Deputaților (13): PSD – 4, PNL – 4, USR-PLUS – 2, AUR 1, UDMR – 1, Minorități – 1

Președinte: Ludovic Orban (PNL)

Vicepreședinți: Sorin Grindeanu (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Florin Roman (PNL), Cristina Prună (USR-PLUS)

Secretari: Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL), Andrei Lupu (USR-PLUS), Ovidiu Ganț (Minorități)

Chestori: Marius Budăi (PSD), George Tuță (PNL), Seres Denes (UDMR), Antonio Andrușceac (AUR).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Toți miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia din Guvernul Cîțu. Barna se întâlnește marți cu Klaus Iohannis

DOCUMENT. „Tabăra Cîțu” încearcă să blocheze două săptămâni moțiunea de cenzură, pentru a ajunge la vot după Congresul PNL

Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

Consilierul premierului Cîțu: „Am informat Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR-PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid neofascist, antisemit”

Scrisoarea secretă a lui Cîțu către talibani

Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

Duminica neagră: a murit și actorul Ion Caramitru! În aceeași zi cu Ivan Patzaichin, și tot la Spitalul Elias

VIDEO. Meciul de fotbal Brazilia – Argentina a fost oprit de agenți sanitari care au luat de pe teren, în minutul 7, patru colegi ai lui Messi! Partida nu s-a mai jucat

6 COMENTARII

  • Prin REFUZAREA/BLOCAREA-ABUZIVĂ a… DREPTULUI PARLAMENTARILOR LA MOȚIUNE, România… NU mai este o țară DEMOCRATICĂ, ci o… DICTATURĂ, a unui guvern devenit… ILEGITIM/ILEGAL dar sprijinit de către… „ȘEFUL-STATULUI”!!!

   OCCIDENTUL-DEMOCRATIC (Uniunea Europeană și S.U.A., în primul rând)… AU DATORIA (NU NUMAI… MORALĂ!!!) DE A FACE TOTUL PENTRU… RESTABILIREA-DEMOCRAȚIEI ÎN ROMÂNIA!!!

 1. Nu este golanie,este incalcarea grava a Constitutiei de cate Iohannis, premierul din ograda Grivco si seful USL-ului. Impostorii liberali, hoti la drumul mare sunt atat de disperati sa ne fure 10 miliarde de euro, nici macar nu mai gandesc ca au creat un precedent foarte grav respingand o initiativa a celorlati parlamentari pe motiv ca nu le accepta semnaturile! Sinistrii impostori liberali vor sa se ajunga, sa se scoata pe toata viata prin furt in acest mandat parlamentar, nu se gandesc idiotii ca poate printr-un miracol in 2024 intra in Parlament cu 5% si atunci ceilalti parlamentari le vor respinge toate initiativele si se vor urca cu picioarele pe ei pe motiv de semnaturi false cum fac ei acum in cel mai dictatorial si anticonstitutional mod.

 2. MEREU-și-MEREU, partidele-VECHI („ÎMBĂTRÂNITE-N-RELE”, cum se spune-n popor!) – P.S.D., U.D.M.R. și P.N.L. – SEEE… AJUTĂ RECIPROC, „LA-GREU”…, adică atunci când… apar formațiuni-NOI, care… le amenință HEGEMONIA exercitată (împreună sau alternativ…) din decembrie 1989 până astăzi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.