PSD-istul de la Loteria Română s-a făcut de râs la Congresul Loteriilor Europene, cu mesajul său caraghios. N-a scos un cuvânt despre eșecul din alegeri

0
4322
Ionuț Valeriu Andrei / FOTO: Inquam Photo Agency

„Prâslea cel Voinic” de la Loteria Română, directorul general Ionuț Valeriu Andrei, s-a întors cu coada între picioare din orașul croat Sibenik, unde a participat la cel de-al 11-lea Congres al European Lotteries, desfășurat în perioada 4-7 iunie 2023. N-a prins un loc în Comitetul Executiv al prestigiosului for care reunește peste 40 de țări de pe „Bătrânul Continent”, deși se lăuda că va reforma toate loteriile din Europa!

Ionuț Valeriu Andrei (36 de ani), directorul Companiei Naționale Loteria Română din 7 iulie 2022, n-a reușit să ocupe un loc de membru în Comitetul Executiv al European Lotteries, așa cum avea fantezii înaintea Congresului de la Sibenik.

Nu e clar în ce fel a clacat vătaful PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri și 4 apartamente: fie a renunțat să mai candideze pe ultima sută de metri, fie a candidat totuși și, obținând un scor jalnic la vot, n-a mai scos apoi o vorbă.

Entuziasmul debordant al „catindatului” originar din județul Gorj era ieșit total din sfera realității. El voia să promoveze o „industrie a loteriei unificată și înfloritoare în toată Europa”, deși doar „ograda” lui, adică Loteria Română, a rămas fără un sistem de joc online, spre deosebire de granzii din Vest și chiar de țări non-UE precum Serbia sau Ucraina!

În revista „Loto Prono” a candidat, pe Facebook doar a participat

Curios lucru, pe 30 mai, în ediția cu nr. 22 din acest an a publicației „Loto Prono” (săptămânal editat de Compania Națională Loteria Română, cea condusă de Ionuț Valeriu Andrei), a fost publicat pe prima pagină un articol cu titlul „Loteria Română, candidată la un loc în Comitetul Executiv al European Lotteries”. Finalul articolului a găzduit mesajul caraghios, de-a dreptul comunistoid, al directorului general Ionuț Valeriu Andrei. Un adevărat îndemn la „război” tehnologic: „Acum este momentul să valorificăm această oportunitate de a crea schimbări pozitive pe tot continentul”.

Vizitând pagina de Facebook a ambițiosului PSD-ist rupt de realitate, am constatat că acesta n-a mai părut deloc viteaz pe 4 iunie, când a debutat Congresul de la Sibenik. Se afla la doar o zi după dezvăluirile apărute pe site-ul Ziaristii.com – Mesaj ca la plenarele PCR: directorul Loteriei Române vrea să revoluționeze toate loteriile din Europa! Până acum, tânărul PSD-ist a „performat” doar la propria avere.

În acea zi, Ionuț Valeriu Andrei a postat un text fără nicio referire la așa-zisa lui „candidatură” pentru un loc în Comitetul Executiv al European Lotteries: „Îmi face o deosebită plăcere să vă anunț că voi participa alături de liderii Loteriilor Europene la cea de-a 11-a ediție a European Lotteries, ce se desfășoară în Sibenik, Croația. Aici vom discuta despre cele mai recente și inovatoare tehnologii care schimbă fața industriei de gaming”.

Atât și nimic mai mult. Niciun cuvânt despre „candidatura” lui lansată pe 30 mai, dar nici despre „angajamentele” de potențial membru.

Așteptăm, totuși, ca directorul general al Loteriei Române, Ionuț Valeriu Andrei, să posteze cât mai repede un comunicat despre „candidatura” lui mult trâmbițată, dar și despre ceea ce s-a întâmplat în general la Congresul de la Sibenik (Croația). Nu de alta, dar rezultatele votului au fost publicate pe site-ul European Lotteries încă din data de 7 iunie. Așa cum s-a grăbit să scrie câteva cuvinte pe Facebook în ziua începerii Congresului (4 iunie), la fel ar fi trebuit să aștearnă „entuziasmat” câteva rânduri și la finalul acestuia (7 iunie).

Și revista „Loto Prono” are o obligație morală în fața cititorilor săi: aceea de a anunța „performanța” electorală a directorului Loteriei, ba chiar să-i smulgă și o declarație explicativă acestuia, în completarea celei ultra-optimiste dinaintea Congresului de la Sibenik.

Ce-ar fi putut „promova” și „inova” directorașul în European Lotteries, când el conduce o instituție încremenită în „tehnologia” anilor ’80-’90?

Pentru reamintire, iată și declarația zeloasă a lui Ionuț Valeriu Andrei din articolul publicat pe 30 mai în revista „Loto Prono”: „Perspectiva mea unică și dedicarea neclintită față de inovare vor aduce idei noi și oportunități Comitetului Executiv. Întemeiat pe valori precum integritatea, corectitudinea, loialitatea și onestitatea, mă angajez să promovez o industrie a loteriei unificată și înfloritoare în toată Europa. Acum este momentul să valorificăm această oportunitate de a crea schimbări pozitive pe tot continentul”.

Cam ce-ar fi putut „promova” și „inova” directorașul în European Lotteries, când el conduce o instituție înregimentată încă în „tehnologia” anilor ’80-’90? Eventual, să le explice celorlalte țări că, pentru corecta desfășurare a jocurilor, ar trebui să dispară online-ul și să se îmbulzească toți oamenii în agențiile loto ca să-și completeze biletele cu pixul.

Loteria Română se află la distanță uriașă de tehnologia, inovarea și politica loteriilor europene. Dincolo de dezastrul informatic, agențiile loto din țară arată jalnic în marea lor majoritate, cu pereți și tavane care n-au văzut altă zugrăveală decât cea cu var din anii ceaușiști.

Compania Națională Loteria Națională se află în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, condus tot de un PSD-ist, Adrian Câciu.

Prima femeie președinte din istoria European Lotteries

Congresul de la Sibenik a ales noul Comitet Executiv, pentru intervalul 2023-2025. A fost aleasă și prima femeie președinte din istoria instituției: Romana Girandon, CEO la Loteria Slovenă. Vă prezentăm lista completă a conducerii European Lotteries, așa cum a apărut pe site-ul oficial al instituției.

Președinte: Romana Girandon (Slovenia)

Vicepreședinți: Stephane Pallez (Franța), Olli Sarekoski (Finlanda)

Membri în Comitetul Executiv:

  • Olgierg Cieslik (Polonia)
  • Jannie Haek (Belgia)
  • Hansjorg Holtkemeier (Germania)
  • Jesus Almendro Huerta (Spania)
  • Jan Karas (Grecia)
  • Jean-Luc Moner-Banet (Elveția)
  • Niels Onkenhout (Olanda)
  • Rosangela Robbiani (Italia)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* Reputat istoric basarabean despre un vechi obicei al Moscovei: „În 1941, sovieticii au aruncat în aer barajul Centralei hidroelectrice de la Zaporojie, pentru ca nemții să nu poată trece Niprul pe baraj”

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

* Trump ținea în dormitor și în baie, lângă WC, munți de documente secrete, inclusiv planuri nucleare! E inculpat pentru 37 de capete de acuzare. Au început să-l abandoneze și avocații

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Deficitul crește exploziv: gaura bugetară făcută de PSD-PNL a ajuns la 32 de miliarde de lei la sfârșitul lunii mai, în creștere cu 12 miliarde față de acum două luni!

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Maricel Păcuraru construiește un imperiu media cu interese rusești în jurul Realitatea Plus. E pe cale să preia și „Evenimentul zilei”. Anca Alexandrescu vine tare peste fostul ei soț, Dan Andronic. Din combinație mai fac parte Cozmin Gușă și Bobby Păunescu

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

* A 4-a finală consecutivă de Liga Campionilor cu un singur gol: Manchester City – Inter Milano 1-0! Italienii au pierdut toate cele trei finale din acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here