PSD își radicalizează discursul, speriat că-i pleacă electoratul la AUR. Ciolacu: „S-a terminat cu «ciuma roșie», acum cei nevaccinați sunt «ciumații»”

2
1029

Invitat la postul de casă al PSD, Antena 3, Marcel Ciolacu s-a bălăcit duminică seara în teorii și raționamente care mai de care mai bizare, menite să repoziționeze partidul mai bine în lupta cu AUR pentru electoratul conspiraționist. Printre altele, Ciolacu a făcut o paralelă între PSD-iști și persoanele nevaccinate, încercând să-i asimileze hoții care au ruinat țara cu cei care încă nu s-au imunizat.

Tehnica nu este nouă, fiind brevetată tocmai de trustul de presă al oligarhului Dan Voiculescu în urmă cu aproape un deceniu, când începea să miște în România lupta anticorupție. Zi și noapte, Antena 3 băga spaima atunci în publicul său pretinzând că România s-a transformat în “republica procurorilor”, că e o teroare ca-n anii ’50 și că practic orice om poate ajunge pe mâna anchetatorilor, chiar dacă n-a făcut nimic.

În realitate, această campanie de manipulare, făcută după manual, avea ca scop discreditarea anchetelor DNA care vizau marii infractori – între care și patronul Antenei 3 – și solidarizarea publicului cu borfașii transformați în victime nevinovate ale “abuzurilor procurorilor”. Românii n-ar fi rezonat dacă Antena 3 le-ar fi spus direct să-i plângă de milă lui Dan Voiculescu. Așa că s-a evitat aducerea în discuție a numelui oligarhului, căutându-se diverse alte cazuri mărunte de așa-zise abuzuri – cele mai multe dintre ele, dovedindu-se ulterior invenții, înscenări sau manipulări.

Ciolacu, la Antena 3 în contul oamenilor lui Dan Voiculescu băgați în Parlament pe listele PSD

Folosind aceeași schemă, Ciolacu pretinde acum că marii hoți ai PSD, care au devalizat și ruinat țara timp de 30 de ani, sunt de fapt la fel de nevinovați ca și românii care nu s-au vaccinat încă. Ambele categorii, susține liderul social-democraților, sunt victimele inocente ale unei campanii de demonizare.

Și acest sofism este ușor de demontat: dacă oamenii care nu s-au vaccinat n-au făcut rău nimănui și n-au încălcat vreo lege, în schimb bandele de infractori ale PSD au făcut praf țara încălcând toate legile posibile.

Antena 3 este în continuare la dispoziția PSD în contul oamenilor lui Dan Voiculescu băgați anul trecut în Parlament pe listele de candidați ale social-democraților (cazul fiului lui Piedone, impus de Ciolacu în fruntea listei de candidați la Camera Deputaților, este de notorietate).

Ciolacu s-a lăfăit, așadar, nederanjat de nimeni, debitându-și teoriile infantile: “Acuma s-a terminat cu «ciuma roșie», «ciumații» sunt ăia nevaccinați! N-ai voie la nuntă dacă nu ești vaccinat. Niște tâmpenii! De fapt, iarăși ții societatea divizată! Trebuie să explici. Puterea de administrare a statului trebuie să se vadă, nu trebuie să învrăjbești oamenii“.

Discurs ipocrit, cu sondajele în față: nu li se spune oamenilor realitatea, ci ceea ce vor să audă. Pentru PSD, un număr cât mai mare de morți Covid înseamnă avantaj electoral

Liderul PSD și-a reluat retorica ipocrită și duplicitară pe care a avut-o și pe tot parcursul anului trecut, când pe de o parte declara oficial că el e convins de seriozitatea situației și de gravitatea pandemiei, iar pe de altă parte contesta măsurile de precauție și purtarea măștii, dând chiar exemplu personal.

Ca și în 2020, Ciolacu nu are o poziție care să împingă lucrurile într-o direcție bună, ci vorbește gândindu-se doar la interesul electoral. Anul trecut, liderul PSD a făcut tot ce i-a stat în putință să saboteze lupta împotriva pandemiei, știind că agravarea bilanțului de decese și o situație cât mai haotică va ajuta partidul la alegeri (calculul a fost corect).

Acum, Ciolacu se uită pe rezultatele studiilor sociologice, vede că aproximativ 45% din populație e reticentă la vaccinare, și își adaptează discursul ca să le facă pe plac acestor oameni. În loc să le spună adevărul neplăcut, că nu există nicio conspirație, că vaccinurile n-au CIP-uri și că doar prin imunizare scăpăm de pandemie, Ciolacu mimează grija pentru libertăți și drepturi, exact așa cum fac și agenții PSD și AUR la mitingurile antivacciniste. “Avem drepturi și libertăți, sunt oameni care nu vor să se vaccineze. Ne întoarcem la Ceaușescu atunci! Nu vrei să te vaccinezi, te testezi! E dreptul omului să aleagă dacă vrea să se vaccineze sau nu. Nu vrei să te vaccinezi, vii la testare! Sunt unii oameni care au avut Covid, nu li se recomandă vaccinarea. Trebuie să lași plaja mult mai mare”, a cuvântat Ciolacu.

Ciolacu, într-un moment de sinceritate: „Să știți că 28% din cei 8% care au votat AUR au fost, în istoricul lor, odată, votanți PSD“

În realitate, acest discurs al liderului PSD este dat și de rezultatele studiilor comandate de partid, care arată că o parte a electoratului social-democrat e emigrat, anul trecut, la AUR, formațiune cu discurs mult mai radical. Pentru a-i recuceri pe conspiraționiștii trecuți la AUR, PSD trebuie să-și ascută, de asemenea, mesajele.

Ciolacu s-a dat de gol în această privință, apoi a revenit asupra ideii, dându-și seama de gafa făcută: “Să știți că 28% din cei 8% care au votat AUR au fost, în istoricul lor, odată, votanți PSD… Eu îmi aduc aminte că AUR a câștigat în diaspora, în Italia, alegerile, unde PSD nu a depășit până acum 5%. Vedeți că publicul AUR nu este neapărat publicul… Eu am văzut, în schimb, că alte partide, care sunt acum la guvernare, le-am văzut scăzând și crescând AUR”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Protestul aniversar CapVid a adunat mai puțin de 100 de „patrioți”! În urmă cu exact un an, printre protestatari se număra și Bogdan Stanoevici

* VIDEO. „Lazarus n-a murit!” Primele imagini cu anarhistul șoșocar pe patul de spital, după un test Covid pozitiv

* Lazaruse, ridică-te, ia-ți patul tău și umblă! Să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău!

* VIDEO. Șoșoacă se războiește și cu manelistul Tzancă: „Domnule Uraganu, atenție la ce faci! Dumneata știi că ai putea muri din cauza acestui vaccin?!”

* Teoria „Guvernul ascunde sau umflă numărul de morți Covid”, spulberată de medicul român decorat de preşedintele Franţei. Raportarea diferită are cauze statistico-medicale și se întâlnește inclusiv în țări cu sistem de sănătate evoluat

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* VICTORIE! Comisia Europeană a acceptat ca 8 din cele 30 de miliarde de euro alocate României prin PNRR să meargă la autostrăzi și căi ferate

* Doina Gradea a pierdut procesul „Cap de porc” cu Dragoș Pătraru. A cerut daune de 201.000 de lei, dar va trebui să scoată din buzunar 4.284

* VIDEO. Momentul în care Israelul doboară blocul-turn ce găzduia redacțiile Al Jazeera și Associated Press din Gaza

2 COMENTARII

  1. Eu nu stiu cum cresc astia de la Haur.
    La cati erau si cum aratau aia de sambata in Piata Victoriei eu am crezut ca au scos aia de la „Antipa” niste exponate pentru vreun spectacol pilot.
    Balena probabil ca era prea mare sa o poate scoate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here