A protestat în faţa DNA, ca să-l susţină pe Dragnea, a ajuns în Guvernul României! La gramatică, e fan Dăncilă

1
2649

Liviu Dragnea nu uită să-şi recompenseze aliaţii sau susţinătorii care nu l-au lăsat „la greu”. Mai ales dacă ei au profil de executant, de marionete, fără CV respectabil, incompetenţi, agramaţi şi „low profile”, cum zice englezul.

Viorica Dăncilă este cel mai prolific exemplu, ajunsă ditamai prim-ministru din nimic în afară de relaţia cu Liviu Dragnea (care a trimis-o şi în Parlamentul European).

Pe acest calapod, oameni ca Viorel Râcu nu puteau să rateze şi ei un post cald la stat, mai ales dacă i-au fost alături lui Liviu Dragnea în bătălia lui cu justiţia. În cazul tânărului teleormănean, saltul de la poziţia de lipitor de afişe în campania pentru PSD la cel de funcţionar în Guvernul României a fost o simplă formalitate. Publicaţia Liber în Teleorman l-a prins „în flagrant” cu mai multe fapte cu iz penal, dar şi cu un atac la limba română (foto jos), surprins pe pagina de Facebook a aliatului de nădejde al lui Liviu Dragnea.

Ăsta ar fi aspectul mai de „culoare”, să spunem, unul tip Dăncilă. Mai grav e că omul are „bube” grave ca funcţionar public, post pe care, după cum au descoperit inspectorii ANI, l-a folosit ca vătaf ce lasă urme penale:

În acest moment, Viorel Râcu este funcționar public în cadrul Ministerului Economiei, drept răsplată pentru munca prestată la PSD și pentru faptul că a fost în fața DNA pentru a-l susține pe Liviu Dragnea.  Totuși, potrivit Ghidului privind incompatibilitățile și conflictele de interese emis de ANI în anul 2018, el nu are voie să desfășoare alte activități în afara celor specifice fișei postului, și cu atât mai puțin activități de natură politică. Totuși, Râcu este deținător al mai multor funcții în cadrul structurilor pesediste de tineret din Teleorman.”, scrie publicaţia Liber în Teleorman, sub semnătura lui Carmen Dumitrescu, una dintre cele mai puternice voci ale #Rezistenţei în judeţul care a ajuns la cârma României.

Jurnalista citează şi un document al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI, instituţie puternică în lupta anticorupţie, acum doi ani, dar trasă pe dreapta de când PSD şi ALDE au pus mâna pe putere), care denotă că pesedistul lui Dragnea îşi folosea influenţa de funcţionar public ca şi când s-ar fi aflat pe moşia unde tronează conacul lui Liviu Dragnea din Teleorman:

În cadrul acestui proiect a desfășurat activitate de formator la Roșiorii de Vede dar a intervenit cu presiuni asupra persoanelor care au participat la aceste cursuri pentru a semna contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu 8 ore de munca zilnică, spunându-le că efectiv vor lucra pe calculator de acasă 2 ore pe zi pentru promovarea reclamelor la diverse produse și vor fi plătiți cu 600 LEI/lunar, cu toate că în cadrul proiectului au fost calificați în meserii de Lucrători în Alimentație, Lucrători în Electromecanică, Lucrători în Structuri pentru Construcții, Lucrători Finisori pentru Construcții, sau Estetică (manichiurist/pedichiurist).
Pe de altă parte a amenințat persoanele participante că dacă nu vor semna contractele de muncă vor avea probleme pentru că deja el a intervenit la diverse Agenții de Ocupare a Forței de Muncă din județele  IalomițaPrahovaCălărașiGiurgiuTeleormanArg și Dâmbovița unde are cunoștințe datorită faptului că a lucrat la AJOFM Teleorman (asupra cărora are influență deoarece acum este consilier în Ministerul Economiei) și că deja ei sunt înregistrați la aceste agenții că au beneficiat de mediere în vederea încadrării în muncă și având semnaturile lor nu va fi nici o problemă să transcrie acele semnături și pe alte acte.„, se arată în documentul citat de Liber în Teleorman.
Pe pagina de Facebook a lui Viorel Râcu figurează şi azi fotografii de campanie cu Carmen Dan, Viorica Dăncilă şi alte doamne „roşii” (îmbrăcate în această culoare). Alături de ele, Viorel Râcu dădea încă de pe atunci semnalul ascensiunii sale politice, printre bătrâni sărmani şi ţărani fără de bani, din cel mai sărac judeţ al ţării.

CITIŢI ŞI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here