marți, aprilie 16, 2024
AcasăViațaCălătoriiCum ne ajută americanii să ne pansăm rănile. Un film romantic Netflix,...

Cum ne ajută americanii să ne pansăm rănile. Un film romantic Netflix, care scoate România în lume. De la New York la Bran, cu Dragoste&Design

-

În aprilie 2018, Netflix avea 125 de milioane de abonați din întreaga lume. În România, compania a intrat recent pe piaţă, dar are o creştere spectaculoasă, chiar dacă preţul unui abonament nu este tocmai ieftin – 8 euro pe lună, serviciul de bază.

Mulţi utilizatori adoră serviciul de „închiriat” filme (aşa a început afacerea Netflix în SUA, prin închirieri de casete video), în special pentru serialele de succes şi pentru producţii proprii, deşi reţeaua deţine şi o bogată ofertă de filme mai vechi de box-office.

Parte din succesul pe piaţa globală e dat şi de promovarea unor producţii cinematografice din multe ţări ale lumii, nu doar din lumea consacrată a filmului de peste Ocean. Astfel, au apărut inclusiv filme româneşti, dar şi albaneze, nigeriene, chiliene, argentiniene, iraniene, poloneze etc.

- Advertisement -

Netflix a devenit astfel o reţea internaţională de consum video, dar şi una de promovare indirectă prin film. Abonaţii din România au descoperit recent în oferta de abonament filmul „Dragoste&Design”, producţie 2014, peliculă filmată aproape în totalitate în România. Distribuţia: celebra actriţă de la Hollywood, Jane Seymour (roluri de succes în „James Bond”, „La est de Eden”, „Dr. Queen” etc.), Giulia Nahmany, David Oakes.

Filmul american este o dramă romantică uşor „digerabilă”, relaxant dar reprezintă totodată un puternic suport de promovare a imaginii României în lume.

- Advertisement -

O editoare de modă, care îşi pierde iubitul şi locul de muncă în New York, decide să plece departe de metropola americană pentru a-şi reface forţele. Astfel, ajunge la mama ei, în România, şi de aici începe practic povestea romanţată cu aer neaoş românesc. De la avionul „Tarom” care o aduce pe Daniele în România, până la peisajele din zona Bran-Moeciu, tradiţionala ie, mămăliga şi sarmalele, platoul apetisant de cârnaţi, peisajele rustice de fermă şi atmosfera de familie spumoasă – nimic nu scapă regizorului Michael Damian din arsenalul de atracţii româneşti. El a semnat şi scenariul, alături de românul Alexandru Adrian Marinică.

„Aveţi o ţară foarte frumoasă” – declaraţia de dragoste făcută tinerei americane ajunse la „refacere” în România vorbeşte de la sine despre impactul puternic de promovare a României în lume, via această producţie cinematografică ajunsă în casele celor peste 150 de milioane de abonaţi Netflix din întreaga lume.

„Aş spune că filmul poate fi un adevărat ambasador pentru destinaţiile turistice din România”, a spus-o pe şleau însăşi Giulia Nahmany, actriţa din rolul principal al filmului „Dragoste&Design”.

Are dreptate. Publicul românesc îi datorează un sincer „Thank you”. Sau mai bine un veritabil „mulţumesc” românesc. Merită cu prisosinţă, pentru rolul de a fi devenit, prin film, un bun ambasador al imaginii noastre în lume. Unul care mai pansează din rănile produse României „la export” de cei care au România pe mână azi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -