Acasă Politică Traseistul penal Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu: "Dacă apare amnistia, copiii şi...

Traseistul penal Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu: „Dacă apare amnistia, copiii şi nevasta mea votează PSD-ul”. Dați-l afară din PNL sau vă faceți praf!

PNL are de rezolvat o uriaşă problemă de imaginea: furunculul politic Marin Anton, preşedintele organizațeiei județene PNL Giurgiu. Acesta a făcut vineri o declarație catastrofală, care se adaugă profilului său unsuros şi tranzacționist. Un PSD-ist în haine liberale.

Marin Anton a declarat vineri, într-o conferință de presă, că va avea „o problemă” acasă dacă PSD dă amnistia, pentru că familia lui va vota cu partidul lui Dragnea. Mai mult, liderul PNL Giurgiu îl simpatizează pe Ciordache, şobolanul Ordonanței 13 şi al atâtor malversațiuni politico-juridice!

  • „Nu ma întrebați de legile justiției, iarăşi sunteți cu funia în casa spânzuratului. De ce mă întrebați pe mine? Eu sunt subiectiv la subiectul asta, nu am cum să nu fiu subiectiv. Am o problemă, v-am zis, acasă. Dacă apare amnistia, am o problemă acasă cu copiii, au zis că cel puțin o dată vor vota PSD-ul. Dacă dau chestia asta cu amnistia, «noi o dată vom vota PSD-ul», nu ştiu la care alegeri, dar indiferent de situație, «noi o dată vom vota PSD-ul, pentru că ți-a adus liniştea». Asta e… şi cu nevastă-mea…”
  • „Eu am o părere bună despre Iordache”.

Marin Anton este un celebru traseist penal.

Traseist, pentru că a sărit dintr-un partid în altul precum lăcusta de pe un pai pe altul. Aşadar:

Marin Anton – PMP

  • a fost membru PNL-Tăriceanu („recomandat” de calitatea sa de fost director la RAFO Oneşti, supranumită „JAFO”);
  • a trecut la PDL (perioadă în care a ocupat funcţii importante în Guvernul Boc, inclusiv secretar de stat în Ministerul Transporturilor);
  • a revenit la PNL (în perioada USL-istă) pentru a ajunge deputat de Giurgiu, în 2012;
  • a trecut la PMP, pe când acest partid era jucăria Elenei Udrea;
  • s-a înrolat în UNPR-ul „bunului meu prieten Gabi Oprea”;
  • a revenit din nou în PNL, fiind numit preşedintele organizației județene Giurgiu.

Penal, pentru că DNA l-a trimis în judecată, pe 8 ianuarie 2018, pentru luare de mită. Şi nu orice mită, ci una uriaşă: 23 de milioane de lei, adică 5,3 milioane de euro la cursul de atunci! Marin Anton a luat această mega-şpagă de la compania care în 2009 a construit noul terminal de la Aeroportul Otopeni.

Ce spun procurorii DNA despre Marin Anton (rechizitoriu devastator)

Marin Anton – PDL

„În anul 2009, se afla în derulare un contract modernizare a Aeroportului Internațional Henri Coandă, în cadrul căruia, în executarea actului adițional nr. 9/07.12.2007, începuse proiectarea unui nou terminal. Statutul țării noastre de membru al UE, precum şi perspectiva aderării la spațiul Schengen, impunea o reactualizare a obiectivului de investiții, concomitent cu aprobarea, la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a unor indicatori tehnico-economici actualizați.
Compania internațională care avea de executat lucrările la noul terminal predase proiectul şi întreaga documentație către beneficiar – Compania Națională Aeroporturi Bucureşti (C.N.A.I.B.) – la finalul anului 2008 şi urma ca aceasta din urmă să se ocupe de obținerea avizelor şi aprobărilor necesare demarării lucrărilor.
Cu toate ca C.N.A.I.B. a înaintat solicitarea de aprobare a noilor indicatori tehnico-economici încă de la începutul lunii februarie 2009, până în luna iunie 2009, la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, nu se luase încă vreo decizie, iar din cauza lipsei de finanțare, lucrările pe şantierul Otopeni stagnau.
În aceste împrejurări, în perioada iunie – noiembrie 2009, inculpatul Anton Marin, în calitatea menționată mai sus, a acceptat promisiunea şi ulterior a primit, de la reprezentantul filialei din România a companiei internaționale care avea în executare contractul de modernizare la aeroportul Otopeni (martor în cauză), suma totală de 22.760.654 de lei (aproximativ 5,3 milioane de euro la cursul de schimb din acea perioadă), ce reprezenta un comision de 3,5% din valoarea cu care urma să se suplimenteze contractul de execuție a lucrărilor.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a aviza, în perioada 15 iunie – 17 iulie 2009, documentația privind obiectivul de investiții <<Dezvoltare şi Modernizare Aeroport Internațional Bucureşti – Otopeni (…)>>, nota de fundamentare şi proiectul de hotărâre de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici reactualizați ai obiectivului de investiții menționat mai sus, precum şi aprobarea continuării lucrărilor şi a finanțării obiectivului respectiv.
Ca urmare a acestor demersuri, proiectul de hotărâre de guvern a fost adoptat, fiind emisă Hotararea de Guvern nr. 852/2009, act administrativ necesar pentru încheierea actului adițional nr. 10 din data de 21.08.2009 la contractul din data de 30.04.1992 pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Aeroportului Internațional Bucureşti – Otopeni, având ca părți Compania Națională Aeroportul Internațional Henri Coandă – Bucureşti şi societatea omului de afaceri.
Banii au fost primiți de inculpatul Anton Marin prin intermediul unei societăți comerciale unde acesta avea calitatea de asociat.
Inculpatul Anton Marin a beneficiat de ajutorul inculpatului Ionescu Adrian Mihai, care, în luna iunie 2009, cu ocazia unei întâlniri pe care acesta din urmă a avut-o cu reprezentantul companiei internaționale, i-a specificat acestuia <<pretențiile>> primului inculpat, precum şi modalitatea de remitere a banilor. Astfel, între compania internațională şi societatea controlată de inculpatul Anton Marin a fost încheiat un contract de subantrepriză, suma de 22.760.654 de lei fiind achitată prin transfer bancar, în perioada 23 iulie – 20 noiembrie 2009, şi reprezenta contravaloarea unor lucrări de organizare şantier care nu au fost executate în realitate.
Suma de bani obținută în modalitatea de mai sus a fost folosită în interesul firmei unde inculpatul Anton Marin era asociat.”

 

loading...

2 COMENTARII

  1. […] PNL are de rezolvat o uriaşă problemă de imaginea: furunculul politic Marin Anton, preşedintele organizațeiei județene PNL Giurgiu. Acesta a făcut vineri o declarație catastrofală, care se adaugă profilului său unsuros şi tranzacționist. Un PSD-ist în haine liberale, subliniază Ziaristii. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările