vineri, mai 31, 2024
AcasăLumeaAmericaFacebook loveşte în alianţa SPUTNIK-Dăncilă-Dragnea-Tăriceanu. Adio, "like" la propaganda rusă!

Facebook loveşte în alianţa SPUTNIK-Dăncilă-Dragnea-Tăriceanu. Adio, „like” la propaganda rusă!

-

Tentativa de propagandă şi manipulare anti-UE, promovată de PSD-ALDE-UDMR şi susţinută intens de Sputnik, primeşte o lovitură dură. Nu din partea Bruxelles-ului, ci direct din SUA, din cartierul general al Facebook.

Compania cu cea mai populară reţea de socializare din lume a anunţat joi că a eliminat sute de pagini, conturi şi grupuri iniţiate de Rusia din cauza unei conduite coordonate necorespunzătoare pe platformele Facebook şi Instagram, transmite Reuters.

Nathaniel Gleicher, responsabila pentru politici de securitate cibernetică la Facebook, a indicat într-o postare pe blog că a descoperit două reţele separate care îşi aveau originea în Rusia – una activă în mai multe ţări din Europa de Est, iar cealaltă specifică în Ucraina.

- Advertisement -

În Europa de est acţionează pe internet publicaţia oficială de propagandă a Kremlinului – SPUTNIK – care are şi o secţiune în limba română prin extensia Sputnik.md. Teoretic, ea ar trebui să producă conţinut doar pentru Republica Moldova, dar folosind aceeaşi limbă promovează şi subiecte cu bătaie lungă spre România.

Sputnik a lăudat de fiecare dată oficialii de la Bucureşti pentru iniţiativele şi declaraţiile lor anti-Uniunea Europeană. Recent, a propus-o din acest motiv pe Viorica Dăncilă pentru premiul „Omul anului 2018”, iar pe Tudorel Toader l-a „periat” intens pentru atacul la justiţie şi la preşedintele Iohannis.

Compania a indicat că a eliminat 364 de pagini Facebook şi conturi gestionate de o primă reţea de internet rusă şi care opera în statele baltice, Asia Centrală, Caucaz şi Europa Centrală şi de Est. Aceste pagini se poziţionau ca reprezentând media independente în respectivele state, dar Facebook a ajuns la concluzia, pe baza acţiunilor lor, că acestea sunt legate de agenţia rusă de presă Sputnik.

- Advertisement -

Facebook este de peste doi ani vizată de critici pentru că nu a dezvoltat instrumente pentru combaterea extremismului şi a operaţiunilor de propagandă.

Facebook şi Twitter Inc a eliminat milioane de postări şi a închis conturi legate de operaţiuni de influenţare de către Rusia, Iran şi alţi actori în perioada de pregătire a alegerilor de la jumătatea de mandat în SUA în noiembrie trecut.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -