Propriile hotărâri abuzive le-au venit de hac judecătorilor aserviți politic din Curtea Constituțională, care-și va pierde statutul de “jucător pe orice post” în România. Guvernul României s-a angajat în fața CEDO, după acel episod, că va reforma CCR în așa fel încât să nu mai poată fi posibilă politizarea instituției, relevă un document publicat de Adevărul.
Cazul Kovesi – CCR, în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat țara noastră după o decizie “pe persoană fizică” emisă împotriva fostei șefe a DNA, a umplut paharul abuzurilor comise de PSD-istul Valer Dorneanu și ciracii săi în robe. Potrivit Adevărul, Guvernul anunță CEDO că va elimina factorii de natură să ducă la politizarea Curții Constituționale și că va reglementa posibilitatea de revizuire a deciziilor luate de această instanță, mai ales dacă acestea se dovedește că au încălcat drepturile fundamentale ale omului.
Cazul Kovesi – CCR a făcut înconjurul Europei și a decredibilizat definitiv și total instituția Curții Constituționale. Parte a planului lui Dragnea de a captura statul român, CCR a intrat treptat sub controlul PSD, transformându-se într-o bâtă care altoiește adversarii politici. Respectul cuvenit unei instituții care asigură echilibrul și imparțialitatea în țară s-a evaporat, rămânând doar antipatia și resentimentele populației.
Asaltul PSD asupra Justiției în era Dragnea a dus la condamnarea României la CEDO și la compromiterea totală a CCR
Printre zecile de măsuri abuzive ale CCR-ului condus de Dorneanu s-a numărat și aceea din 2018, în care Dragnea a comandat o sentință împotriva Laurei Kovesi, demisă de președintele Iohannis la cererea ministrului Tudorel “Slugărel” Toader, de la Justiție. Prin lege, CCR este obligată să emită doar verdicte cu caracter general, dar atunci judecătorii constituționali au dat o hotărâre pentru un singur om – Laura Kovesi –, căruia i s-a interzis dreptul la apărare. CCR a încălcat astfel nu doar drepturile omului, ci și chiar Constituția României pe care trebuie s-o apere.
Laura Kovesi a fost demisă și apoi s-a adresat CEDO, unde a reclamat faptul că i s-a interzis dreptul de a se apăra. Sentința CEDO a venit anul trecut, pe 5 mai: CCR-ul condus de Dorneanu și subjugat de Dragnea a încălcat drepturile omului și propria legislație națională, sfidând Articolele 6 și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Era vorba de dreptul de acces la o instanță și dreptul la libertatea de exprimare.
Conflictul dintre CCR și Justiția europeană a continuat. În acest an, CCR a dat ordin instanțelor din România să nu asculte de sentințele Curții de Justiție a UE, dacă acestea vin în contradicție cu cele emise de Curtea Constituțională Română. Din nou, s-a încălcat atât tratatul de aderare la UE, cât și legislația națională, care subliniază principiul supremației dreptului european.
Conform legii, după ce o decizie CEDO rămâne definitivă (așa cum a fost cea în privința Laurei Kovesi), Guvernul sancționat (în acest caz, cel român) trimite către Serviciul de Executări a Hotărârilor CEDO un plan cu măsuri de aplicare a deciziei.
Acest plan urmează apoi să fie evaluat de Comitetul Miniștrilor de Externe al țărilor membre din Consiliul Europei.
Hai cu mult-necesara si mult-asteptata reforma!
psd = pcr =#ciumarosie
Pana când mai trebuie sa vina străinii sa strângă gunoaiele din Romania ?