Propagandă violentă anti-americană, pro-rusă, făcută de secretarul general al PNL Italia, fost consilier parlamentar al unui deputat PNL

4
6538
Andreea Arnăutu - Valentin Făgărășian

Se numește Andreea Arnăutu, este originară din Oradea, locuiește la Roma, ocupă funcția de secretar general al PNL Italia, iar până în decembrie 2021 – și pe cea de consilier parlamentar al lui Valentin Făgărășian, deputat PNL de Diaspora. Trei postări ale sale, în acest an, par rodul propagandei mincinoase a Rusiei, conținând minciuni grosolane anti-NATO și mai ales anti-americane.

Duminică, 13 februarie, Andreea Arnăutu a postat pe contul său de Facebook un text înfiorător. Pare decupat din Sputnik.md, oficina de propagandă a Kremlinului, sau scris de vreun fruntaș AUR ori de deputatul Ghiță-muștiuc de la PSD.

Filosofia liberalei de la Roma este exprimată clar încă din prima frază: „Americanii fac ce știu ei cel mai bine: să incite la război”.

Andreea Arnăutu e convinsă că avertismentele americane privind „iminenta invazie a Ucrainei” sunt „scenarii cu totul fanteziste”.

Apoi, fruntașa PNL plonjează în istorie, arătând o ignoranță respingătoare. Ea îi învinuiește pe americani că în cel de-al Doilea Război Mondial au debarcat în Italia și nu în Balcani, apoi că nu au venit să ne scoată din ghearele sovieticilor mai devreme. Dar acum, când ne-au scos și ne apără de ruși, nu mai sunt buni, ci „incită la război”!

Văzând ușurința cu care fruntașa liberală emite gogomănii, am căutat mai în spate, pe profilul ei de Facebook. Oroarea e și mai mare: numai în acest an am mai găsit două postări pe aceeași linie pro-rusă și anti-americană. Practic, de când Vladimir Putin a creat criza militară de la granița cu Ucraina, Andreea Arnăutu s-a activat în acest tip de propagandă mincinoasă.

Pe 4 februarie, fruntașa liberală a promovat o știre difuzată de agenția ANSA, cu titlul: „Beijing: Putin și Xi se întâlnesc și atacă SUA, care «destabilizează Europa și Asia»”. Știrea era ilustrată cu poză în care apar Vladimir Putin și Xi Jinping, la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă din capitala Chinei. Comentariul Andreei Arnăutu este înfiorător: „Bine spus, SUA – destabilizatorul Europei… Au experimentat deja atât de multe”. Altfel spus, Putin și Xi au dreptate, America nu apără, ci „destabilizează” Europa!

Mergând și mai în spate, descoperim pe 30 ianuarie un text mai lung și de-a dreptul nevrotic. Andreea Arnăutu se întreabă și tot ea răspunde: „Dar există vreun pericol de invadare a Ucrainei de către Rusia? Absolut niciunul. Are Rusia vreun interes să ocupe Ucraina? Absolut niciunul”.

Iată, așadar, că sinecurista liberală reușește să lămurească dileme căreia Marile Puteri ale lumii n-au fost în stare să le dea de cap.

Apoi vine minciuna grosolană: „Acum, Crimeea și regiunea industrială Donbass fac parte din Federația Rusă”.

Fals! Crimeea „face parte din Federația Rusă”, dar acest rapt teritorial nu e recunoscut de nimeni pe planetă. Iar Donbass-ul nu face parte din Federația Rusă nici măcar în viziunea Federației Ruse, ci e un teritoriu ucrainean administrat de separatiștii pro-ruși din Donbass, susținuți militar și financiar de la Moscova. Donbass-ul are statutul Transnistriei (în Republica Moldova), Osetiei de Sud și Abhaziei (în Georgia), nici măcar pe cel al Crimeei.

Ca să fie clar: nici măcar Federația Rusă nu pretinde că Donbass-ul face parte din Federația Rusă, dar fruntașa PNL Italia acordă Moscovei un nesperat bonus!

Andreea Arnăutu mai face o afirmație sinistră: Donbass-ul și Crimeea ar trebui să aparțină Rusiei, pentru că „au fost teritorii istorice rusești”. Ce mai contează Tratatul din 1994, prin care Rusia, SUA și Marea Britanie au garantat integritatea teritorială a Ucrainei, ca s-o convingă să renunțe la uriașul arsenal nuclear aflat pe teritoriul său după destrămarea URSS?

Rătăcita liberală insistă că pretenția Rusiei „ca Ucraina să nu fie integrată în NATO” este „legitimă”. Iar pentru asta folosește încă un argument mincinos, o invenție: cică respectiva pretenție „a fost și stipulată în tratatul Rusia-NATO din 1997”. Unde și-o fi făcut lecturile liberala de la Roma, la vreun club de manele? O asemenea clauză nu există!

Dar Andreea Arnăutu revine la zațul propagandei ruse: „Cei care inflamează situația sunt americanii, în frunte cu «relicva» lor de președinte”. Referirea la Joe Biden este și flagrant discriminatorie, adică ilegală, pentru că judecă un om după vârsta lui.

Argumentele liberalei sunt extrase din doctrina AUR, ca o prelungire a doctrinei PSD-Dragnea din urmă cu câțiva ani: „Interesul americanilor este în primul rând să-și vândă armamentul țărilor din est și să-și arate mușchii de «jandarm» întregii lumi”.

Andreea Arnăutu explică și de când îi urăște pe americani: „din momentul când i-au masacrat pe prietenii noștri sârbi”. Așadar, de vreo 25 de ani, de la bombardamentele americane din Serbia, generate însă de masacrele făcute de sârbi în Bosnia, cel mai cunoscut fiind cel din Srebrenița. Sunt detalii care-i scapă fruntașei liberale, strivită de propria ignoranță.

Involuntar (din prostie), Andreea Arnăutu își face zob și președintele de țară, și prim-ministrul, și conducerea de partid – toți cu carnet PNL, acum sau în trecut – atunci când scrie: „În privința României, în lumina obiedienței istorice care ne caracterizează, ne agităm mai mult decât e neceasar”.

Așadar, Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Ludovic Orban (până de curând, PNL-ist și el) sunt „obedienți” „războinicilor” americani, în loc să se alăture „pacifiștilor” ruși!

Te și întrebi dacă doamna Arnăutu știe că România (țara ei de baștină) e membră NATO, la fel și Italia (țara ei de adopție), și SUA (țara pe care o urăște). Ori dacă a aflat că România are parteneriat strategic cu Statele Unite, nu cu Federația Rusă. Sau dacă a depistat vreun teritoriu românesc ocupat samavolnic de americani, așa cum există teritorii românești luate cu forța de Rusia/URSS. Ori dacă știe cumva unde e Tezaurul României – la Washington sau la Moscova?!

Extrem de grav este că un asemena personaj toxic, cu gândire stupid-confuză, este membru PNL, cu funcție de conducere în partid (secretar general al PNL Italia), iar până de curând a deținut o funcție și în statul român (consilier parlamentar).

Valentin Făgărășian, deputat de Diaspora și președinte al PNL Italia, are o problemă uriașă: dacă nu se descotorosește urgent de această rătăcită a politicii, înseamnă că-și asumă ideile ei.

Cea mai mare problemă o are însă PNL: cum poate tolera în partid un asemenea personaj cu gândire sinistră, compatibilă doar cu partidul anti-european AUR și cu politica editorială a Sputnik.md?

Andreea Arnăutu

Andreea Arnăutu – postarea din 13 februarie

„Americanii fac ce știu ei cel mai bine: să incite la război, anunțând aproape în fiecare zi iminenta invazie a Ucrainei (chiar au lansat «bombardarea iminenta a Kievului»), desigur scenarii cu totul fanteziste!…

Chiar și președintele Ucrainei a cerut să nu se mai lanseze scenarii de război care îngrijorează și neliniștesc în mod gratuit poporul ucrainean, cu trimitere clară la politica americană și a NATO.

Îmi aduc aminte cât de binefăcători au fost americanii pentru noi, românii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial… Când s-a pus problema deschiderii unui nou front în sudul Europei, Churchill a propus Balcanii, dar Roosevelt s-a opus și au deschis front în Italia. Dacă ar fi deschis frontul în Balcani, aliații ar fi ajuns fără mari probleme în Romania și astfel rușii lui Stalin n-ar mai fi putut ocupa România. Dar Roosevelt nu a vrut să-l supere pe Stalin, pe care îl credea prietenul lui și care l-a tras pe sfoară fără scrupule.

Apoi, degeaba mulți români i-au tot așteptat pe americani să vină să ne salveze de comunism, dar evident degeaba!… Asta a fost… și mulți români (ca și partizanii din munți) au murit degeaba așteptându-i pe americani…”

Andreea Arnăutu – postarea din 30 ianuarie

„În ultimele două săptămâni, subiectului «Pandemia» i s-a alăturat subiectul «Iminentul război Rusia-Ucraina».

Dar există vreun pericol de invadare a Ucrainei de către Rusia? Absolut niciunul.

Are Rusia vreun interes să ocupe Ucraina? Absolut niciunul.

Acum, ceea ce și-au dorit rușii, adică «perlele coroanei», reprezentate de Crimeea și regiunea industrială Donbass, fac parte din Federația Rusă. Acestea au fost teritorii istorice rusești.

Restul este un stat eșuat, cu o situație economică dezastruoasă. Rusia are o singură pretenție legitimă, care a fost și stipulată în tratatul Rusia-NATO din 1997, adică ca Ucraina să nu fie integrată în NATO.

Toate manevrele militare ale armatei ruse au un singur scop: împiedicarea intrării Ucrainei în NATO, care totodată demonstrează că Rusia este o putere militară de neignorat.

Cei care inflamează situația sunt americanii, în frunte cu «relicva» lor de președinte. Interesul americanilor este în primul rând să-și vândă armamentul țărilor din est și să-și arate mușchii de «jandarm» întregii lumi. Unde s-au implicat militar, au lăsat în urmă numai dezastru și haos (vezi Vietnam, Afganistan, Siria și tot Orientul Mijlociu). Tot lor le datorăm criză imigranților care pare fără sfârșit. Au apărut în ultimul timp și voci critice la adresa politicii iraționale ale SUA, cum au fost minstrul Marinei din Germania sau președintele Croației.

În privința României, în lumina obiedienței istorice care ne caracterizează, ne agităm mai mult decât e neceasar.

Ucraina nu este pentru noi un prieten, poate din contră. Să nu uităm problemele pe care le avem cu această țară artificială, cum ar fi interzicerea limbii române în școli, Insula Șerpilor, canalul Bâstroe și altele. Apoi, ei dețin și teritorii istorice românești, în care românii, alături de alte naționalități, sunt discriminați. Românii din Bucovina de Nord și sudul Basarabiei declara că situația lor era mai bună pe vremea rușilor.

Personal, nu-i simpatizez pe americani (nu poporul, care e un popor deosebit, ci etablishement-ul, cu politica lor de forță) din momentul când i-au masacrat pe prietenii noștri sârbi, ucigând femei, copii, bătrâni și răpind teritoriul lor istoric (Kosovo) și făcându-l cadou albanezilor musulmani.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* FSB a primit misiunea să organizeze „lovituri de stat” în toate marile orașe ucrainene imediat după declanșarea invaziei rusești, scrie „The Guardian”

* A murit, la 62 de ani, „deputatul moților”. În 2019 a venit din spital pentru a vota căderea Guvernului Dăncilă

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Dragnea: În spatele lui George Simion și al AUR se află Ghiță și Burci. „Ambele personaje au legături cu serviciile. Poate e doar o coincidență…”

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Comisia Europeană dă șah-mat PSD-ului în subiectul pensiilor: „Doar un dezastru natural poate duce la renegocierea PNRR”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (86) / Secretul din pădure

4 COMENTARII

  1. PNL=PSD. Clar ca lacrima. Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul!
    Niste jeguri toti penelistii. In primul rand pentru ca umbla cu cioara vopsita. Iar Iohannis si Catu sunt cei mai reprezentativi penelisti. Ne mint si fac exact ca pesedistii: fura si capuseaza statul roman, distrugandu-l din interior. Cred ca nici rusii, daca ne-ar fi invadat in 1990 nu ne-ar fi lasat atat de saraci cat ne-au lasat romanii nostri. Patriciu si Tariceanu, aripioarele liberale, Orban si Catu (aceleasi caractere de 1 ban), Iohannis si Ciuca – toti sint niste bipezi care te mint in fata si te injunghie in spate in secunda urmatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here