Proiectarea autostrăzii Comarnic – Brașov e iar blocată de 3 luni! Cîțu l-a pus șef la CNAIR pe omul lui Dan Voiculescu, fost director tocmai la firma de proiectare

1
822
PNL l-a pus șef la CNAIR, după evacuarea USR de la guvernare, pe Bogdan Pascu (dreapta), omul lui Dan Voiculescu. Imediat, s-a blocat lucrul la Autostrada Comarnic-Brașov, al cărui proiectant e firma unde a fost director Pascu. FOTO: Agerpres/Vlad Stăvrică

Lucrul la proiectarea autostrăzii Comarnic – Brașov e iar blocat, de 3 luni, anunță joi dimineață fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care spune că termenul de predare pentru firma proiectantă era, conform contractului, 31 decembrie. După evacuarea USR de la guvernare, Florin Cîțu l-a pus șef la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) tocmai pe directorul firmei care trebuia să proiecteze autostrada!

Cătălin Drulă a scris pe Facebook că totul s-a stopat, practic, imediat cum s-a schimbat conducerea ministerului: pe 7 septembrie a demisionat, pe 14 septembrie era prevăzută livrarea primei analize a variantelor de traseu, dar aceasta nu s-a mai făcut.
Fostul ministru face legătura directă între această bruscă stopare a lucrului și faptul că PNL l-a pus șef al Consiliului de Administrație la CNAIR pe omul lui Dan Voiculescu, tocmai fostul șef al firmei Consitrans, care trebuia să facă proiectarea.

Bogdan Pascu, numit de Florin Cîțu la sfârșitul lunii septembrie în fruntea CA al CNAIR, a fost 6 ani director general la firma de proiectare Consitrans, care are mai multe contracte în derulare cu CNAIR – ceea ce îl plasează într-un clar conflict de interese. Pascu a fost deputat PUR (partidul lui Dan Voiculescu) în legislatura 2004-2008 și ministru în Guvernul Tăriceanu. De meserie inginer mecanic, Pascu a fost și președintele Fundației Umaniste „Dan Voiculescu”.

Semnalul de alarmă tras de Cătălin Drulă privind stoparea lucrului la Autostrada Comarnic-Brașov

PROIECTAREA AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI-COMARNIC-BRAȘOV, BLOCATĂ

De 3 luni nu se mai întâmplă nimic pe acest proiect, pentru care am semnat contractul de proiectare în februarie.

În 2021 trebuia să avem (cf. calendar contractual) traseul final aprobat și bătut în cuie, bazat pe cele două analize multi-criteriale faza 1 și faza 2. În plus, și investigațiile de teren preliminare realizate deja.

Nici măcar primul livrabil, analiza variantelor de traseu faza 1 (AMC1), nu a fost îndeplinit, deși când am plecat de la minister era programat pentru 14 septembrie.

Cât am fost la minister, contractorii erau ținuți din scurt, cu termene urmărite și ședințe de progres. Acum, pare că consultantul Consitrans își face de cap și e lăsat să ignore responsabilitățile contractuale.

Să aibă legătură asta cu numirea de către PNL ca președinte al Consiliului de administrație al CNAIR a omului lui Dan Voiculescu, chiar fostul director general timp de 6 ani al firmei Consitrans?

Dle. Grindeanu, poate între două interviuri și trei plimbări pe șantiere, vă ocupați puțin și de proiectele mari de investiții.

Mai ales că despre autostrada Ploiești-Brașov v-am întrebat la audieri și v-ați luat un angajament.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Buzăianu în fața judecătorilor: „Radu Budeanu mi-a zis că «se duce să ducă mortul», adică pachetul cu bani, la sediul PDL”. Budeanu are Cancan, Gândul și ProSport

A fost prins hoțul care i-a furat portofelul reporterei RTV la Alba Iulia: activist AUR din Bacău, adus de partid să participe la „marșul Unirii”

Pensiile speciale pentru primari au fost amânate încă un an, după ce PSD și PNL au explicat cât sunt de necesare. Crize la Antena 3: „Terminați cu populismele, primarii au pensii mici!”

Bomba cu ceas pusă de Firea sub București: de la 1 martie, PUZ-urile criminale emise de fosta primăriță vor permite blocuri de 30 de etaje pe spațiile verzi

Influent ziar elvețian despre Kovesi: „Această femeie hotărâtă a condus DNA până a fost alungată de post-comuniștii aflați la putere”

Dragnea s-a despărțit de „nepoțica” Irina, dar a rămas cu feciorelnicul Codrin. Lacheul ar fi lucrat pe partea de gelozie

* Alertă: tulpina Omicron a ajuns și în România! Au adus-o din Africa de Sud o brașoveancă și un vasluian

* Încă un caz de factură aberantă la energie electrică. Furnizorul dă vina pe o „eroare de sistem”

* Planul invaziei ruse: capturarea a două treimi din Ucraina, inclusiv capitala Kiev! Trupele lui Putin ar veni până la granița cu România

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here