Cîțu, primul atac violent la Ciolacu și ministrul Câciu: „Cititul n-a omorât pe nimeni! Oameni fără pregătire vorbesc despre cum funcționează Finanțele. Profesioniști peste noapte”

1
15328
Sindicaliștii au reclamat la DNA liderii PSD și PNL și membrii Guvernului că s-au înțeles cu companiile din energie să devalizeze bugetul de stat cu miliarde de lei

Florin Cîțu, președintele PNL, a ripostat pentru prima oară dur, pe măsura atacurilor lansate de PSD în ultimele săptămâni, la acuzațiile făcute de Marcel Ciolacu și proaspătul ministru al Finanțelor, „analistul” Adrian Câciu. După ce aceștia au repetat zi de zi, la posturile de televiziune, că banii României au fost risipiți prostește, că economia a fost condusă catastrofal și că e nevoie ca PSD să salveze țara, Cîțu le transmite acestora să pună mâna să citească, pentru că nu vor muri din asta, că sunt neaveniți deveniți specialiști peste noapte și că habar n-au despre ce vorbesc.

Atacul lui Cîțu pune capăt astfel unei perioade de săptămâni în care fostul premier și ministru de Finanțe în guvernele PNL a fost neașteptat de letargic în fața asaltului mediatic (și nu numai) al PSD.

Folosind Antena 3 ca pe o stație de amplificare, social-democrații au impus ideea că liberalii au făcut praf țara în 2020-2021 și că ei sunt chemați acum la timp să salveze o situație critică.

Se încheie o lungă perioadă în care liberalii au tăcut în fața asaltului sistematic al PSD

Atacurile au rămas fără răspuns. Demoralizat de pierderea postului de premier și confruntat cu mari probleme în propriul partid, Florin Cîțu a tăcut. Principalul comunicator, vocalul Rareș Bogdan, a dispărut și el subit din peisaj. Liberalii prezenți zi de zi în emisiunile Antenei 3, precum europarlamentarul Gheorghe Falcă, fac non-combat și nu răspund atacurilor lansate de PSD-iști și oamenii lui Voiculescu chiar de față cu ei.

Lipsa de reacție a PNL pare să se apropie însă de sfârșit. Miercuri, premierul Nicolae Ciucă a refuzat Ordonanța de Urgență prin care PSD voia să pună o suprataxă de 1% din cifra de afaceri firmelor private mari din România. Cîțu a caracterizat-o ca pe o sancțiune nejustificată, în timp ce Ciolacu îi spunea „taxa de solidaritate”.

Postarea lui Cîțu privind situația financiară a României este însă de o duritate fără precedent. Chiar dacă șeful PNL nu dă nume, e clar că el îi vizează pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, și guralivul „analist” Adrian Câciu, gonflat de Antena 3 în ultimele luni și plasat acum în postul de ministru al Finanțelor.

Replica lui Florin Cîțu la atacurile PSD

Adevărul iese întotdeauna la suprafață.

Tot felul de așa-ziși specialiști avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României.

Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcționează Finanțele unei țări. Toți sunt profesioniști peste noapte.

Critici și acuzații de un an de zile și nimic nu s-a adeverit.

Adevărul este prezentat, astăzi, de ministrul Finanțelor de la partidul foștilor adversari politici.

«România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de țări membre UE… la sfârșitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.»

«Conform metodologiei Uniunii Europene… cu un nivel de îndatorare de 47,5% din PIB»- Ministerul Finantelor

PS: Cititul nu a omorât pe nimeni.

1 COMENTARIU

  1. Asa,siiii???A zis ceva lui iohannis ,seful sau,ca trebuie sa aibe el,ca presedintele pus de el in fruntea pnl,ministerul finantelor??Ca acum,dupa ce ne-a bagat iohannis partidul hotilor in guvern,practic in case, ,e prea tarziu sa faca pe durul,caci nu-l mai crede nimeni,e zero-barat,daca nu cumva un zero-ratat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here