Gabriela Scutea, procurorul general al României, a sesizat Inspecția Judiciară în cazul procurorului Sorin Iașinovschi, de la Secția Specială, care pretinde că alegerile de la Sectorul 1 ar fi fost fraudate, scrie G4Media.ro.
Sesizarea vizează faptul că Iașinovschi, în loc să ancheteze dosarul care i-a fost dat, s-a apucat să dea declarații și interviuri, deși nu îndeplinește atribuții de comunicare și nu a cerut aprobare pentru a acorda un interviu la Kanal D. Postul TV nici nu a mai difuzat respectivul interviu, iar Denise Rifai, autoarea respectivului material, și-a șters postarea după ce apucase să scrie că Iașinovski a spus că alegerile au fost fraudate.
Procurorul din Secția Specială a avut un comportament bizar, absolut neobișnuit pentru breasla sa: a făcut acuzații publice foarte grave într-un dosar pe care-l avea în grijă, înainte să-l finalizeze. Cazul este ieșit din comun pentru că acest lucru nu s-a întâmplat până acum niciodată. Procurorii acordă extrem de rar interviuri și niciodată despre dosarele pe care le au în lucru. Nici măcar șefii DNA sau procurorul general nu au abordat vreodată, concret, vreun caz aflat în derulare, rezumându-se la declarații generale.
Cazul așa-ziselor fraude de la Sectorul 1, o creație a propagandei PSD – Dan Voiculescu
Cazul așa-ziselor fraude de la alegerile locale pentru Sectorul 1 este o altă creație a propagandei PSD, care a făcut plângere penală, apoi subiectul a fost gonflat de posturile TV ale oligarhilor. Dosarul a ajuns la Secția Specială înființată de Dragnea și Tudorel Toader și despre care toate instituțiile internaționale spun că este un instrument politic.
Iașinovschi este un om al Sistemului. La interviul de angajare în Secția Specială, dat în fața membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, se declara oripilat de felul în care DNA “a intrat cu bocancii în viața magistraților”.
Acum, întreaga poveste pare construită ca să alimenteze discursul PSD privind frauda de la Sectorul 1 – marea miză a alegerilor din Capitală, pentru că Daniel Tudorache controla cel mai bogat sector din București, iar televiziunile de casă ale PSD aveau contracte uriașe de publicitate din bani publici de acolo. Iașinovschi, la fel ca și șefa sa de la Secția Specială, Adina Florea, n-a produs dovezi pentru dosarul pe care-l are pe mână, ci doar declarații și zgomot public în sprijinul diversiunilor PSD.
În loc de probe la dosar, Iașinovschi a „administrat” declarații și informații „pe surse” pentru posturile oligarhilor
El a acordat un interviu pentru Denise Rifai în care afirma că „s-au încălcat niște dispoziții pentru că intrarea în acea sală trebuia să fie făcută în anumite condiții. (…) Ceea ce s-a votat nu a fost și consemnat. (…) La nivelul secțiilor, există fraude“. Ar fi trebuit ca interviul să apară la Kanal D, dar acest lucru nu s-a mai petrecut, iar Denise Rifai și-a șters postarea de pe Facebook în care reda acest pasaj din dialogul cu procurorul. De săptămâni bune, Antena 3 și România TV rostogolesc și gonflează subiectul, în timp ce Iașinovschi le alimentează “pe surse“. În acest timp, dosarul zace nefinalizat și nu se știe ce se află cu adevărat în el.
În plină anchetă, după ce a făcut vâlvă mediatică și a furnizat muniție propagandei PSD, Iașinovschi și-a cerut pensionarea – fără să ducă la capăt ancheta. Însă cercetarea disciplinară a Inspecției Judiciare a pus pe hold cererea sa. Ulterior, procurorul și-a retras singur solicitarea de pensionare, iar acum e în concediu.
La bolșevici toate sunt de-a-ndoaselea, ei au inventat „Tribunalul Poporului” pentru a pedepsi exemplar „dușmanii poporului”. Tot ei au inventat și execuția în Ziua Sfântă de Crăciun bazată pe „hotărârea definitivă” a unui astfel de „Tribunal al Poporului”. Bineînțeles bolșevicii sunt cei mai buni creștini și patrioți și dau lecții de democrație la toată planeta.