Procuror-șef: „Suntem sub o puternică presiune din partea celor cu influenţă politică, media şi financiară. Într-o zi sunt 5-10 emisiuni TV la care participă oameni cu probleme penale şi intoxică spaţiul public. Din acest peisaj sinistru fac parte şi foşti magistraţi”

1
13259

Viorel Teliceanu (36 de ani), șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, vorbește, într-un interviu pentru Info Sud-Est, presiunile mediatice enorme din partea personajelor cu probleme penale, care ”intoxică spațiul public” și manipulează ”la un nivel pe care cu greu ni l-am fi putut imagina”.

• „Suntem sub o puternică presiune, venită în special din partea celor cu probleme penale, care au o puternică influenţă politică, media şi financiară şi folosesc toate aceste mijloace în lupta împotriva sistemului judiciar”.

• „Într-o zi sunt 5-10 emisiuni la care participă oameni cu probleme penale şi intoxică spaţiul public cu tot felul de minciuni. Manipularea a ajuns la un nivel pe care cu greu ni l-am fi putut imagina”.

• „Din acest peisaj sinistru mai fac parte şi foşti magistraţi, unii chiar cu dosare penale, alții au trecut prin procuratură ca gâsca prin apă, şi vin acum să ne dea nouă lecţii de drept şi etică profesională. Ne spun nouă cum e cu abuzurile cei care nu au prins niciun hoţ la viaţa lor”.

• „Domnul ministru ne spunea că nu dorim modificarea legilor justiţiei întrucât sunt eliminate marile privilegii ale procurorilor. Iată că au fost modificate legile, iar lucrurile sunt cu mult mai grave, au de suferit cetățenii”.

• „Corupţia din rândul magistraților a scăzut simţitor şi cred că acest lucru a fost determinat de cauze complexe, printre care şi de activitatea DNA. Cred că asta deranjează”.

(Despre secția specială de investigare a magistraților) „Cred că e totuşi cam mult să înfiinţezi o întreagă secţie pentru asta. În realitate, nu cred că va fi eficientă”.

  • „Reglementarea modalităţii de numire a procurorilor şi a procurorilor-şefi suferă de neconstituţionalitate. Numai că nu a invocat-o nimeni până acum”.

• „Sistemul judiciar este cu mult mai performant decât pe vremea când era domnul ministru procuror” (Tudor Toader a fost procuror la Panciu în anii ’80, ultimii de comunism.)

CITIŢI ŞI:

Tudorele, ai aflat? Kovesi, locul 1 la concursul pentru postul de procuror-şef al UE!

Tudorele, Kovesi te-a revocat deja!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

USR o susține pe Kovesi la Bruxelles. „Avem şansa de a avea o româncă procuror european. O va sabota Guvernul?”

1 COMENTARIU

  1. Parca exista o institutie care apara prestigiul magistratilor. Ar trebui sa se sesizeze si sa dea in judecata televiziunile si pe invitatii care aduc acuzatii fara acoperire, doar asa, ca gasca inculpatilor sa timoreze Justitia, cand ea nu se lasa mituita. Sau acea institutie este, ea insasi, mituita de gasca infractorilor?
    Nu e prima data cand scriu ca instinctul imi spune ca procurorii aceia de la Ploiesti (grupul Portocala) nu mai deveneau „rusinea Justitieii” daca erau mai indugenti cu clanul Cosma si cu Ghita. Ca niste exagerari de comportament, pe care nu le poti evita cand te bati cu mafioti inraiti, au fost speculate, deformate si vanturate in asemenea hal, incat pana si sustinatorii sinceri ai anticoruptiei au crezut si i-au detestat spre bucuria infractorilor. Acei au fost pur si simplu distrusi, iar stilul in care s-a lucrat a fost atat de parsiv, incat a inhibat orice protectie a breslei, fiecare temandu-se pentru el. Cel putin asta e perceptia mea.
    Cred ca procurorii ar trebui sa invete sa se apere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.