Paul al României („Prince Paul”), autointitulatul prinț și urmaș al Regelui Carol al II-lea, a fost prins pe stradă la Paris, într-o acțiune coordonată la care au colaborat Poliția Română, jandarmeria franceză și oficiul central de luptă împotriva delincvenței itinerante din Franța. Paul era urmărit încă din decembrie 2020, când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a pădurilor din nordul Bucureștiului. Poliția Română a confirmat într-un comunicat oficial capturarea fugarului.
În Dosarul Ferma Băneasa s-au dat condamnări grele pentru un lot de mai multe persoane. Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein (care a colaborat cel mai mult cu Băsescu și Tăriceanu) și bastardul Paul al României s-au sustras până acum pedepsei.
Condamnat în decembrie 2020 de Curtea de Apel Brașov la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, Paul Phillipe – care și-a modificat numele din buletin astfel încât să apară și “al României” – n-a fost de găsit la momentul respectiv. Soția escrocului, așa-zisa „prințesă” Lia, le-a spus atunci polițiștilor că Paul ar fi plecat în Portugalia.
Acum, când a fost prins de forțele de ordine franceze, „prințul” avea un pașaport emis în Marea Britanie.
Lotul din dosarul Ferma Băneasa a fost condamnat pentru constituirea într-un grup organizat care a pus la cale, în 2010, retrocedarea ilegală a zeci de hectare din Pădurea Snagov și Pădurea Băneasa, prejudiciul fiind calculat la peste 145 de milioane de euro. Vârful de lance al grupului era așa-zisul prinț Paul al României, care a revendicat terenurile pe motiv că i-ar fi aparținut bunicului său, regele Carol al II-lea. În realitate, acele terenuri fuseseră întotdeauna proprietatea statului român, iar regii le primiseră doar în folosință.
În spatele „prințului” Paul lucra restul bandei. Jurnalistul Dan Andronic asigura protecția mediatică prin intermediul trustului său de presă și a influenței pe care o avea. Pentru acest lucru, Andronic a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.
De asemenea, avocatul Robert Roșu, de la celebra casă de avocatură Țucă, Zbârcea și Asociații, a fost condamnat inițial la 5 ani de închisoare cu executare pentru că s-a implicat în încălcarea legii. Ulterior însă, în cazul acestuia s-a pus în mișcare o enormă mașinărie de lobby, iar la recursul în casație a fost achitat de completul de judecători Rodica Cosma – Laura Soane – Ștefan Pistol.
Judecătoarea Laura Soana a fost promovată în 2021 la Înalta Curte de Casație și Justiție deși soțul ei are o condamnare definitivă la închisoare cu suspendare pentru trafic de imigranți. Condamnată este și prietena judecătoarei, afacerista Nela Secară, care în noiembrie 2021 a primit 3 ani cu suspendare. Judecătoarea însăși a devenit celebră după ce a anulat toate interceptările făcute de procurori în dosarul celor 37 de polițiști de frontieră, vameși și transportatori din Satu Mare anchetați de DNA. Laura Soane i-a achitat pe toți inculpații.
Și judecătorul Ștefan Pistol e celebru pentru că a fost singurul din completul de judecată care s-a opus condamnării lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive. Rodica Cosma, cea de-a treia judecătoare din completul care l-a scăpat pe avocatul Robert Roșu, a făcut parte din instanța care l-a achitat inițial pe Adrian Năstase în dosarul „Mătușa Tamara”.
Stai linistit Prinse. Se rezolva.
Prinse, scapa toti ! E ordin !